(3.333) Поштенски Броеви во Австралија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Австралија
Временска зонаВреме во Централна Австралија
Површина7.692.024 км²
Население21,5 милиони
Густина на население2,8 / km²
Поштенски Броеви0200, 0221, 0800 (3.330 повеќе)
Телефонски Броеви2, 3, 4 (2 повеќе)
Бизниси во Австралија1.502.507
Градови2.052
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0800 - 0909Северна Територија51
1001 - 2899Нов Јужен Велс964
2600 - 2620, 2900 - 2914Австралиска престолнинска територија31
3000 - 3996Викторија (Австралија)759
4000 - 4895Квинсленд469
5000 - 5960Јужна Австралија396
6000 - 6997Западна Австралија499
7000 - 7923Тасманија157

Интерактивна мапа

(3.333) Поштенски Броеви во Австралија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0200КанбераАвстралиска престолнинска територија
0221Австралиска престолнинска територија
0800DarwinСеверна Територија4.4662,721 км²
0801DarwinСеверна Територија
0803Северна Територија
0804ParapСеверна Територија
0810TiwiСеверна Територија32.28323,7 км²
0811CasuarinaСеверна Територија
0812DarwinСеверна Територија21.58158 км²
0813DarwinСеверна Територија
0814NightcliffСеверна Територија
0815DarwinСеверна Територија
0820The NarrowsСеверна Територија21.37738,4 км²
0821WinnellieСеверна Територија
0822Северна Територија27.498150.742 км²
0828BerrimahСеверна Територија2.06130,4 км²
0829PinelandsСеверна Територија1.34245 км²
0830DarwinСеверна Територија20.019222,1 км²
0831DarwinСеверна Територија
0832DarwinСеверна Територија10.75119,6 км²
0834VirginiaСеверна Територија1.70832,5 км²
0835VirginiaСеверна Територија3.61178,3 км²
0836DarwinСеверна Територија7.567130,3 км²
0837Северна Територија642130,5 км²
0838DarwinСеверна Територија76487,1 км²
0839Северна Територија1651,091 км²
0840Северна Територија16311,7 км²
0841Северна Територија776142,8 км²
0845BatchelorСеверна Територија446116,8 км²
0846Adelaide RiverСеверна Територија335146,7 км²
0847Pine CreekСеверна Територија425402,3 км²
0850KatherineСеверна Територија8.486552,2 км²
0851KatherineСеверна Територија
0852Северна Територија9.152441.882,3 км²
0853Северна Територија832106,3 км²
0854BorroloolaСеверна Територија9389,9 км²
0860Tennant CreekСеверна Територија3.41642,3 км²
0861Tennant CreekСеверна Територија
0862Северна Територија966117.981,2 км²
0870Alice SpringsСеверна Територија21.66873,9 км²
0871Alice SpringsСеверна Територија
0872Северна Територија17.1281.002.280,6 км²
0873Северна Територија2.839180 км²
0874Alice SpringsСеверна Територија72935 км²
0875Северна Територија3.17445,1 км²
0880YirrkalaСеверна Територија6.58189,5 км²
0881NhulunbuyСеверна Територија
0885AlyangulaСеверна Територија1.0732,662 км²
0886JabiruСеверна Територија1.26113,4 км²
0906WinnellieСеверна Територија
Страница 1Следно

Австралија

Државна заедница Австралија (англиски: Commonwealth of Australia) или само Австралија (Australia) — држава која се простира на австралискиот континент и на неколку околни острови. Најблиските соседни држави се Нов Зеланд и Индонезија. Главен град е Канбера. А..  ︎  Страницата со Википедија Австралија