(759) Поштенски Броеви во Викторија (Австралија)

Погледнете список на Поштенски Броеви во Викторија (Австралија)
Временска зонаВреме во Источна Австралија
Површина227.400,2 km²
Население5,9 милиони (Повеќе детали)
Машко население2.920.522 (49,2 %)
Femaleенско население3.020.776 (50,8 %)
Средна возраст37,6
Поштенски Броеви2700, 2739, 3000 (756 повеќе)
Телефонски Број3
Градови521
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
3005 - 3008, 8010 - 8012Docklands5
3023 - 3025, 3032 - 3041Footscray9
3050 - 3052Parkville3
3110 - 3113Warrandyte South2
3175 - 3177Данденонг (Викторија)5
3400 - 3402Horsham2
3500 - 3502Mildura3
3550 - 3554Bendigo4
3630 - 3632Shepparton3
3850 - 3853Sale3
3946 - 3951Jumbunna2
8002 - 8009East Melbourne8
8045 - 8399Мелбурн31

Интерактивна мапа

(759) Поштенски Броеви во Викторија (Австралија)

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
2700CorobimillaВикторија (Австралија)5.6843.020,5 km²
2739MilduraВикторија (Австралија)1.72551,5 km²
3000МелбурнВикторија (Австралија)20.3232,686 km²
3001МелбурнВикторија (Австралија)
3002East MelbourneВикторија (Австралија)5.9551,849 km²
3003West MelbourneВикторија (Австралија)4.3816,4 km²
3004МелбурнВикторија (Австралија)10.4893,843 km²
3005DocklandsВикторија (Австралија)
3006SouthbankВикторија (Австралија)12.6431,824 km²
3008DocklandsВикторија (Австралија)7.4213,113 km²
3010МелбурнВикторија (Австралија)
3011FootscrayВикторија (Австралија)19.1665,9 km²
3012West FootscrayВикторија (Австралија)26.23815,3 km²
3013YarravilleВикторија (Австралија)16.0315,7 km²
3015SpotswoodВикторија (Австралија)18.0478,9 km²
3016WilliamstownВикторија (Австралија)15.6967,5 km²
3018FootscrayВикторија (Австралија)13.44917,6 km²
3019FootscrayВикторија (Австралија)9.4744,331 km²
3020AlbionВикторија (Австралија)44.60924,7 km²
3021Saint AlbansВикторија (Австралија)57.43619,9 km²
3022ArdeerВикторија (Австралија)3.0002,036 km²
3023FootscrayВикторија (Австралија)62.48739,6 km²
3024MambourinВикторија (Австралија)19.944150,1 km²
3025FootscrayВикторија (Австралија)12.66814,1 km²
3026Laverton NorthВикторија (Австралија)35915,4 km²
3027Williams LandingВикторија (Австралија)2.9343,832 km²
3028Altona MeadowsВикторија (Австралија)30.50716 km²
3029TruganinaВикторија (Австралија)77.052106,5 km²
3030Point CookВикторија (Австралија)87.126253,5 km²
3031FlemingtonВикторија (Австралија)18.6445 km²
3032FootscrayВикторија (Австралија)28.2479,8 km²
3033Keilor EastВикторија (Австралија)14.2779,7 km²
3034FootscrayВикторија (Австралија)12.5805,4 km²
3036Викторија (Австралија)6.83317,6 km²
3037Викторија (Австралија)52.66223,3 km²
3038FootscrayВикторија (Австралија)30.90913,1 km²
3039Moonee PondsВикторија (Австралија)14.3334,355 km²
3040Essendon WestВикторија (Австралија)26.7788,7 km²
3041FootscrayВикторија (Австралија)12.9407,8 km²
3042NiddrieВикторија (Австралија)15.7859,1 km²
3043GowanbraeВикторија (Австралија)19.64512,5 km²
3044Pascoe ValeВикторија (Австралија)27.7058 km²
3045Melbourne AirportВикторија (Австралија)29227 km²
3046GlenroyВикторија (Австралија)34.71514,1 km²
3047BroadmeadowsВикторија (Австралија)21.49412 km²
3048Meadow HeightsВикторија (Австралија)20.0257,8 km²
3049WestmeadowsВикторија (Австралија)10.0909,8 km²
3050МелбурнВикторија (Австралија)
3051North MelbourneВикторија (Австралија)13.2832,37 km²
3052ParkvilleВикторија (Австралија)8.3244,095 km²
Страница 1Следно

Демографска информација Викторија (Австралија)

Население5,9 милиони
Густина на население26,1 / km²
Машко население2.920.522 (49,2 %)
Femaleенско население3.020.776 (50,8 %)
Средна возраст37,6
Средна возраст за мажи36,6
Средна возраст за жени38,6
Бизниси во Викторија (Австралија)308.375
Население (1975)3.442.773
Население (2000)4.735.869
Промена на населението од 1975 во 2015 +72,6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +25,5 %