Временска зонаВреме во Западна Австралија
Површина8,8 км²
Население10.495 (Повеќе детали)
Машко население5.705 (54,4 %)
Femaleенско население4.790 (45,6 %)
Средна возраст33
Поштенски Броеви6000, 6001, 6003 (30 повеќе)

Интерактивна мапа

(33) Поштенски Броеви во Перт, Западна Австралија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
6000ПертЗападна Австралија10.2506,1 км²
6001ПертЗападна Австралија
6003NorthbridgeЗападна Австралија3.7070,851 км²
6005ПертЗападна Австралија6.3836,3 км²
6021ПертЗападна Австралија22.30311,9 км²
6062ПертЗападна Австралија34.29817,1 км²
6090ПертЗападна Австралија4146,6 км²
6800ПертЗападна Австралија
6805ПертЗападна Австралија
6809ПертЗападна Австралија
6817ПертЗападна Австралија
6820ПертЗападна Австралија
6827ПертЗападна Австралија
6830ПертЗападна Австралија
6831ПертЗападна Австралија
6832ПертЗападна Австралија
6837ПертЗападна Австралија
6838ПертЗападна Австралија
6839ПертЗападна Австралија
6840ПертЗападна Австралија
6841ПертЗападна Австралија
6842ПертЗападна Австралија
6843ПертЗападна Австралија
6844ПертЗападна Австралија
6845ПертЗападна Австралија
6846ПертЗападна Австралија
6847ПертЗападна Австралија
6848ПертЗападна Австралија
6849ПертЗападна Австралија
6850ПертЗападна Австралија
6892East PerthЗападна Австралија
6914ПертЗападна Австралија
6944ПертЗападна Австралија

Демографска информација Перт, Западна Австралија

Население10.495
Густина на население1.198 / km²
Машко население5.705 (54,4 %)
Femaleенско население4.790 (45,6 %)
Средна возраст33
Средна возраст за мажи33,6
Средна возраст за жени32,3
Бизниси во Перт, Западна Австралија23.102
Население (1975)6.057
Население (2000)8.343
Промена на населението од 1975 во 2015 +73,3 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +25,8 %

Перт

Перт (англ. Perth) е главниот град на Западна Австралија со над 1.650.000 жители (2009), што го прави четврти град по големина (по Сиднеј, Мелбурн и Бризбејн). Основан е во 1829 година.   ︎  Страницата со Википедија Перт