0810 · Претходна Поштенски Број
Следна Поштенски Број · 0812

Поштенски Број 0811 - Casuarina, Северна Територија

Главен градCasuarina
Локално времесабота 13:41
Временска зонаСтандардно време во Централна Австралија
Координати-12.374660692218153° / 130.88035334619522°
Сродно Поштенски Броеви080308100812081308140815

Карта на Поштенски Број 0811

Интерактивна мапа

Индустрии

Дистрибуција на деловни активности по индустрија
 Образование: 26,5 %
 Купување: 26,5 %
 Хотели и патување: 12,2 %
 Услужување во домашни услови: 8,2 %
 Медицински: 8,2 %
 индустрија: 6,1 %
 Професионални услуги: 4,1 %
 Друго: 8,2 %

Неодамнешни земјотреси во близина

Големината 3,0 и поголема
ДатумВремеГолеминаОддалеченостДлабочинаЛокацијаЛинк
11.11.9923:583,951,8 км10.000 мNorthern Territory, Australiausgs.gov
23.7.8913:413,993 км10.000 мNorthern Territory, Australiausgs.gov

Градови

Процент на деловни активности по град во 0811
 Darwin: 42,9 %
 Nackara: 28,6 %
 Grove: 14,3 %
 Nightcliff: 14,3 %