(1) Поштенски Броеви во Batchelor

Временска зонаВреме во Централна Австралија
Површина10,3 км²
Население376 (Повеќе детали)
Машко население207 (55,1 %)
Femaleенско население169 (44,9 %)
Средна возраст44,2
Поштенски Број0845

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Batchelor, Северна Територија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0845BatchelorСеверна Територија446116,8 км²

Демографска информација Batchelor, Северна Територија

Население376
Густина на население36,6 / km²
Машко население207 (55,1 %)
Femaleенско население169 (44,9 %)
Средна возраст44,2
Средна возраст за мажи45,7
Средна возраст за жени42,4
Бизниси во Batchelor, Северна Територија49
Население (1975)218
Население (2000)300
Промена на населението од 1975 во 2015 +72,5 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +25,3 %

Batchelor

Batchelor is a town in the Northern Territory of Australia. The town is the current seat and largest town of the Coomalie Shire local government area. It is located 98 kilometres (61 mi) south of the territory capital, Darwin. A number of residents c..  ︎  Страницата со Википедија Batchelor

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
Adelaide RiverСеверна ТериторијаАвстралија4350846
Howard SpringsСеверна ТериторијаАвстралија0835
Humpty DooСеверна ТериторијаАвстралија0836
PinelandsСеверна ТериторијаАвстралија0829