(1) Поштенски Броеви во Berrimah

Временска зонаВреме во Централна Австралија
Површина10,4 км²
Население1.380 (Повеќе детали)
Машко население998 (72,3 %)
Femaleенско население382 (27,7 %)
Средна возраст31,1
Поштенски Број0828

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Berrimah, Северна Територија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0828BerrimahСеверна Територија2.06130,4 км²

Демографска информација Berrimah, Северна Територија

Население1.380
Густина на население132,3 / km²
Машко население998 (72,3 %)
Femaleенско население382 (27,7 %)
Средна возраст31,1
Средна возраст за мажи32,1
Средна возраст за жени28,6
Население (1975)799
Население (2000)1.100
Промена на населението од 1975 во 2015 +72,7 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +25,5 %

Berrimah

Berrimah is an Eastern Suburb in the city of Darwin, in the Northern Territory of Australia.   ︎  Страницата со Википедија Berrimah

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
CasuarinaСеверна ТериторијаАвстралија0811
PinelandsСеверна ТериторијаАвстралија0829
The NarrowsСеверна ТериторијаАвстралија0820
WinnellieСеверна ТериторијаАвстралија082109060907