(1) Поштенски Броеви во Home Hill

Временска зонаВреме во Источна Австралија
Површина20,2 км²
Население3.382 (Повеќе детали)
Машко население1.693 (50,1 %)
Femaleенско население1.689 (49,9 %)
Средна возраст43,9
Поштенски Број4806

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Home Hill, Квинсленд

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
4806Home HillКвинсленд4.4671.306,5 км²

Демографска информација Home Hill, Квинсленд

Население3.382
Густина на население167,7 / km²
Машко население1.693 (50,1 %)
Femaleенско население1.689 (49,9 %)
Средна возраст43,9
Средна возраст за мажи43,1
Средна возраст за жени44,8
Бизниси во Home Hill, Квинсленд117
Население (1975)1.962
Население (2000)2.697
Промена на населението од 1975 во 2015 +72,4 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +25,4 %

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
BrandonКвинслендАвстралија4808
GiruКвинслендАвстралија4809
North WardКвинслендАвстралија4810
RasmussenКвинслендАвстралија4815