Временска зонаСредноевропско време
Површина8.379 км²
Население8,2 милиони
Густина на население979,2 / km²
Поштенски Броеви1010, 1015, 1020 (2.242 повеќе)
Телефонски Броеви1, 2142, 2143 (1.040 повеќе)
Бизниси во Австрија666.248
Градови1.636
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1010 - 1400Виена24
1300 - 4441Долна Австрија617
4010 - 5360Горна Австрија421
5010 - 5114, 5151 - 5205, 5300 - 5771Салцбург (покраина)135
6010 - 6691, 9900 - 9992Тирол (покраина)277
6700 - 6993Предарлска91
7000 - 7572Burgenland144
8010 - 9323Штаерска344
9010 - 9873Корушка197

Интерактивна мапа

(2.245) Поштенски Броеви во Австрија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1010ВиенаВиена25.4712,9 км²
1015ВиенаВиена
1020ВиенаВиена83.29717,3 км²
1030ВиенаВиена58.7527,4 км²
1040ВиенаВиена15.8261,868 км²
1050ВиенаВиена17.1432,065 км²
1060ВиенаВиена11.8571,413 км²
1070ВиенаВиена13.9591,609 км²
1080ВиенаВиена9.2791,091 км²
1090ВиенаВиена23.6522,991 км²
1100ВиенаВиена143.24531,9 км²
1110ВиенаВиена147.97223,5 км²
1120ВиенаВиена62.8938,1 км²
1130ВиенаВиена82.83036,7 км²
1140MauerbachДолна Австрија89.06639,2 км²
1150ВиенаВиена32.9783,925 км²
1160ВиенаВиена49.8528,5 км²
1170ВиенаВиена35.63210,7 км²
1180ВиенаВиена36.3616,2 км²
1190ВиенаВиена79.28724,5 км²
1200ВиенаВиена38.3845,2 км²
1210ВиенаВиена212.15245,2 км²
1220ВиенаВиена329.170104,1 км²
1230ВиенаВиена175.68932,5 км²
1300SchwechatДолна Австрија4.4739,8 км²
1400ВиенаВиена
2000StockerauДолна Австрија16.57644,8 км²
2002GroßmuglДолна Австрија1.60357,2 км²
2003LeitzersdorfДолна Австрија1.07920,4 км²
2004NiederhollabrunnДолна Австрија1.49048,1 км²
2011LeitzersdorfДолна Австрија3.53458,6 км²
2013GöllersdorfДолна Австрија2.98762,8 км²
2014Долна Австрија1.34219,4 км²
2020Долна Австрија10.897112,1 км²
2022WullersdorfДолна Австрија40516,7 км²
2023Долна Австрија78823,2 км²
2024MailbergДолна Австрија57215,8 км²
2031Долна Австрија42421,8 км²
2032GnadendorfДолна Австрија38335,2 км²
2033StronsdorfДолна Австрија68320,8 км²
2034GroßharrasДолна Австрија52322,5 км²
2041WullersdorfДолна Австрија1.26829,2 км²
2042GuntersdorfДолна Австрија1.79745,7 км²
2051ZellerndorfДолна Австрија2.30837,3 км²
2052PernersdorfДолна Австрија53714,2 км²
2053PernersdorfДолна Австрија71512,7 км²
2054PulkautalДолна Австрија2.13238,1 км²
2061HadresДолна Австрија1.70434,5 км²
2062Долна Австрија91521,9 км²
2063GroßharrasДолна Австрија51320,5 км²
Страница 1Следно

Австрија

Австрија (германски: Österreich, службено Република Австрија (германски: Republik Österreich) — континентална земја во Средна Европа со околу 8,47 милиони луѓе. Се граничи со Чешка и Германија на север, Унгарија и Словачка на исток, Словенија и Италија на југ ..  ︎  Страницата со Википедија Австрија