(1.614) Поштенски Броеви во Азербејџан

Погледнете список на Поштенски Броеви во Азербејџан
Временска зонаВреме во Азербејџан
Површина86.600 км²
Население8,3 милиони
Густина на население95,9 / km²
Поштенски БроевиAZ 0000, AZ 0100, AZ 0101 (1.611 повеќе)
Телефонски Броеви12, 18, 20 (9 повеќе)
Бизниси во Азербејџан32.193
Градови710
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
AZ 0100 - AZ 0155Апшерон (округ)25
AZ 0200 - AZ 0246Агдам (округ)8
AZ 0300 - AZ 0340Агдаш (округ)27
AZ 0400 - AZ 0435Агџабеди (округ)29
AZ 0500 - AZ 0533Агстафа (округ)18
AZ 0600 - AZ 0631Агсу (округ)25
AZ 0700 - AZ 0725Астара (округ)20
AZ 0800 - AZ 0833Балакен (округ)25
AZ 0900 - AZ 0945Берде (округ во Азербејџан)38
AZ 1000 - AZ 1009, AZ 1100 - AZ 1170Баку67
AZ 1020 - AZ 1029, AZ 4700 - AZ 4731Нефтчала (округ)34
AZ 1040 - AZ 1049, AZ 1323 - AZ 1325, AZ 4900 - AZ 4930Административна поделба на Азербејџан34
AZ 1200 - AZ 1236Бејлаган (округ)26
AZ 1300 - AZ 1394Биласувар (округ)16
AZ 1500 - AZ 1534Џелилабад (округ)27
AZ 1600 - AZ 1628Дашкесен (округ)17
AZ 1700 - AZ 1721Шабран (округ)12
AZ 1801 - AZ 1812, AZ 5400 - AZ 5446Сабирабад (округ)47
AZ 1900 - AZ 1931Физули (округ)22
AZ 2000 - AZ 2024Ganja City23
AZ 2100 - AZ 2145Гедебеј (округ)29
AZ 2200 - AZ 2257Горанбој (округ)50
AZ 2300 - AZ 2333Ѓојчај (округ)27
AZ 2500 - AZ 2530Ѓојѓол (округ)18
AZ 2700 - AZ 2733Хачмаз (округ)26
AZ 3000 - AZ 3040Imishli Rayon28
AZ 3100 - AZ 3136Исмаили (округ)27
AZ 3300 - AZ 3337Ќурдемир (округ)30
AZ 3400 - AZ 3429Ках (округ)21
AZ 3500 - AZ 3536Казах (округ)26
AZ 3600 - AZ 3638Кабала (округ)30
AZ 3700 - AZ 3721Gobustan Rayon13
AZ 3800 - AZ 3840Кусар (округ)33
AZ 4000 - AZ 4039Куба (округ)35
AZ 4212 - AZ 4243Ленкеран (округ)25
AZ 4300 - AZ 4339Лерик (округ)27
AZ 4400 - AZ 4449Masally District44
AZ 4500 - AZ 4511Mingacevir City11
AZ 4800 - AZ 4826Огуз (округ)17
AZ 5000 - AZ 5022Sumqayit City14
AZ 5100 - AZ 5134Самух (округ)28
AZ 5200 - AZ 5233Salyan Rayon27
AZ 5300 - AZ 5316Сијезен (округ)8
AZ 5513 - AZ 5536Шеки (округ)17
AZ 5600 - AZ 5629Шамахи (округ)20
AZ 5700 - AZ 5745Шемкир (округ)41
AZ 5900 - AZ 5931Тертер (округ)18
AZ 6000 - AZ 6044Товуз (округ)41
AZ 6200 - AZ 6240Закатала (округ)31
AZ 6300 - AZ 6329Зердаб (округ)20
AZ 6500 - AZ 6528Јардимли (округ)19
AZ 6601 - AZ 6636Јевлах (округ)18
AZ 6613 - AZ 6616, AZ 6627 - AZ 6636Yevlakh City11
AZ 6719 - AZ 7300Nakhchivan Autonomous Republic46
AZ 8000 - AZ 8011Хизи (округ)3

(1.614) Поштенски Броеви во Азербејџан

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
AZ 0000Hacı ZeynalabdinSumqayit City19.019
AZ 0100Апшерон (округ)
AZ 0101Апшерон (округ)
AZ 0102Апшерон (округ)
AZ 0111GyuzdekАпшерон (округ)2.462
AZ 0112CeyranbatanАпшерон (округ)5.684
AZ 0113FatmayıАпшерон (округ)
AZ 0114GyuzdekАпшерон (округ)2.462
AZ 0115GeokmalyАпшерон (округ)
AZ 0116MasazırАпшерон (округ)
AZ 0117QobuАпшерон (округ)7.377
AZ 0118Апшерон (округ)
AZ 0119NovxanıАпшерон (округ)
AZ 0120PerekischkjulАпшерон (округ)
AZ 0121SarayАпшерон (округ)10.173
AZ 0122GoradilАпшерон (округ)
AZ 0123MasazırАпшерон (округ)
AZ 0124Апшерон (округ)
AZ 0125Апшерон (округ)
AZ 0127DigahАпшерон (округ)3.211
AZ 0128SarayАпшерон (округ)10.173
AZ 0129Апшерон (округ)
AZ 0130Апшерон (округ)
AZ 0131GoradilАпшерон (округ)
AZ 0155Апшерон (округ)
AZ 0200AğdamАгдам (округ)39.451
AZ 0216ChemenliАгдам (округ)
AZ 0217MeshadilyarАгдам (округ)
AZ 0227XındırıstanАгдам (округ)
AZ 0230Агдам (округ)
AZ 0233QuzanlıАгдам (округ)
AZ 0234Агдам (округ)
AZ 0246Агдам (округ)
AZ 0300AğdaşАгдаш (округ)23.528
AZ 0301Агдаш (округ)
AZ 0302Агдаш (округ)
AZ 0311AbadАгдаш (округ)
AZ 0312Агдаш (округ)
AZ 0313ShordekhneАгдаш (округ)
AZ 0314Агдаш (округ)
AZ 0315KotanarxАгдаш (округ)
AZ 0316EymurАгдаш (округ)
AZ 0318GyuvekendАгдаш (округ)
AZ 0320KotavanАгдаш (округ)
AZ 0321KükəlАгдаш (округ)
AZ 0322Агдаш (округ)
AZ 0323Агдаш (округ)
AZ 0324Yukhary KolgatyАгдаш (округ)
AZ 0325LyakiАгдаш (округ)
AZ 0326MursalАгдаш (округ)
Страница 1Следно

Азербејџан

Азејбејџан (азербејџански: Azərbaycan) или официјално Република Азејбејџан (азербејџански: Azərbaycan Respublikası), е земја во регионот Кавказ. Оваа држава се наоѓа на крстопатот на Западна Азија и Источна Европа и е опколена со Каспиското Езеро на исток, со ..  ︎  Страницата со Википедија Азербејџан