Временска зонаСредноевропско време
Површина28.748 км²
Население3,0 милиони
Густина на население103,9 / km²
Поштенски Броеви1000, 1001, 1002 (520 повеќе)
Телефонски Броеви211, 212, 213 (75 повеќе)
Бизниси во Албанија18.977
Градови328
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1000 - 1054, 2501 - 2511Тирана (област)66
1501 - 2022Драч (област)30
3001 - 3506Елбасан (област)56
4000 - 4409Скадар (област)46
4500 - 4706Леж (област)26
5001 - 5413Белград (област)43
6001 - 6409Ѓирокастро (област)39
7001 - 7406Горица (област)45
8001 - 8407Дебар (област)36
8501 - 8706Кукуш (област)30
9001 - 9335Фиер (област)57
9401 - 9721Валона (област)48

(523) Поштенски Броеви во Албанија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
1000ТиранаТирана (област)374.801
1001ТиранаТирана (област)374.801
1002ТиранаТирана (област)374.801
1003ТиранаТирана (област)374.801
1004ТиранаТирана (област)374.801
1005ТиранаТирана (област)374.801
1006ТиранаТирана (област)374.801
1007ТиранаТирана (област)374.801
1008ТиранаТирана (област)374.801
1009ТиранаТирана (област)374.801
1010ТиранаТирана (област)374.801
1011ТиранаТирана (област)374.801
1012ТиранаТирана (област)374.801
1013ТиранаТирана (област)374.801
1014ТиранаТирана (област)374.801
1015ТиранаТирана (област)374.801
1016ТиранаТирана (област)374.801
1017ТиранаТирана (област)374.801
1018ТиранаТирана (област)374.801
1019ТиранаТирана (област)374.801
1020ТиранаТирана (област)374.801
1021ТиранаТирана (област)374.801
1022ТиранаТирана (област)374.801
1023ТиранаТирана (област)374.801
1024ТиранаТирана (област)374.801
1025ТиранаТирана (област)374.801
1026ТиранаТирана (област)374.801
1027ТиранаТирана (област)374.801
1028ТиранаТирана (област)374.801
1029КамзаТирана (област)11.026
1030КамзаТирана (област)11.026
1031ТиранаТирана (област)374.801
1032ВораТирана (област)4.973
1033ТиранаТирана (област)374.801
1034PetrelëТирана (област)
1035BaldushkТирана (област)
1036NdroqТирана (област)
1037BërzhitëТирана (област)
1038Peza e MadheТирана (област)
1039PrezëТирана (област)
1040DajtТирана (област)
1041VaqarrТирана (област)
1042Zall-BastarТирана (област)
1043ShëngjergjТирана (област)
1044SaukТирана (област)
1045Farka e MadheТирана (област)
1046Тирана (област)
1047BabruТирана (област)4
1048Zall-HerrТирана (област)
1049KrrabëТирана (област)1.177
Страница 1Следно

Албанија

Албанија или официјално Република Албанија — медитеранска и балканска земја во југоисточна Европа. Се граничи со Црна Гора на север, со Република Косово на североисток, Македонија на исток, и со Грција на југ, има брег на Јадранско Море на запад, и брег на Јон..  ︎  Страницата со Википедија Албанија