(1) Поштенски Броеви во Американска Самоа

Временска зонаВреме во Самоа
Површина199 км²
Население57.881
Густина на население290,9 / km²
Поштенски Број96799
Бизниси во Американска Самоа272
Градови1

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Американска Самоа

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
96799Паго Паго51.893200,9 км²

Американска Самоа

Американска Самоа или Источна Самоа се група на острови во Тихиот Океан кои припаѓаат на САД. Најголемиот остров се нарекува Тутуила. Главно и најголемо место е Паго Паго, но административен центар е Фагатого.  ︎  Страницата со Википедија Американска Самоа