(16) Поштенски Броеви во Американски Девствени Острови

Погледнете список на Поштенски Броеви во Американски Девствени Острови
Временска зонаАтлантско време
Површина346,4 км²
Население108.708
Густина на население313,9 / km²
Поштенски Броеви00801, 00802, 00803 (13 повеќе)
Телефонски Број340
Бизниси во Американски Девствени Острови4.790
Градови6
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00801 - 00805Сент Томас5
00820 - 00851Сент Крој9

Интерактивна мапа

(16) Поштенски Броеви во Американски Девствени Острови

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00801Сент Томас2.0392,904 км²
00802Сент Томас48.17373,8 км²
00803Сент Томас
00804Сент Томас
00805Сент Томас
00820ChristianstedСент Крој20.46880,2 км²
00821ChristianstedСент Крој
00822ChristianstedСент Крој
00823ChristianstedСент Крој3891,031 км²
00824ChristianstedСент Крој549.966 м²
00830Сент ЏонСент Џон3.58150,4 км²
00831Сент ЏонСент Џон1610,145 км²
00840FrederikstedСент Крој11.98148,9 км²
00841FrederikstedСент Крој1.4657,2 км²
00850Сент Крој11.10360 км²
00851Сент Крој3.25619,9 км²

Американски Девствени Острови

Американски Девствени Острови (англиски: United States Virgin Islands) — островска група во Карибите која припаѓа на Соединетите Американски Држави. Тоа е поголем дел на архипелази, таканаречени Девствени Острови, додека мал дел на територија се Британските Де..  ︎  Страницата со Википедија Американски Девствени Острови