Временска зонаСредноевропско време
Површина467,6 km²
Население84.000
Густина на население179,6 / km²
Поштенски БроевиAD100, AD200, AD300 (4 повеќе)
Телефонски Броеви3, 4, 6 (2 повеќе)
Бизниси во Андора5.599
Градови7

Интерактивна мапа

(7) Поштенски Броеви во Андора

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
AD100Канилјо6.225117,9 km²
AD200Енкамп13.67573,9 km²
AD300Ордино4.48284,8 km²
AD400Arinsal8.80665,1 km²
AD500Андора ла Велја16.16322,3 km²
AD600Сант Жулија де Лорија6.88559,8 km²
AD700les Escaldes14.22444 km²

Андора

Андора или Кнежество Андора (каталонски: Principat d'Andorra, француски: Andorre, шпански: Principado de Andorra) е парламентарно кнежество во југозападна Европа. Малата држава која што се наоѓа на источниот дел од Пиринеите, се граничи на север и на исток со ..  ︎  Страницата со Википедија Андора