Временска зонаВреме во Аргентина
Површина2.780.400 km²
Население41,3 милиони
Густина на население14,9 / km²
Поштенски Броеви1001, 1002, 1003 (788 повеќе)
Телефонски Броеви11, 220, 2202 (309 повеќе)
Бизниси во Аргентина930.539
Градови114
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1001 - 1440Буенос Аирес207
1439 - 2942, 6400 - 8180Буенос Аирес (покраина)243
2000 - 2300, 2440 - 2520, 3000 - 3080Санта Фе (покраина)19
2354 - 2357, 3740 - 3763, 4184 - 4354Сантјаго дел Естеро (покраина)28
2820 - 2840, 3100 - 3280Ентре Риос (покраина)16
3300 - 3384Мисионес (покраина)17
3400 - 3485Кориентес (покраина)25
3500 - 3541, 3700 - 3734Чако (покраина)20
3600 - 3636Формоза (покраина)9
4000 - 4178Тукуман (покраина)17
4400 - 4651Салта (покраина)21
4500 - 4514, 4600 - 4655Хухуј (покраина)16
4700 - 4750Катамарка (покраина)15
5300 - 5386Ла Риоха (покраина)15
5400 - 5467Сан Хуан (покраина во Аргентина)18
5500 - 5620Мендоза (покраина)17
5700 - 5883Сан Луис (покраина)8
6200 - 6221, 6300 - 6387, 8200 - 8307Ла Пампа (покраина)20
8300 - 8407Provincia del Neuquén14
8400 - 8536Рио Негро (покраина)13
9000 - 9220Чубут (покраина)14
9300 - 9407Санта Круз (покраина)7

Интерактивна мапа

(791) Поштенски Броеви во Аргентина

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1001Буенос АиресБуенос Аирес13.5280,855 km²
1002Буенос АиресБуенос Аирес6.8230,318 km²
1003Буенос АиресБуенос Аирес1.9850,165 km²
1004Буенос АиресБуенос Аирес1.9900,151 km²
1005Буенос АиресБуенос Аирес4.8270,241 km²
1006Буенос АиресБуенос Аирес13.4520,218 km²
1007Буенос АиресБуенос Аирес4.8290,195 km²
1008Буенос АиресБуенос Аирес1.9960,242 km²
1009Буенос АиресБуенос Аирес2.94176.443 m²
1010Буенос АиресБуенос Аирес4.9560,303 km²
1011Буенос АиресБуенос Аирес97475.894 m²
1012Буенос АиресБуенос Аирес1.00296.744 m²
1013Буенос АиресБуенос Аирес5.0390,194 km²
1014Буенос АиресБуенос Аирес2.7620,147 km²
1015Буенос АиресБуенос Аирес9930,173 km²
1016Буенос АиресБуенос Аирес11.4320,13 km²
1017Буенос АиресБуенос Аирес5.5020,182 km²
1018Буенос АиресБуенос Аирес4.9300,173 km²
1019Буенос АиресБуенос Аирес2.9770,23 km²
1020Буенос АиресБуенос Аирес4.9150,216 km²
1021Буенос АиресБуенос Аирес1.92041.699 m²
1022Буенос АиресБуенос Аирес1.5990,129 km²
1023Буенос АиресБуенос Аирес7.6180,155 km²
1024Буенос АиресБуенос Аирес3.8050,121 km²
1025Буенос АиресБуенос Аирес5.3670,18 km²
1026Буенос АиресБуенос Аирес5.7940,233 km²
1027Буенос АиресБуенос Аирес7.6960,133 km²
1028Буенос АиресБуенос Аирес19.1950,136 km²
1029Буенос АиресБуенос Аирес7.6860,144 km²
1030Буенос АиресБуенос Аирес23.0680,148 km²
1031Буенос АиресБуенос Аирес7.6900,172 km²
1032Буенос АиресБуенос Аирес1.9110,158 km²
1033Буенос АиресБуенос Аирес4.8240,265 km²
1034Буенос АиресБуенос Аирес7.6260,111 km²
1043Буенос АиресБуенос Аирес1.00526.921 m²
1048Буенос АиресБуенос Аирес1.99614.635 m²
1057Буенос АиресБуенос Аирес99515.215 m²
1058Буенос АиресБуенос Аирес2.98231.687 m²
1059Буенос АиресБуенос Аирес1.98714.603 m²
1061Буенос АиресБуенос Аирес3.95611.317 m²
1062Буенос АиресБуенос Аирес3.87516.690 m²
1063Буенос АиресБуенос Аирес5.7610,552 km²
1064Буенос АиресБуенос Аирес4.7620,166 km²
1065Буенос АиресБуенос Аирес13.6380,186 km²
1066Буенос АиресБуенос Аирес4.9330,17 km²
1067Буенос АиресБуенос Аирес5.9550,109 km²
1068Буенос АиресБуенос Аирес9.8800,123 km²
1069Буенос АиресБуенос Аирес4.9390,18 km²
1070Буенос АиресБуенос Аирес1.9910,191 km²
1071Буенос АиресБуенос Аирес2.9280,205 km²
Страница 1Следно

Аргентина

Аргентина, офиц. Аргентинска Република (шпански: República Argentina) — држава во Јужна Америка, сместена меѓу Андите на запад и Атлантскиот Океан на исток. Се граничи со Парагвај и Боливија на север, Бразил и Уругвај на североисток и Чиле на запад. Главен гра..  ︎  Страницата со Википедија Аргентина