(1.391) Поштенски Броеви во Бангладеш

Погледнете список на Поштенски Броеви во Бангладеш
Временска зонаВреме во Бангладеш
Површина14.770 км²
Население156,1 милиони
Густина на население10.569 / km²
Поштенски Броеви1000, 1100, 1200 (1.388 повеќе)
Телефонски Броеви11, 15, 16 (320 повеќе)
Бизниси во Бангладеш197.809
Градови143
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1000 - 2480, 7700 - 8121Dhaka Division353
3000 - 3374Sylhet Division127
3400 - 4762Chittagong343
5000 - 5761Rangpur Division83
5800 - 6780Rājshāhi Division140
7000 - 7632, 9000 - 9461Khulna Division171
8200 - 8741Barisal Division103

(1.391) Поштенски Броеви во Бангладеш

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
1000ДакаDhaka Division10.356.500
1100ДакаDhaka Division10.356.500
1200Dhaka Division
1203ДакаDhaka Division10.356.500
1204ДакаDhaka Division10.356.500
1205ДакаDhaka Division10.356.500
1206ДакаDhaka Division10.356.500
1207ДакаDhaka Division10.356.500
1208ДакаDhaka Division10.356.500
1209ДакаDhaka Division10.356.500
1211ДакаDhaka Division10.356.500
1212ДакаDhaka Division10.356.500
1213ДакаDhaka Division10.356.500
1214ДакаDhaka Division10.356.500
1215Tejgaon
1216ДакаDhaka Division10.356.500
1217ДакаDhaka Division10.356.500
1218ДакаDhaka Division10.356.500
1219ДакаDhaka Division10.356.500
1221ДакаDhaka Division10.356.500
1222ДакаDhaka Division10.356.500
1223ДакаDhaka Division10.356.500
1225ДакаDhaka Division10.356.500
1229ДакаDhaka Division10.356.500
1230ДакаDhaka Division10.356.500
1231ДакаDhaka Division10.356.500
1232ДакаDhaka Division10.356.500
1236ДакаDhaka Division10.356.500
1310ДакаDhaka Division10.356.500
1311ДакаDhaka Division10.356.500
1312ДакаDhaka Division10.356.500
1313ДакаDhaka Division10.356.500
1320ДакаDhaka Division10.356.500
1321ДакаDhaka Division10.356.500
1322ДакаDhaka Division10.356.500
1323ДакаDhaka Division10.356.500
1324ДакаDhaka Division10.356.500
1325Dhaka Division
1330Dhaka Division
1331Dhaka Division
1332Dhaka Division
1333Dhaka Division
1334Dhaka Division
1335Dhaka Division
1340SavarDhaka Division
1341Dhaka Division
1342SavarDhaka Division
1343SavarDhaka Division
1344SavarDhaka Division
1345SavarDhaka Division
Страница 1Следно

Бангладеш

Бангладеш е држава во Јужна Азија. Главен град е Дака.  ︎  Страницата со Википедија Бангладеш