Временска зонаВреме во Бангладеш
Површина26,9 км²
Население408.118 (Повеќе детали)
Машко население211.711 (51,9 %)
Femaleенско население196.406 (48,1 %)
Средна возраст25,1
Поштенски Броеви5800, 5801, 5810 (15 повеќе)
Телефонски Број51

(18) Поштенски Броеви во Bogra, Rājshāhi Division

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
5800BograRājshāhi Division210.000
5801BograRājshāhi Division210.000
5810BograRājshāhi Division210.000
5820BograRājshāhi Division210.000
5821BograRājshāhi Division210.000
5826BograRājshāhi Division210.000
5830BograRājshāhi Division210.000
5831BograRājshāhi Division210.000
5840BograRājshāhi Division210.000
5841BograRājshāhi Division210.000
5842BograRājshāhi Division210.000
5850BograRājshāhi Division210.000
5860BograRājshāhi Division210.000
5870BograRājshāhi Division210.000
5880BograRājshāhi Division210.000
5881BograRājshāhi Division210.000
5890BograRājshāhi Division210.000
5892BograRājshāhi Division210.000

Демографска информација Bogra, Rājshāhi Division

Население408.118
Густина на население15.194 / km²
Машко население211.711 (51,9 %)
Femaleенско население196.406 (48,1 %)
Средна возраст25,1
Средна возраст за мажи25,1
Средна возраст за жени25,1
Бизниси во Bogra, Rājshāhi Division2.570
Население (1975)203.516
Население (2000)342.365
Промена на населението од 1975 во 2015 +100,5 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +19,2 %

Bogra

Bogra (Bengali: বগুড়া) is a city of Bogra District, Rajshahi Division, Bangladesh. It is the centre of commerce and trade within Bogra District. Bogra is sometimes described as the nerve centre of Northern Bangladesh, it is also a bridge between Raj..  ︎  Страницата со Википедија Bogra