Временска зонаВреме во Бангладеш
Површина2.606,9 км²
Население230.662 (Повеќе детали)
Машко население118.079 (51,2 %)
Femaleенско население112.584 (48,8 %)
Средна возраст25
Поштенски Броеви7400, 7401, 7402 (15 повеќе)
Телефонски Број421

(18) Поштенски Броеви во Jessore, Khulna Division

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
7400JessoreKhulna Division243.987
7401JessoreKhulna Division243.987
7402JessoreKhulna Division243.987
7403JessoreKhulna Division243.987
7404JessoreKhulna Division243.987
7405JessoreKhulna Division243.987
7406JessoreKhulna Division243.987
7407JessoreKhulna Division243.987
7410JessoreKhulna Division243.987
7420JessoreKhulna Division243.987
7430JessoreKhulna Division243.987
7433JessoreKhulna Division243.987
7440JessoreKhulna Division243.987
7460JessoreKhulna Division243.987
7461JessoreKhulna Division243.987
7462JessoreKhulna Division243.987
7470JessoreKhulna Division243.987
7471JessoreKhulna Division243.987

Демографска информација Jessore, Khulna Division

Население230.662
Густина на население88,5 / km²
Машко население118.079 (51,2 %)
Femaleенско население112.584 (48,8 %)
Средна возраст25
Средна возраст за мажи25,5
Средна возраст за жени24,5
Бизниси во Jessore, Khulna Division1.222
Население (1975)103.521
Население (2000)184.647
Промена на населението од 1975 во 2015 +122,8 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +24,9 %

Jessore

Jessore is a district in the southwestern region of Bangladesh. It is bordered by India to the west, Khulna District and Satkhira District to the south, Magura and Narail to the east, and Jhenaidah District to the north. The district produces a varie..  ︎  Страницата со Википедија Jessore