Временска зонаСредноевропско време
Површина3.028 km²
Население10,4 милиони
Густина на население3.435 / km²
Поштенски Броеви1000, 1005, 1006 (1.174 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 12 (43 повеќе)
Бизниси во Белгија1.194.189
Градови684
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1000 - 1212, 1931 - 1950Брисел54
1500 - 4690, 8000 - 9999Фландрија414
4000 - 7970Валонија464

Интерактивна мапа

(1.177) Поштенски Броеви во Белгија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1000Saint-Josse-ten-NoodeБрисел76.36610,8 km²
1005БриселБрисел
1006БриселБрисел
1007БриселБрисел
1008БриселБрисел
1009БриселБрисел
1010БриселБрисел
1011БриселБрисел
1012БриселБрисел
1020Woluwe-Saint-PierreБрисел1.2480,218 km²
1030Saint-Josse-ten-NoodeБрисел132.9777,8 km²
1031БриселБрисел
1040EtterbeekБрисел48.7893,67 km²
1041БриселБрисел
1043БриселБрисел
1044БриселБрисел
1045БриселБрисел
1047БриселБрисел
1048БриселБрисел
1049БриселБрисел
1050IxellesБрисел80.0896,6 km²
1060Saint-GillesБрисел48.8842,43 km²
1070AnderlechtБрисел124.24418,3 km²
1080Molenbeek-Saint-JeanБрисел102.9836,2 km²
1081KoekelbergБрисел18.4451,228 km²
1082Berchem-Sainte-AgatheБрисел21.6542,904 km²
1083GanshorenБрисел22.2592,35 km²
1090Molenbeek-Saint-JeanБрисел44.9925,2 km²
1100
1105
1110БриселБрисел
1120Neder-Over-HeembeekБрисел68.23014,5 km²
1130Woluwe-Saint-LambertБрисел42.8507 km²
1140Woluwe-Saint-LambertБрисел37.7375,1 km²
1150Woluwe-Saint-PierreБрисел39.1029,1 km²
1160AuderghemБрисел29.8348,5 km²
1170БриселБрисел22.26513 km²
1180UccleБрисел75.95623 km²
1190ForestБрисел56.1826,3 km²
1200Woluwe-Saint-LambertБрисел59.8687,3 km²
1201БриселБрисел
1210Saint-Josse-ten-NoodeБрисел24.3331,178 km²
1212БриселБрисел
1300WavreВалонија25.14532,2 km²
1301Basse WavreВалонија8.35210 km²
1310La HulpeВалонија9.16615,5 km²
1315IncourtВалонија4.65238,8 km²
13207.11238,6 km²
132511.67848,2 km²
1330RixensartВалонија11.6538,5 km²
Страница 1Следно

Белгија

Кралство Белгија (на холандски: Koninkrijk België, на француски: Royaume de Belgique, на германски: Königreich Belgien) е земја во западна Европа, која граничи со Холандија, Германија, Луксембург, Франција и Северно Море. е културен крстопат меѓу германска и ..  ︎  Страницата со Википедија Белгија