(3.260) Поштенски Броеви во Белорусија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Белорусија
Временска зонаВреме во Москва
Површина207.595 km²
Население9,7 милиони
Густина на население46,7 / km²
Поштенски Броеви210000, 210001, 210002 (3.257 повеќе)
Телефонски Броеви15, 1511, 1512 (127 повеќе)
Бизниси во Белорусија123.896
Градови290
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
210000 - 213017Витепска област594
212000 - 213984Mogilyov Oblast420
220000 - 220902, 223022 - 223119Минск131
222010 - 223948Минска област600
224000 - 225927Brest Oblast560
230000 - 231988Grodno Oblast386
246000 - 247995Gomel Oblast559

(3.260) Поштенски Броеви во Белорусија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
210000VitebskВитепска област342.700
210001VitebskВитепска област342.700
210002VitebskВитепска област342.700
210007VitebskВитепска област342.700
210009VitebskВитепска област342.700
210015VitebskВитепска област342.700
210020VitebskВитепска област342.700
210021VitebskВитепска област342.700
210023VitebskВитепска област342.700
210026VitebskВитепска област342.700
210027VitebskВитепска област342.700
210029VitebskВитепска област342.700
210032VitebskВитепска област342.700
210033VitebskВитепска област342.700
210035Витепска област
210037VitebskВитепска област342.700
210038VitebskВитепска област342.700
210601VitebskВитепска област342.700
210602VitebskВитепска област342.700
210604VitebskВитепска област342.700
211000Витепска област
211001Витепска област
211002Витепска област
211003Витепска област
211004BalbasavaВитепска област3.600
211005Витепска област
211006Витепска област
211007Витепска област
211008Витепска област
211011Baran’Витепска област11.600
211012Витепска област
211013Витепска област
211014Витепска област
211015Витепска област
211016Витепска област
211017Витепска област
211018Витепска област
211019Витепска област
211020Витепска област
211021Витепска област
211022Витепска област
211023Витепска област
211024Витепска област
211026Витепска област
211029Витепска област
211030OrshaВитепска област125.347
211031Витепска област
211032Витепска област
211033Витепска област
211034Витепска област
Страница 1Следно

Белорусија

Белорусија (белоруски: Беларусь, руски: Беларусь, Белоруссия) или официјално Република Белорусија (Рэспубліка Беларусь, Республика Беларусь), а многу ретко Беларус, е независна држава во Источна Европа. Белорусија се граничи со Русија на североисток, со Украин..  ︎  Страницата со Википедија Белорусија