Временска зонаВреме во Москва
Површина46 км²
Население116.344 (Повеќе детали)
Машко население55.687 (47,9 %)
Femaleенско население60.657 (52,1 %)
Средна возраст40,3
Поштенски Броеви222120, 222130, 222518 (1 повеќе)
Телефонски Броеви17, 177, 1777

(4) Поштенски Броеви во Борисов, Минска област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
222120БорисовМинска област100.000
222130БорисовМинска област100.000
222518БорисовМинска област100.000
222520БорисовМинска област100.000

Демографска информација Борисов, Минска област

Население116.344
Густина на население2.530 / km²
Машко население55.687 (47,9 %)
Femaleенско население60.657 (52,1 %)
Средна возраст40,3
Средна возраст за мажи36,9
Средна возраст за жени43,4
Бизниси во Борисов, Минска област929
Население (1975)122.854
Население (2000)128.861
Промена на населението од 1975 во 2015 -5,3 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -9,7 %

Борисов

Борисов или Барисав (белоруски: Бары́саў, Barysaw; руски: Бори́сов; полски: Borysów) е град во Белорусија. Борисов, според податоците од 1999 година, има население од 150.700 жители. Градот се наоѓа на реката Березина во Минската област.   ︎  Страницата со Википедија Борисов

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
LoshnitsaМинска областБелорусија6.524222121222125222122222123
Zyalyony BorМинска областБелорусија1.000222218
ZyembinМинска областБелорусија1.049222133222136
ОктябрьскийМинска областБелорусија2.300222220222221