(41) Поштенски Броеви во Брест (Белорусија)

Погледнете список на Поштенски Броеви во Брест (Белорусија)
Временска зонаВреме во Москва
Површина145 км²
Население343.209 (Повеќе детали)
Машко население157.529 (45,9 %)
Femaleенско население185.679 (54,1 %)
Средна возраст38,8
Поштенски Броеви224000, 224002, 224005 (38 повеќе)
Телефонски Броеви16, 162

(41) Поштенски Броеви во Брест (Белорусија)

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
224000Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224002Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224005Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224011Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224012Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224013Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224014Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224016Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224017Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224020Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224022Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224023Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224024Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224025Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224028Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224030Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224032Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
224033Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225000Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225001Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225002Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225003Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225006Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225007Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225012Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225014Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225020Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225021Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225031Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225032Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225033Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225034Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225035Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225036Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225037Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225038Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225039Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225041Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225042Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225043Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715
225044Брест (Белорусија)Brest Oblast300.715

Демографска информација Брест (Белорусија)

Население343.209
Густина на население2.366 / km²
Машко население157.529 (45,9 %)
Femaleенско население185.679 (54,1 %)
Средна возраст38,8
Средна возраст за мажи35,7
Средна возраст за жени41,4
Бизниси во Брест (Белорусија)5.222
Население (1975)209.121
Население (2000)310.953
Промена на населението од 1975 во 2015 +64,1 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +10,4 %

Брест (Белорусија)

Брест (белоруски: Брэст или традиционално Берасце, Bierascie; руски: Брест) — град во Белорусија. Брест се наоѓа во близина на белоруско-полската граница и според податоците од 2010 година градот има население од 310.800 жители. Брест е главен град на истоимен..  ︎  Страницата со Википедија Брест (Белорусија)