(594) Поштенски Броеви во Витепска област

Погледнете список на Поштенски Броеви во Витепска област
Временска зонаВреме во Москва
Површина40.050 км²
Население1,2 милиони (Повеќе детали)
Машко население546.668 (46,2 %)
Femaleенско население635.720 (53,8 %)
Средна возраст41
Поштенски Броеви210000, 210001, 210002 (591 повеќе)
Телефонски Броеви21, 212, 2132 (5 повеќе)
Градови36
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
210000 - 210604, 211300 - 211349Vitebsk59
211180 - 211185Lyepyel’5
211382 - 211391Orsha4

(594) Поштенски Броеви во Витепска област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
210000VitebskВитепска област342.700
210001VitebskВитепска област342.700
210002VitebskВитепска област342.700
210007VitebskВитепска област342.700
210009VitebskВитепска област342.700
210015VitebskВитепска област342.700
210020VitebskВитепска област342.700
210021VitebskВитепска област342.700
210023VitebskВитепска област342.700
210026VitebskВитепска област342.700
210027VitebskВитепска област342.700
210029VitebskВитепска област342.700
210032VitebskВитепска област342.700
210033VitebskВитепска област342.700
210035Витепска област
210037VitebskВитепска област342.700
210038VitebskВитепска област342.700
210601VitebskВитепска област342.700
210602VitebskВитепска област342.700
210604VitebskВитепска област342.700
211000Витепска област
211001Витепска област
211002Витепска област
211003Витепска област
211004BalbasavaВитепска област3.600
211005Витепска област
211006Витепска област
211007Витепска област
211008Витепска област
211011Baran’Витепска област11.600
211012Витепска област
211013Витепска област
211014Витепска област
211015Витепска област
211016Витепска област
211017Витепска област
211018Витепска област
211019Витепска област
211020Витепска област
211021Витепска област
211022Витепска област
211023Витепска област
211024Витепска област
211026Витепска област
211029Витепска област
211030OrshaВитепска област125.347
211031Витепска област
211032Витепска област
211033Витепска област
211034Витепска област
Страница 1Следно

Демографска информација Витепска област

Население1,2 милиони
Густина на население29,5 / km²
Машко население546.668 (46,2 %)
Femaleенско население635.720 (53,8 %)
Средна возраст41
Средна возраст за мажи37,5
Средна возраст за жени44
Бизниси во Витепска област5.740
Население (1975)1.437.446
Население (2000)1.355.294
Промена на населението од 1975 во 2015 -17,7 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -12,8 %

Витепска област

Витепската област (белоруски: Ві́цебская во́бласць; руски: Ви́тебская о́бласть) е област во Белорусија. Главен град на областа е Витебск. Според податоците од 2009 година, областа има население од 1,230,800 жители. Областа има наслаба густина на население во Б..  ︎  Страницата со Википедија Витепска област