Временска зонаВреме во Москва
Површина409,5 км²
Население2,1 милиони (Повеќе детали)
Машко население978.341 (46 %)
Femaleенско население1.146.243 (54 %)
Средна возраст36,3
Поштенски Броеви220000, 220002, 220004 (128 повеќе)
Телефонски Број17
Градови1
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
220000 - 220902, 223022 - 223070Минск127

(131) Поштенски Броеви во Минск

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
220000МинскМинск1.742.124
220002МинскМинск1.742.124
220004МинскМинск1.742.124
220005МинскМинск1.742.124
220006МинскМинск1.742.124
220007МинскМинск1.742.124
220008МинскМинск1.742.124
220009МинскМинск1.742.124
220010МинскМинск1.742.124
220012МинскМинск1.742.124
220013МинскМинск1.742.124
220014МинскМинск1.742.124
220015МинскМинск1.742.124
220016МинскМинск1.742.124
220017МинскМинск1.742.124
220018МинскМинск1.742.124
220019МинскМинск1.742.124
220020МинскМинск1.742.124
220021МинскМинск1.742.124
220022МинскМинск1.742.124
220023МинскМинск1.742.124
220024МинскМинск1.742.124
220025МинскМинск1.742.124
220026МинскМинск1.742.124
220027МинскМинск1.742.124
220028МинскМинск1.742.124
220029МинскМинск1.742.124
220030МинскМинск1.742.124
220031МинскМинск1.742.124
220033МинскМинск1.742.124
220034МинскМинск1.742.124
220035МинскМинск1.742.124
220036МинскМинск1.742.124
220037МинскМинск1.742.124
220039МинскМинск1.742.124
220040МинскМинск1.742.124
220042МинскМинск1.742.124
220043МинскМинск1.742.124
220044МинскМинск1.742.124
220045Минск
220047МинскМинск1.742.124
220048МинскМинск1.742.124
220049МинскМинск1.742.124
220050МинскМинск1.742.124
220051МинскМинск1.742.124
220053МинскМинск1.742.124
220055Минск
220056МинскМинск1.742.124
220057МинскМинск1.742.124
220060МинскМинск1.742.124
220065МинскМинск1.742.124
220066МинскМинск1.742.124
220068МинскМинск1.742.124
220070МинскМинск1.742.124
220072МинскМинск1.742.124
220073МинскМинск1.742.124
220074МинскМинск1.742.124
220075МинскМинск1.742.124
220077МинскМинск1.742.124
220079МинскМинск1.742.124
220082МинскМинск1.742.124
220085МинскМинск1.742.124
220086МинскМинск1.742.124
220088МинскМинск1.742.124
220089МинскМинск1.742.124
220090МинскМинск1.742.124
220092МинскМинск1.742.124
220093МинскМинск1.742.124
220094МинскМинск1.742.124
220095МинскМинск1.742.124
220096МинскМинск1.742.124
220099МинскМинск1.742.124
220100МинскМинск1.742.124
220101МинскМинск1.742.124
220102МинскМинск1.742.124
220103МинскМинск1.742.124
220104МинскМинск1.742.124
220107МинскМинск1.742.124
220108МинскМинск1.742.124
220109МинскМинск1.742.124
220112МинскМинск1.742.124
220113МинскМинск1.742.124
220114МинскМинск1.742.124
220116МинскМинск1.742.124
220117МинскМинск1.742.124
220118МинскМинск1.742.124
220119МинскМинск1.742.124
220121МинскМинск1.742.124
220123МинскМинск1.742.124
220124МинскМинск1.742.124
220125МинскМинск1.742.124
220126МинскМинск1.742.124
220131МинскМинск1.742.124
220134МинскМинск1.742.124
220136МинскМинск1.742.124
220137МинскМинск1.742.124
220138МинскМинск1.742.124
220140МинскМинск1.742.124
220141МинскМинск1.742.124
220156МинскМинск1.742.124
220902МинскМинск1.742.124
223011МинскМинск1.742.124
223014МинскМинск1.742.124
223016МинскМинск1.742.124
223022МинскМинск1.742.124
223023МинскМинск1.742.124
223024МинскМинск1.742.124
223025МинскМинск1.742.124
223027МинскМинск1.742.124
223029МинскМинск1.742.124
223032МинскМинск1.742.124
223038МинскМинск1.742.124
223042МинскМинск1.742.124
223044МинскМинск1.742.124
223045МинскМинск1.742.124
223046МинскМинск1.742.124
223047МинскМинск1.742.124
223048МинскМинск1.742.124
223049МинскМинск1.742.124
223055МинскМинск1.742.124
223056МинскМинск1.742.124
223058МинскМинск1.742.124
223060МинскМинск1.742.124
223062МинскМинск1.742.124
223063МинскМинск1.742.124
223066МинскМинск1.742.124
223070МинскМинск1.742.124
223113Минск
223118Минск
223119Минск
231290Минск

Демографска информација Минск

Население2,1 милиони
Густина на население5.188 / km²
Машко население978.341 (46 %)
Femaleенско население1.146.243 (54 %)
Средна возраст36,3
Средна возраст за мажи33,3
Средна возраст за жени38,8
Бизниси во Минск44.191
Население (1975)1.307.686
Население (2000)1.886.970
Промена на населението од 1975 во 2015 +62,5 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +12,6 %

Минск

53.9, 27. (белоруски: Мiнск, руски: Минск) е главниот и најголем град во источноевропската држава Белорусија. Минск се наоѓа на реките Свислач и Њамиха и градот е седиште на Заедницата на независни држави. Како главен град на Белорусија, Минск има специјален ..  ︎  Страницата со Википедија Минск