(3.260) Поштенски Броеви во Белорусија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Белорусија
Временска зонаВреме во Москва
Површина207.595 км²
Население9,7 милиони
Густина на население46,7 / km²
Поштенски Броеви211841, 211842, 211844 (3.257 повеќе)
Телефонски Броеви15, 1511, 1512 (127 повеќе)
Бизниси во Белорусија123.896
Градови290

(3.260) Поштенски Броеви во Белорусија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
211841PastavyВитепска област20.218
211842Витепска област
211844Витепска област
211845Витепска област
211851Витепска област
211852Витепска област
211853Витепска област
211854Витепска област
211855Витепска област
211856Витепска област
211858Витепска област
211860Витепска област
211861Витепска област
211862Витепска област
211863Витепска област
211865Витепска област
211866Витепска област
211868Витепска област
211869Витепска област
211870LyntupyВитепска област1.600
211872Витепска област
211900Витепска област
211901Витепска област
211902Витепска област
211909Витепска област
211910SharkawshchynaВитепска област7.500
211911Витепска област
211912Витепска област
211913Витепска област
211914Витепска област
211915SharkawshchynaВитепска област7.500
211916Витепска област
211917Витепска област
211918Витепска област
211919Витепска област
211920Витепска област
211923Витепска област
211924Витепска област
211925Витепска област
211926Витепска област
211927Витепска област
211928Витепска област
211929Витепска област
211930MyoryВитепска област10.649
211931Витепска област
211932Витепска област
211933Витепска област
211934Витепска област
211935Витепска област
211936Витепска област
211938Витепска област
211939Витепска област
211940Витепска област
211941Витепска област
211943VyerkhnyadzvinskВитепска област7.700
211944Витепска област
211945MyoryВитепска област10.649
211946Витепска област
211947Витепска област
211949DzisnaВитепска област2.738
211950DzisnaВитепска област2.738
211951Витепска област
211952Витепска област
211954Витепска област
211955Витепска област
211956Витепска област
211957Витепска област
211958Витепска област
211959Витепска област
211960DruyaВитепска област1.500
211962Витепска област
211965Витепска област
211970BraslawВитепска област12.378
211971Витепска област
211972Витепска област
211973Витепска област
211974Витепска област
211975Витепска област
211977Витепска област
211978Витепска област
211979Витепска област
211980Витепска област
211981Витепска област
211982Витепска област
211983Витепска област
211984Витепска област
211985Витепска област
211986Витепска област
211987Витепска област
211988Витепска област
211989Витепска област
211990VidzyВитепска област2.000
211991Витепска област
211993Витепска област
211994Витепска област
211995Витепска област
211996Витепска област
211997Витепска област
211998Витепска област
211999Витепска област
Страница 2Следно

Белорусија

Белорусија (белоруски: Беларусь, руски: Беларусь, Белоруссия) или официјално Република Белорусија (Рэспубліка Беларусь, Республика Беларусь), а многу ретко Беларус, е независна држава во Источна Европа. Белорусија се граничи со Русија на североисток, со Украин..  ︎  Страницата со Википедија Белорусија