Временска зонаАтлантско време
Површина53,2 км²
Население65.365
Густина на население1.228 / km²
Поштенски БроевиCR 01, CR 02, CR 03 (79 повеќе)
Телефонски Број441
Бизниси во Бермуда2.677
Градови4
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
CR 01 - CR 04, HM 01 - HM 20Хамилтон22
DD 01 - DD 03, GE 01 - GE CXSaint George10
DV 01 - DV 08Devonshire Parish8
HM 10 - HM 12Pembroke Parish3
MA 01 - MA 06Sandys Parish8
PG 01 - PG 06Paget Parish6
SB 03 - WK 10Warwick Parish16

(82) Поштенски Броеви во Бермуда

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
CR 01ХамилтонХамилтон902
CR 02ХамилтонХамилтон902
CR 03ХамилтонХамилтон902
CR 04ХамилтонХамилтон902
DD 01Saint GeorgeSaint George1.896
DD 02Saint GeorgeSaint George1.896
DD 03Saint GeorgeSaint George1.896
DD 08
DV 01Devonshire Parish
DV 02Devonshire Parish
DV 03Devonshire Parish
DV 04Devonshire Parish
DV 05Devonshire Parish
DV 06Devonshire Parish
DV 07Devonshire Parish
DV 08Devonshire Parish
FL 01
FL 02
FL 03
FL 04ХамилтонХамилтон902
FL 05
FL 06
FL 07
FL 08
GE 01Saint GeorgeSaint George1.896
GE 02Saint GeorgeSaint George1.896
GE 03Saint GeorgeSaint George1.896
GE 04Saint GeorgeSaint George1.896
GE 05Saint GeorgeSaint George1.896
GE CXSaint GeorgeSaint George1.896
HM 01ХамилтонХамилтон902
HM 02ХамилтонХамилтон902
HM 03ХамилтонХамилтон902
HM 04ХамилтонХамилтон902
HM 05ХамилтонХамилтон902
HM 06ХамилтонХамилтон902
HM 07ХамилтонХамилтон902
HM 08ХамилтонХамилтон902
HM 09ХамилтонХамилтон902
HM 10Pembroke Parish
HM 11ХамилтонХамилтон902
HM 12Pembroke Parish
HM 13ХамилтонХамилтон902
HM 14ХамилтонХамилтон902
HM 15ХамилтонХамилтон902
HM 16ХамилтонХамилтон902
HM 17ХамилтонХамилтон902
HM 18ХамилтонХамилтон902
HM 19Pembroke Parish
HM 20ХамилтонХамилтон902
HS 01Saint George’s Parish
HS 02Saint GeorgeSaint George1.896
MA 01SomersetSandys Parish
MA 02SomersetSandys Parish
MA 03SomersetSandys Parish
MA 04SomersetSandys Parish
MA 05SomersetSandys Parish
MA 06SomersetSandys Parish
PG 01Paget Parish
PG 02Paget Parish
PG 03Paget Parish
PG 04Paget Parish
PG 05Paget Parish
PG 06Paget Parish
SB 01SomersetSandys Parish
SB 02SomersetSandys Parish
SB 03Warwick CampWarwick Parish
SB 04Warwick CampWarwick Parish
SN 01Warwick CampWarwick Parish
SN 02Warwick CampWarwick Parish
SN 03Warwick CampWarwick Parish
SN 04Warwick CampWarwick Parish
WK 01Warwick CampWarwick Parish
WK 02Warwick CampWarwick Parish
WK 03Warwick CampWarwick Parish
WK 04Warwick CampWarwick Parish
WK 05Warwick CampWarwick Parish
WK 06Warwick CampWarwick Parish
WK 07Warwick CampWarwick Parish
WK 08Warwick CampWarwick Parish
WK 09Warwick CampWarwick Parish
WK 10Warwick CampWarwick Parish

Бермуда

Бермуда (англиски: Bermuda) или Бермуди, Бермудски Острови или Сомерски Острови, e прекуморска територија на Обединетото Кралство во северен Атлантски Океан, која се наоѓа околу 975 km од брегот на САД. Територијата се состои од околу 138 острови, со вкупна по..  ︎  Страницата со Википедија Бермуда