(705) Поштенски Броеви во Босна и Херцеговина

Погледнете список на Поштенски Броеви во Босна и Херцеговина
Временска зонаСредноевропско време
Површина5.197 км²
Население4,6 милиони
Густина на население883,2 / km²
Поштенски Броеви70000, 70101, 70202 (702 повеќе)
Телефонски Броеви30, 31, 32 (22 повеќе)
Бизниси во Босна и Херцеговина30.829
Градови189
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
70000 - 88446Федерација Босна и Херцеговина366
73240 - 89249Република Српска230
76000 - 76216Брчко (округ)16

Интерактивна мапа

(705) Поштенски Броеви во Босна и Херцеговина

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
70000JajceФедерација Босна и Херцеговина
70101JajceФедерација Босна и Херцеговина20.235122,6 км²
70202JajceФедерација Босна и Херцеговина1.487111,3 км²
70204JajceФедерација Босна и Херцеговина5.96385,2 км²
70206JezeroРепублика Српска1.63868,9 км²
70210DobratićiФедерација Босна и Херцеговина1.77168,7 км²
70220Donji VakufФедерација Босна и Херцеговина12.11378,6 км²
70223Donji VakufФедерација Босна и Херцеговина2.366120 км²
70224Donji VakufФедерација Босна и Херцеговина29961,6 км²
70225Donji VakufФедерација Босна и Херцеговина43956,9 км²
70230BugojnoФедерација Босна и Херцеговина30.425142,3 км²
70233BugojnoФедерација Босна и Херцеговина1.81780,8 км²
70234VeselaФедерација Босна и Херцеговина
70235BugojnoФедерација Босна и Херцеговина93958,2 км²
70237BugojnoФедерација Босна и Херцеговина1.24377,1 км²
70240Gornji VakufФедерација Босна и Херцеговина16.133162,1 км²
70243Gornji VakufФедерација Босна и Херцеговина3.42158,6 км²
70246Gornji VakufФедерација Босна и Херцеговина2.149135,2 км²
70247Gornji VakufФедерација Босна и Херцеговина90059,6 км²
70260Mrkonjić GradРепублика Српска15.679305,8 км²
70262Mrkonjić GradРепублика Српска393,6 км²
70266Mrkonjić GradРепублика Српска1.779160,2 км²
70267ŠipovoРепублика Српска47309,2 км²
70270ŠipovoРепублика Српска10.277161,8 км²
70273ŠipovoРепублика Српска582124,4 км²
70275ŠipovoРепублика Српска25120,8 км²
71000СараевоФедерација Босна и Херцеговина283.974155,8 км²
71101СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71103СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71104СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71106СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71107СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71108СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71120СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71122СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71123СараевоФедерација Босна и Херцеговина3.0631,713 км²
71124СараевоФедерација Босна и Херцеговина6.4741,075 км²
71125СараевоФедерација Босна и Херцеговина
711268.26915,7 км²
71140СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71141СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71142СараевоФедерација Босна и Херцеговина
7114421453,3 км²
71160СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71161СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71162СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71163СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71166СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71167СараевоФедерација Босна и Херцеговина
71210IlidžaФедерација Босна и Херцеговина52.96622,2 км²
Страница 1Следно

Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина или скратено БИХ е држава во југоисточниот дел на Европа, сместена на западниот дел од Балканскиот полуостров. На север, запад и југозапад граничи со Хрватска, а на исток со Србија. На југоисток граничи со Црна Гора. Главен град е Сараево. ..  ︎  Страницата со Википедија Босна и Херцеговина