(780.169) Поштенски Броеви во Бразил

Погледнете список на Поштенски Броеви во Бразил
Временска зонаВреме во Амазон
Површина8.515.767 km²
Население201,1 милиони
Густина на население23,6 / km²
Поштенски Броеви00000-000, 00331-000, 00750-000 (22.967 повеќе)
Поштенски Броеви780.169
Телефонски Броеви11, 12, 13 (64 повеќе)
Бизниси во Бразил6.791.928
Градови5.165

Интерактивна мапа

(22.970) Поштенски Броеви во Бразил

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00000-000
00331-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)
00750-000AnápolisГојаш
00790-000Јужно Мато Грошо
00904-000Santo AndréСао Паоло (сојузна држава)
00991-000DiademaСао Паоло (сојузна држава)
01000-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)
01001-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.27640.200 m²
01002-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.67912.824 m²
01003-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)95721.945 m²
01004-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.40128.702 m²
01005-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)62540.153 m²
01006-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)4.53813.550 m²
01007-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.15760.999 m²
01008-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)17928.920 m²
01009-000Сао Паоло (сојузна држава)3.57613.300 m²
01010-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.80119.023 m²
01011-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.89310.425 m²
01012-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.61425.372 m²
01013-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)65722.252 m²
01014-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)29137.062 m²
01015-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)27172.607 m²
01016-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)18931.550 m²
01017-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)5.2520,123 km²
01018-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.69519.271 m²
01019-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)62049.074 m²
01020-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)61571.712 m²
01021-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)37874.798 m²
01022-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.93075.768 m²
01023-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.08094.757 m²
01024-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.43936.101 m²
01025-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.3250,158 km²
01026-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.79849.081 m²
01027-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)5.14688.746 m²
01028-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)9.55155.028 m²
01029-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.68343.017 m²
01030-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)46846.867 m²
01031-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.25777.119 m²
01032-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)90971.021 m²
01033-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.7560,102 km²
01034-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)74938.189 m²
01035-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.94749.076 m²
01036-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)9.65537.670 m²
01037-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.71941.255 m²
01038-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.84025.950 m²
01039-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.84126.676 m²
01040-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)11.77139.197 m²
01041-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.50923.132 m²
01042-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.47932.158 m²
01043-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)5.46821.545 m²
01044-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)
01045-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.26542.195 m²
01046-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.88683.873 m²
01047-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)58331.786 m²
01048-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)38832.609 m²
01049-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)4.35533.099 m²
01050-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)4.1780,144 km²
01051-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)
01055-000Сао Паоло (сојузна држава)
01060-000Сао Паоло (сојузна држава)
01069-000Сао Паоло (сојузна држава)
01095-000Сао Паоло (сојузна држава)
01100-000Сао Паоло (сојузна држава)
01101-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)5180,153 km²
01102-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3800,18 km²
01103-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.9950,167 km²
01104-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)8.48178.207 m²
01105-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.4460,124 km²
01106-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.8230,225 km²
01107-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.9340,28 km²
01108-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.5150,164 km²
01109-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.3600,361 km²
01113-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)
01120-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.6600,146 km²
01121-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.8550,151 km²
01122-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)9840,179 km²
01123-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.0490,131 km²
01124-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.9280,175 km²
01125-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)58169.279 m²
01126-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.4910,142 km²
01127-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)7520,152 km²
01128-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3.8980,271 km²
01129-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)38576.440 m²
01130-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.2830,168 km²
01131-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)8370,159 km²
01132-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)9790,144 km²
01133-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)8790,399 km²
01134-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.75754.374 m²
01135-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)8.7490,121 km²
01136-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)8080,269 km²
01137-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)6550,179 km²
01138-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)8690,15 km²
01139-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)9671,099 km²
01140-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)3390,691 km²
01141-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)580,25 km²
01142-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1.5960,564 km²
01144-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)1340,365 km²
01145-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)
01150-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)2.78678.529 m²
01151-000Сао ПаолоСао Паоло (сојузна држава)14.2270,103 km²
Страница 1Следно

Бразил

Бразил (португалски: Brasil), официјално Федеративна Република Бразил (португалски: República Federativa do Brasil), е најголема држава во Јужна Америка. Површината и е речиси повеќе од половина на целиот континент. Главен град е Бразилија. Официјален јазик е ..  ︎  Страницата со Википедија Бразил