Временска зонаИсточноевропско време
Површина11.094 км²
Население7,1 милиони
Густина на население644,4 / km²
Поштенски Броеви1000, 1040, 1110 (5.102 повеќе)
Телефонски Броеви2, 2991, 2992 (2.181 повеќе)
Бизниси во Бугарија202.938
Градови1.285

Интерактивна мапа

(5.105) Поштенски Броеви во Бугарија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1000СофијаСофија-град (област)20.6802,2 км²
1040СофијаСофија-град (област)
1110СофијаСофија-град (област)
1111СофијаСофија-град (област)10.7581,673 км²
1113СофијаСофија-град (област)21.5594,129 км²
1124СофијаСофија-град (област)4.6221,151 км²
1125СофијаСофија-град (област)
1137PancharevoСофија-град (област)4.8389,5 км²
1138СофијаСофија-град (област)14.1033,28 км²
1142СофијаСофија-град (област)3.2200,472 км²
1151Софија-град (област)18.57751,5 км²
1164СофијаСофија-град (област)7.8552,103 км²
1165Софија-град (област)5.304157,1 км²
1172СофијаСофија-град (област)5.5701,074 км²
1186СофијаСофија-град (област)3.7631,728 км²
1191KokalyaneСофија-град (област)3.50710,7 км²
1202СофијаСофија-град (област)17.1892,497 км²
1211Софија-град (област)1.0028,5 км²
1217СофијаСофија-град (област)41921,4 км²
1220СофијаСофија-град (област)44.7596,5 км²
1221Софија-град (област)2.9907 км²
1222NegovanСофија-град (област)6.8358 км²
1223Софија-град (област)2.47419,9 км²
1225СофијаСофија-град (област)33.51524 км²
1229СофијаСофија-град (област)9.2621,83 км²
1231СофијаСофија-град (област)13.2464,67 км²
1233СофијаСофија-град (област)12.0161,506 км²
1247DobroslavtsiСофија-град (област)3.71516,2 км²
1252Софија-град (област)8.0847,5 км²
1257Софија-град (област)2.7038,1 км²
1261Софија-град (област)6.9227,6 км²
1267СофијаСофија-град (област)4.2710,507 км²
1271СофијаСофија-град (област)15.7356,5 км²
1276Софија-град (област)2.86219 км²
1278СофијаСофија-град (област)13.37814,2 км²
1280Novi IskŭrСофија-град (област)17.79318,8 км²
1281Novi IskŭrСофија-град (област)16.7359,9 км²
1282Novi IskŭrСофија-град (област)5.8649,7 км²
1289Софија-град (област)6.25310,5 км²
1298СофијаСофија-град (област)4.1056 км²
1301СофијаСофија-град (област)
1303СофијаСофија-град (област)10.7791,319 км²
1309СофијаСофија-град (област)23.3123,709 км²
1320Софија-град (област)29.18659,2 км²
1324СофијаСофија-град (област)15.0142,588 км²
1326СофијаСофија-град (област)5.3482,219 км²
1330СофијаСофија-град (област)
1331СофијаСофија-град (област)1.2700,617 км²
1335СофијаСофија-град (област)2.7200,476 км²
1336СофијаСофија-град (област)9.1881,805 км²
Страница 1Следно

Бугарија

Бугарија (бугарски: България) или официјално Република Бугарија (Република България) е држава во Jугоисточна Европа, која излегува на Црно Море на исток, на југ граничи со Грција и Турција, со Србија и Македонија на запад и со Романија на север. Северната гран..  ︎  Страницата со Википедија Бугарија