Временска зонаВреме во Валис и Футуна
Површина142,4 км²
Население16.025
Густина на население112,5 / km²
Поштенски Броеви98600, 98610, 98620
Бизниси во Валис и Футуна117
Градови1

(3) Поштенски Броеви во Валис и Футуна

Поштенски БројГрадГрадска популација
98600
98610Alo239
98620

Валис и Футуна

Валис и Футуна или официјално Територија на Валис и Футуна (футунски: Uvea mo Futuna) е прекуокеанска француска територија во Тихиот Океан. Државата е составена од три главни вулкански острови и поголем број помали островчиња. Островите се:   ︎  Страницата со Википедија Валис и Футуна