Временска зонаСредноевропско време
Површина0,44 km²
Население921
Густина на население2.093 / km²
Поштенски Броеви00120, 00193
Бизниси во Ватикан69
Градови1

(2) Поштенски Броеви во Ватикан

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
001202.9980,526 km²
00193

Ватикан

Ватикан, или обично познат под името Ватикански Град (латински: Status Civitatis Vaticanae, италијански: Stato della Città del Vaticano), познат и како Светиот град, е најмалата независна држава на светот и по површина и по население. Површината на Ватикан изн..  ︎  Страницата со Википедија Ватикан