(1) Поштенски Броеви во Ватикан

Временска зонаСредноевропско време
Површина0,44 км²
Население2.268 (Повеќе детали)
Машко население1.048 (46,2 %)
Femaleенско население1.220 (53,8 %)
Средна возраст45,4
Поштенски Број00120

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Ватикан

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
001202.9980,526 км²

Демографска информација Ватикан

Население2.268
Густина на население5.154 / km²
Машко население1.048 (46,2 %)
Femaleенско население1.220 (53,8 %)
Средна возраст45,4
Средна возраст за мажи44,9
Средна возраст за жени45,9
Бизниси во Ватикан39
Население (1975)2.125
Население (2000)2.222
Промена на населението од 1975 во 2015 +6,7 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +2,1 %

Ватикан

Ватикан, или обично познат под името Ватикански Град (латински: Status Civitatis Vaticanae, италијански: Stato della Città del Vaticano), познат и како Светиот град, е најмалата независна држава на светот и по површина и по население. Површината на Ватикан изн..  ︎  Страницата со Википедија Ватикан

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
Campo MarzioЛациоИталија00100001860018700192повеќе
Monte SacroЛациоИталија00141001610016200199
OstienseЛациоИталија00142001450014700154
TrastevereЛациоИталија00153