Временска зонаЦентрално време во Северна Америка
Површина10.889 km²
Население13,6 милиони
Густина на население1.244 / km²
Поштенски Броеви00000, 00502, 01000 (548 повеќе)
Телефонски Броеви2, 4, 5 (2 повеќе)
Бизниси во Гватемала53.191
Градови268
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00000 - 01073Departamento de Guatemala46
02000 - 02015Departamento de El Progreso16
03000 - 03017Departamento de Sacatepéquez19
04000 - 04016Departamento de Chimaltenango18
05000 - 05021Departamento de Escuintla21
06000 - 06027Departamento de Santa Rosa27
07000 - 07024Departamento de Sololá25
08000 - 08008Departamento de Totonicapán10
09000 - 09034Departamento de Quetzaltenango34
10000 - 10030Departamento de Suchitepéquez29
11000 - 11014Departamento de Retalhuleu16
12000 - 12050Departamento de San Marcos50
13000 - 13041Departamento de Huehuetenango42
14000 - 14025Departamento del Quiché25
15000 - 15012Departamento de Baja Verapaz14
16000 - 16026Departamento de Alta Verapaz27
17000 - 17029Departamento del Petén30
18000 - 18023Departamento de Izabal24
19000 - 19018Departamento de Zacapa19
20000 - 20020Departamento de Chiquimula21
21000 - 21008Departamento de Jalapa9
22000 - 22027Departamento de Jutiapa28

(551) Поштенски Броеви во Гватемала

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
00000Departamento de Guatemala
00502Departamento de Sacatepéquez
01000Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01001Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01002Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01003Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01004Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01005Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01006Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01007Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01008Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01009Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01010Departamento de Guatemala
01011Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01012Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01013Departamento de Guatemala
01014Departamento de Guatemala
01015Departamento de Guatemala
01016Departamento de Guatemala
01017Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01018Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01019Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01021Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01051Santa Catarina PinulaDepartamento de Guatemala67.994
01052Departamento de Guatemala
01053San José del GolfoDepartamento de Guatemala4.908
01054PalenciaDepartamento de Guatemala18.574
01055ChinautlaDepartamento de Guatemala97.172
01056San Pedro AyampucDepartamento de Guatemala46.803
01057MixcoDepartamento de Guatemala473.080
01058Departamento de Guatemala
01059Departamento de Guatemala
01060San RaimundoDepartamento de Guatemala8.689
01061ChuarranchoDepartamento de Guatemala7.149
01062FraijanesDepartamento de Guatemala28.492
01063AmatitlánDepartamento de Guatemala71.836
01064Villa NuevaDepartamento de Guatemala406.830
01065Villa CanalesDepartamento de Guatemala122.194
01066PetapaDepartamento de Guatemala141.455
01067Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01068Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01069Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01070Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01071Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01072Гватемала (град)Departamento de Guatemala994.938
01073Santa Catarina PinulaDepartamento de Guatemala67.994
02000GuastatoyaDepartamento de El Progreso13.467
02001GuastatoyaDepartamento de El Progreso13.467
02002MorazánDepartamento de El Progreso2.554
02003San Agustín AcasaguastlánDepartamento de El Progreso10.335
Страница 1Следно

Гватемала

Гватемала (шпански: Guatemala), официјално Република Гватемала (República de Guatemala) — држава во Средна Америка. На север и запад се граничи со Мексико, на северозапад со Белизе и на југоисток со Ел Салвадор и Хондурас. На југозапад државата излегува на Тих..  ︎  Страницата со Википедија Гватемала