(8.375) Поштенски Броеви во Германија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Германија
Временска зонаСредноевропско време
Површина35.768 км²
Население81,8 милиони
Густина на население2.287 / km²
Поштенски Броеви01067, 01069, 01097 (8.372 повеќе)
Телефонски Броеви151, 152, 1521 (5.221 повеќе)
Бизниси во Германија5.588.598
Градови6.347
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01067 - 04889, 08056 - 09669Саксонија436
03042 - 03253, 14461 - 17326Бранденбург228
06108 - 06928, 38820 - 39649Саксонија-Анхалт222
07318 - 07989, 98527 - 99998Тирингија231
10115 - 14532Берлин198
17033 - 19417Мекленбург-Западна Померанија195
20038 - 21149, 22041 - 22769Хамбург102
21217 - 21789, 26121 - 38729, 49074 - 49849Долна Саксонија826
22844 - 25999Шлезвиг-Холштајн450
27568 - 27580, 28195 - 28779Бремен (покраина)41
32049 - 33829, 40196 - 54585, 58084 - 59969Северна Рајна-Вестфалија879
34117 - 37299, 60306 - 63699, 64283 - 65936Хесен570
54290 - 57648, 66849 - 67829Рајнска област-Пфалц654
66041 - 66839Сар72
68131 - 79879, 88212 - 89198Баден-Виртемберг1.210
80331 - 97909Баварија2.078

Интерактивна мапа

(8.375) Поштенски Броеви во Германија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
01067ДрезденСаксонија26.6646,7 км²
01069ДрезденСаксонија24.6825,3 км²
01097ДрезденСаксонија16.4683,417 км²
01099ДрезденСаксонија26.14752,8 км²
01108Саксонија
01109KlotzscheСаксонија33.67727,2 км²
01127ДрезденСаксонија12.9982,827 км²
01129ДрезденСаксонија17.5858,3 км²
01139ДрезденСаксонија29.3638,5 км²
01156ДрезденСаксонија
01157ДрезденСаксонија24.7678,5 км²
01159ДрезденСаксонија27.5735,7 км²
01169ДрезденСаксонија15.1365,1 км²
01187ДрезденСаксонија14.1505 км²
01189ДрезденСаксонија12.0405,3 км²
01217ДрезденСаксонија12.8105,2 км²
01219ДрезденСаксонија20.7137,5 км²
01237ДрезденСаксонија17.9164,314 км²
01239ДрезденСаксонија11.9573,634 км²
01257ДрезденСаксонија24.7538,4 км²
01259ДрезденСаксонија18.30410,4 км²
01277ДрезденСаксонија20.6064,616 км²
01279ДрезденСаксонија12.0925,4 км²
01307ДрезденСаксонија14.5973,381 км²
01309ДрезденСаксонија18.5894,863 км²
01324ДрезденСаксонија7.7579,1 км²
01326ДрезденСаксонија10.85915,3 км²
01328ДрезденСаксонија
01445РадебојлСаксонија32.51826 км²
01454Вахау (Саксонија)Саксонија20.52359 км²
01458Отендорф-ОкрилаСаксонија10.24236 км²
01462ДрезденСаксонија26.18431,1 км²
01465ДрезденСаксонија4.27412,1 км²
01468МорицбургСаксонија10.41468 км²
01471РадебургСаксонија5.12633,1 км²
01474ДрезденСаксонија15.71040,9 км²
01477АрнсдорфСаксонија4.50335,6 км²
01478ДрезденСаксонија9.10616,3 км²
01558ГросенхајнСаксонија12.85637,9 км²
01561Шенфелд (Саксонија)Саксонија21.540418,4 км²
01587РизаСаксонија11.1657,5 км²
01589РизаСаксонија7.55015,3 км²
01591РизаСаксонија11.36816,9 км²
01594Саксонија7.35586,5 км²
01609НаувалдеСаксонија12.12185,1 км²
01612НинхрицСаксонија7.11545 км²
01616ШтрелаСаксонија3.88830,1 км²
01619ЦајтхајнСаксонија5.68081,5 км²
01623ЛомацшСаксонија9.148139,8 км²
01640Косвиг (Саксонија)Саксонија21.21326,1 км²
Страница 1Следно

Германија

Германија, службено Сојузна Република Германија (германски: Bundesrepublik Deutschland), е сојузна парламентарна република во Европа. Државата се состои од 16 покраини, додека главен и најголем град е Берлин. Германија покрива површина од 357.021 км² и главно ..  ︎  Страницата со Википедија Германија