Временска зонаВреме во Гернзи
Површина78 km²
Население65.228
Густина на население836,3 / km²
Поштенски БроевиGY1, GY10, GY2 (7 повеќе)
Поштенски Броеви3.369
Бизниси во Гернзи2.044
Градови1

(10) Поштенски Броеви во Гернзи

Поштенски БројГрадГрадска популација
GY1
GY10
GY2
GY3Saint Sampson
GY4
GY5
GY6
GY7
GY8
GY9

Гернзи

Гернзи, полн назив: Бејлифство Гернзи (англиски: Bailiwick of Guernsey, француски: bailliage de Guernesey) — британски крунски посед во протокот Ламанш, меѓу Франција и Англија. Заедно со Џерси ја сочинува групата на Каналските Острови. не е дел ниту од Обеди..  ︎  Страницата со Википедија Гернзи