Временска зонаВреме во Западен Гренланд
Површина266.861.049 km²
Население56.375
Густина на население0,0002 / km²
Поштенски Броеви2412, 3900, 3905 (30 повеќе)
Телефонски Броеви3, 31, 32 (23 повеќе)
Бизниси во Гренланд529
Градови25
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
3910 - 3912Кеката4
3919 - 3924Кујалек6
3930 - 3940Сермерсок8
3950 - 3972Касуитсуп9

Гренланд

Гренланд, или официјално Калалит Нунат (гренландски: Kalaallit Nunaat), е остров во Северниот Леден Океан и автономна земја во рамките ма Кралството Данска. Иако и географски и етнички е поврзан со Северна Америка, политички и историски Гренланд е поврзан со Е..  ︎  Страницата со Википедија Гренланд