Временска зонаИсточноевропско време
Површина13.157 км²
Население11,0 милиони
Густина на население836,1 / km²
Поштенски Броеви1.214
Градови607
Телефонски Броеви267
Бизниси во Грција503.154

Интерактивна мапа

(1.214) Поштенски Броеви во Грција

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
101 88
104 31АтинаAttica2.27661.618 м²
104 32АтинаAttica4.45758.674 м²
104 33АтинаAttica2.2300,186 км²
104 34АтинаAttica4.4570,245 км²
104 35АтинаAttica5.4090,301 км²
104 36АтинаAttica3.3000,206 км²
104 37АтинаAttica2.2850,157 км²
104 38АтинаAttica5.5380,209 км²
104 39АтинаAttica4.4010,18 км²
104 40АтинаAttica3.4260,246 км²
104 41АтинаAttica8.7410,558 км²
104 42АтинаAttica23.5671,344 км²
104 43АтинаAttica22.7491,248 км²
104 44АтинаAttica14.5260,82 км²
104 45АтинаAttica15.6520,799 км²
104 46АтинаAttica10.1070,443 км²
104 47АтинаAttica17.1890,947 км²
105 51АтинаAttica1.1270,108 км²
105 52АтинаAttica1.09387.694 м²
105 53АтинаAttica3.1290,204 км²
105 54АтинаAttica2.2820,128 км²
105 55АтинаAttica7.5370,497 км²
105 56АтинаAttica1.06698.552 м²
105 57АтинаAttica7.8930,582 км²
105 58АтинаAttica1.1270,139 км²
105 59АтинаAttica1.09334.090 м²
105 60АтинаAttica1.13855.471 м²
105 61АтинаAttica1.14459.030 м²
105 62АтинаAttica2.27752.967 м²
105 63АтинаAttica1.14484.884 м²
105 64АтинаAttica1.0870,129 км²
106 71АтинаAttica2.11397.585 м²
106 72АтинаAttica3.3640,125 км²
106 73АтинаAttica2.1770,134 км²
106 74АтинаAttica4.0440,224 км²
106 75АтинаAttica2.2710,117 км²
106 76АтинаAttica2.2370,214 км²
106 77АтинаAttica4.45757.672 м²
106 78АтинаAttica1.14166.630 м²
106 79АтинаAttica1.0900,102 км²
106 80АтинаAttica3.3770,147 км²
106 81АтинаAttica2.2310,119 км²
106 82АтинаAttica3.3650,186 км²
106 83АтинаAttica1.09397.344 м²
111 41АтинаAttica15.7280,857 км²
111 42АтинаAttica16.5000,888 км²
111 43АтинаAttica15.8660,911 км²
111 44АтинаAttica9.0180,491 км²
111 45АтинаAttica8.5910,535 км²
111 46GalátsiAttica32.6291,968 км²
111 47GalátsiAttica28.6362,485 км²
112 51АтинаAttica4.4630,235 км²
112 52АтинаAttica5.5470,223 км²
112 53АтинаAttica2.2820,249 км²
112 54АтинаAttica5.5470,218 км²
112 55АтинаAttica6.6730,385 км²
112 56АтинаAttica2.2300,142 км²
112 57АтинаAttica3.3670,236 км²
113 61АтинаAttica3.3710,211 км²
113 62АтинаAttica6.6930,335 км²
113 63АтинаAttica20.1171,157 км²
113 64АтинаAttica11.0990,615 км²
114 71АтинаAttica7.6840,723 км²
114 72АтинаAttica4.4250,204 км²
114 73АтинаAttica5.3790,363 км²
114 74АтинаAttica12.3700,708 км²
114 75АтинаAttica4.4630,236 км²
114 76АтинаAttica8.5160,455 км²
115 21АтинаAttica12.6220,635 км²
115 22АтинаAttica7.8800,451 км²
115 23АтинаAttica5.6040,345 км²
115 24АтинаAttica14.0630,808 км²
115 25АтинаAttica16.0850,804 км²
115 26АтинаAttica8.8320,48 км²
115 27АтинаAttica34.4042,367 км²
115 28АтинаAttica14.8440,914 км²
116 31АтинаAttica6.3720,322 км²
116 32АтинаAttica5.3020,319 км²
116 33АтинаAttica5.7010,333 км²
116 34АтинаAttica5.4870,33 км²
116 35АтинаAttica6.6870,382 км²
116 36АтинаAttica13.8150,715 км²
117 41АтинаAttica11.1840,928 км²
117 42АтинаAttica6.3730,308 км²
117 43АтинаAttica11.1210,6 км²
117 44АтинаAttica11.1100,641 км²
117 45АтинаAttica11.3120,668 км²
118 51АтинаAttica7.8180,505 км²
118 52АтинаAttica6.5450,316 км²
118 53АтинаAttica7.5860,445 км²
118 54АтинаAttica9.0170,495 км²
118 55АтинаAttica29.6471,666 км²
120 80
121 31PeristériAttica20.5711,531 км²
121 32PeristériAttica17.9771,371 км²
121 33PeristériAttica17.0731,146 км²
121 34PeristériAttica9.6750,739 км²
121 35PeristériAttica21.0261,663 км²
121 36PeristériAttica23.3961,739 км²
121 37PeristériAttica23.7391,935 км²
122 41AigáleoAttica28.4352,47 км²
122 42AigáleoAttica17.8281,425 км²
122 43AigáleoAttica17.8801,617 км²
122 44AigáleoAttica14.8131,219 км²
123 51Agía VarváraAttica25.6162,08 км²
124 61ChaïdáriAttica17.9423,446 км²
124 62ChaïdáriAttica27.91421,9 км²
131 21ÍlionAttica24.8161,9 км²
131 22ÍlionAttica43.4604,399 км²
131 23ÍlionAttica27.0802,396 км²
132 31PetroúpolisAttica48.2127,6 км²
132 32
133 41Áno LiósiaAttica36.69542,6 км²
133 42Áno LiósiaAttica
133 43Áno LiósiaAttica
133 44Áno LiósiaAttica
133 45FylíAttica
134 51KamaterónAttica33.2176,7 км²
135 01ZefyriAttica8.5961,39 км²
135 61Ágioi AnárgyroiAttica16.6651,646 км²
135 62Ágioi AnárgyroiAttica13.0491,442 км²
136 71AcharnésAttica104.933249,5 км²
136 72AcharnésAttica
136 73AcharnésAttica
136 74AcharnésAttica
136 75AcharnésAttica
136 76ThrakomakedónesAttica5.7463,257 км²
136 77AcharnésAttica
136 78AcharnésAttica
136 79AcharnésAttica
141 21IrákleioAttica26.4562,382 км²
141 22IrákleioAttica22.5262,173 км²
141 23LykóvrysiAttica9.9901,804 км²
142 31Néa IoníaAttica16.2341,144 км²
142 32Néa IoníaAttica10.6600,66 км²
142 33Néa IoníaAttica12.6920,839 км²
142 3410.2730,732 км²
142 35Néa IoníaAttica11.7360,868 км²
143 41Néa FiladélfeiaAttica11.6880,952 км²
143 42Néa FiladélfeiaAttica17.9891,921 км²
143 43Néa KhalkidhónAttica9.7050,873 км²
144 51MetamórfosiAttica12.1211,742 км²
144 52MetamórfosiAttica22.5673,948 км²
145 61KifisiáAttica11.9183,431 км²
145 62KifisiáAttica14.5766,9 км²
145 63KifisiáAttica1.4780,372 км²
145 64KifisiáAttica18.3966,9 км²
145 6510.1498,9 км²
145 68KryonériAttica5.0294,067 км²
145 69AnoixiAttica6.6584,366 км²
145 72DrosiáAttica6.7952,489 км²
145 74RodópoliAttica1.0729,3 км²
145 75StamátaAttica2.94118,8 км²
145 76DiónysosAttica6.9538,9 км²
145 78EkáliAttica5.8543,873 км²
146 12
146 71Néa ErythraíaAttica18.4395,6 км²
151 10
151 21PéfkiAttica17.1441,885 км²
151 22MaroúsiAttica13.9282,026 км²
151 23MaroúsiAttica13.8802,123 км²
151 2415.6523,353 км²
151 25MaroúsiAttica19.9153,189 км²
151 2613.1002,723 км²
151 27MelíssiaAttica22.6444,324 км²
152 3113.2161,853 км²
152 3213.0811,808 км²
152 33KhalándrionAttica11.4221,614 км²
152 3420.3812,719 км²
152 35VrilissiaAttica45.9915,4 км²
152 36KifisiáAttica15.80356,9 км²
152 37FilothéiAttica7.8982,116 км²
152 38
153 02PallíniAttica
153 10
153 41Agía ParaskevíAttica18.0451,918 км²
153 4215.7262,884 км²
153 43Agía ParaskevíAttica25.4302,623 км²
153 44GérakasAttica31.6608,2 км²
153 49AnthoúsaAttica2.4473,209 км²
153 51PallíniAttica21.55620,8 км²
153 54Glyka NeraAttica11.3207,4 км²
153 74
154 51PsychikóAttica9.1661,12 км²
154 52PsychikóAttica13.2432,966 км²
155 61CholargósAttica13.2471,026 км²
155 6220.7424,31 км²
156 69PapágouAttica27.6903,876 км²
157 71ZográfosAttica11.0120,593 км²
157 72ZográfosAttica39.4355,5 км²
157 73ZográfosAttica14.4410,832 км²
161 21АтинаAttica11.1150,638 км²
161 22АтинаAttica13.3917,3 км²
162 31VýronasAttica17.5241,259 км²
162 32MetamórfosiAttica18.0730,977 км²
162 33VýronasAttica28.8127,1 км²
163 41IlioúpoliAttica14.4511,217 км²
163 42IlioúpoliAttica15.5548,6 км²
163 43IlioúpoliAttica9.6950,823 км²
163 44IlioúpoliAttica7.1580,623 км²
163 45IlioúpoliAttica14.5851,161 км²
163 46IlioúpoliAttica17.1201,284 км²
164 51ArgyroúpoliAttica12.3785,8 км²
164 5217.9951,723 км²
165 6115.4983,08 км²
165 62GlyfádaAttica14.2616,8 км²
166 713.3055,6 км²
166 72VáriAttica17.23019,6 км²
166 73VoúlaAttica27.7829,5 км²
166 74GlyfádaAttica31.4318,7 км²
166 7523.0853,968 км²
167 77EllinikóAttica21.7718,3 км²
171 21Néa SmýrniAttica18.3230,802 км²
171 22Néa SmýrniAttica19.6280,891 км²
171 23Néa SmýrniAttica16.3810,841 км²
171 24Néa SmýrniAttica21.5670,948 км²
172 34DhafníAttica7.0640,425 км²
172 35DhafníAttica5.9160,426 км²
172 36YmittosAttica8.0240,604 км²
172 37YmittosAttica11.8821,007 км²
173 41Agios DimitriosAttica28.1821,951 км²
173 42Agios DimitriosAttica27.2991,873 км²
173 43Agios DimitriosAttica20.9011,431 км²
174 55ÁlimosAttica25.5663,893 км²
174 56ÁlimosAttica13.6741,912 км²
175 61Palaió FáliroAttica13.0821,286 км²
175 62Palaió FáliroAttica10.5640,84 км²
175 63Palaió FáliroAttica19.8271,478 км²
175 64Palaió FáliroAttica16.3161,32 км²
176 55ÁlimosAttica
176 71KallithéaAttica14.0630,656 км²
176 72KallithéaAttica11.8630,589 км²
176 73MetamórfosiAttica17.0630,816 км²
176 74KallithéaAttica27.3261,382 км²
176 75KallithéaAttica19.8241,038 км²
176 76KallithéaAttica11.6900,609 км²
177 78TávrosAttica19.4052,453 км²
180 10AeginaAttica13.286100,7 км²
180 20TroizínaAttica8.055239,7 км²
180 30MéthanaAttica1.41150 км²
180 40ÝdraAttica1.83264,5 км²
180 50SpétsesAttica3.59624,6 км²
181 20KorydallósAttica19.5151,116 км²
181 21KorydallósAttica19.0920,98 км²
181 22KorydallósAttica22.4742,905 км²
182 33Agios Ioannis RentisAttica18.0674,584 км²
183 44MoskhátonAttica7.5860,929 км²
183 45MoskhátonAttica11.1610,997 км²
183 46MoskhátonAttica7.5360,804 км²
184 50NíkaiaAttica18.2520,991 км²
184 51NíkaiaAttica17.2701,217 км²
184 52NíkaiaAttica24.0742,907 км²
184 53NíkaiaAttica10.6820,584 км²
184 54NíkaiaAttica20.4441,352 км²
185 00
185 31PiraeusAttica5.6460,403 км²
185 32PiraeusAttica3.6480,31 км²
185 33PiraeusAttica9.3040,762 км²
185 34PiraeusAttica6.5680,434 км²
185 35PiraeusAttica4.1650,312 км²
185 36PiraeusAttica6.1950,401 км²
185 37PiraeusAttica5.5820,502 км²
185 38PiraeusAttica9.4500,768 км²
185 39PiraeusAttica11.1360,809 км²
185 40PiraeusAttica9.1200,601 км²
185 41PiraeusAttica14.0030,947 км²
185 42PiraeusAttica8.3300,494 км²
185 43PiraeusAttica9.1200,657 км²
185 44PiraeusAttica8.1320,469 км²
185 45PiraeusAttica12.4011,007 км²
185 46PiraeusAttica12.7140,809 км²
185 47PiraeusAttica20.7822,023 км²
185 51NíkaiaAttica
186 48DrapetsónaAttica12.4781,635 км²
187 55KeratsíniAttica21.5451,794 км²
187 56KeratsíniAttica11.4840,837 км²
187 57KeratsíniAttica20.5781,454 км²
187 58KeratsíniAttica22.9915,3 км²
188 63PéramaAttica23.41416,5 км²
189 00SalamínaAttica17.66035,5 км²
189 015.5912,913 км²
189 02AmpelákiaAttica6.64612,4 км²
189 03AiánteioAttica5.48744,9 км²
190 01KeratéaAttica14.573131,2 км²
190 02PaianíaAttica14.56743,1 км²
190 03MarkópouloAttica22.206104,3 км²
190 04SpátaAttica10.99148,1 км²
190 05Néa MákriAttica16.33531,2 км²
190 06Néa PéramosAttica9.87219,3 км²
190 0714.377149 км²
190 08ErythrésAttica2.99176,7 км²
190 09RafínaAttica21.71541 км²
190 1014.13667,5 км²
190 11AvlónasAttica6.622133,6 км²
190 12VíliaAttica2.556442,5 км²
190 13AnávyssosAttica12.51445,5 км²
190 14KálamosAttica15.379163,9 км²
190 15Néa PalátiaAttica13.30875,2 км²
190 16ArtémidaAttica22.17725,3 км²
190 18
190 19SpátaAttica
191 00MégaraAttica26.109288,2 км²
192 00ElefsínaAttica20.83217,6 км²
193 00AsprópyrgosAttica32.14672,6 км²
194 00KoropíAttica30.077111,6 км²
195 00LávrioAttica9.76546 км²
196 00MándraAttica19.052168,9 км²
200 01ZevgolateióПелопонез (област)2.2652,799 км²
200 02VéloПелопонез (област)7.37675,9 км²
200 03Пелопонез (област)4.45498 км²
200 04SofikónПелопонез (област)2.639180,4 км²
200 05AthíkiaПелопонез (област)3.312134,2 км²
200 06VrakhátiПелопонез (област)12.311107,8 км²
200 07Arkhaía KórinthosПелопонез (област)8272,464 км²
200 08Пелопонез (област)5.076168 км²
200 09EvrostínaПелопонез (област)3.50299,3 км²
200 10LoutrákiПелопонез (област)1.2493,891 км²
200 11LékhaioПелопонез (област)3.4493,537 км²
200 12EvrostínaПелопонез (област)3291,615 км²
200 13KamáriПелопонез (област)1.3304,003 км²
200 14FeneósПелопонез (област)1.348226,5 км²
200 16StymfalíaПелопонез (област)2.152203,7 км²
200 17XylókastroПелопонез (област)6.816300 км²
201 00KórinthosПелопонез (област)37.237102,5 км²
202 00KiátoПелопонез (област)12.62811,9 км²
203 00LoutrákiПелопонез (област)15.387192,5 км²
204 00XylókastroПелопонез (област)4.0425,5 км²
205 00Пелопонез (област)7.576350 км²
210 00АргосПелопонез (област)
210 51ErmióniПелопонез (област)3.652169,4 км²
210 52LigouriónПелопонез (област)4.235180,4 км²
210 53Néa KíosПелопонез (област)2.4334,297 км²
210 54DhímainaПелопонез (област)6281,121 км²
210 55ArakhnaíonПелопонез (област)5.544178,2 км²
210 56Пелопонез (област)9332,626 км²
210 57AchladókamposПелопонез (област)499106,2 км²
210 58LyrkeíaПелопонез (област)1.617244,8 км²
210 59Palaiá EpídavrosПелопонез (област)3.118158,5 км²
210 60ÍriaПелопонез (област)61871,3 км²
210 61Pórto ChéliПелопонез (област)
211 00NáfplioПелопонез (област)25.520139,8 км²
212 00АргосПелопонез (област)36.508501,9 км²
213 00KranídiПелопонез (област)8.825251,5 км²
220 01Пелопонез (област)8.089571,1 км²
220 02LevídionПелопонез (област)2.333311,1 км²
220 03LangádhiaПелопонез (област)65779,8 км²
220 04LevídionПелопонез (област)6980,726 км²
220 05NestániПелопонез (област)1770,883 км²
220 06Пелопонез (област)3291,308 км²
220 07DimitsánaПелопонез (област)1.091211 км²
220 08KalliánionПелопонез (област)2.916185,9 км²
220 09Áyios PétrosПелопонез (област)5620,861 км²
220 10VytínaПелопонез (област)1.120138,9 км²
220 11Пелопонез (област)974185,2 км²
220 12Пелопонез (област)3.526118,2 км²
220 13VoúrvouraПелопонез (област)3831,976 км²
220 14KleitoríaЗападна Грција1.072150,7 км²
220 15KontovázainaПелопонез (област)1.167137,3 км²
220 16VlakhokeraséaПелопонез (област)3340,745 км²
220 17LevídionПелопонез (област)4393,054 км²
220 19ÁstrosПелопонез (област)6641,069 км²
220 20KosmásПелопонез (област)36485,6 км²
220 21FalaisíaПелопонез (област)2.100274,4 км²
220 22KarítainaПелопонез (област)1.006117,6 км²
220 24StemnítsaПелопонез (област)
220 25Пелопонез (област)0,307 км²
220 27ValtétsionПелопонез (област)925210,3 км²
220 28Пелопонез (област)1.544143,8 км²
220 29TyrósПелопонез (област)
221 00TrípoliПелопонез (област)38.117646,2 км²
222 00Пелопонез (област)7.881330,4 км²
223 00LeonídioПелопонез (област)7.572508,1 км²
230 51Пелопонез (област)5.489143,1 км²
230 52MoláoiПелопонез (област)5.188193,9 км²
230 53NeápolisПелопонез (област)8.662249,3 км²
230 54XirokámbionПелопонез (област)3.833183,1 км²
230 55Пелопонез (област)5.660127,2 км²
230 56Пелопонез (област)3.31580,2 км²
230 57KrokeaíПелопонез (област)2.350161,6 км²
230 58YerákionПелопонез (област)2.501238,8 км²
230 59Пелопонез (област)3920,889 км²
230 60NiátaПелопонез (област)2.180198,3 км²
230 61Пелопонез (област)
230 62AreópoliПелопонез (област)9040,926 км²
230 63OítilonПелопонез (област)1.742147,6 км²
230 64Пелопонез (област)4460,74 км²
230 65PellánaПелопонез (област)2.028152,3 км²
230 66Пелопонез (област)220,908 км²
230 67KariaíПелопонез (област)80364,9 км²
230 68Пелопонез (област)1.323236,6 км²
230 69Пелопонез (област)1.305301 км²
230 70MonemvasíaПелопонез (област)3.473208,3 км²
230 71GeroliménasПелопонез (област)1.856179,2 км²
231 00Пелопонез (област)26.185477,2 км²
232 00GythioПелопонез (област)7.782291,4 км²
240 01Пелопонез (област)7.775218,2 км²
240 02MeligalásПелопонез (област)6.966226,4 км²
240 03Áno KopanákionПелопонез (област)1.92895,3 км²
240 04Пелопонез (област)4.117104,4 км²
240 05PetalídhionПелопонез (област)2.958106,1 км²
240 06Пелопонез (област)2.36196,7 км²
240 07Пелопонез (област)2.44988 км²
240 08AndaníaПелопонез (област)2.33089 км²
240 09ThouríaПелопонез (област)8651,21 км²
240 10Пелопонез (област)1.75455,9 км²
240 11Пелопонез (област)5061,446 км²
240 12Пелопонез (област)2.06422,2 км²
240 13AndroúsaПелопонез (област)3.29293,6 км²
240 14Пелопонез (област)2.42484,6 км²
240 15AristoménisПелопонез (област)2.00389,3 км²
240 16AvíaПелопонез (област)2.193179 км²
240 18Áno DhórionПелопонез (област)2.482101,6 км²
240 20KalamátaПелопонез (област)26.069245,2 км²
240 21Пелопонез (област)1.565112,6 км²
240 22Пелопонез (област)2440,453 км²
240 24Пелопонез (област)4.206223,4 км²
241 00KalamátaПелопонез (област)37.35287,8 км²
241 01KalamátaПелопонез (област)
241 31KalamátaПелопонез (област)
242 00MessíniПелопонез (област)10.16085,2 км²
243 00FiliatráПелопонез (област)7.375115,6 км²
244 00GargaliánoiПелопонез (област)7.843122,6 км²
245 00KyparissíaПелопонез (област)8.353171,4 км²
246 00ChóraПелопонез (област)4.79792,7 км²
250 00KalávrytaЗападна Грција
250 01KalávrytaЗападна Грција5.446514,5 км²
250 02VrachnaíikaЗападна Грција5.20935,1 км²
250 03DiakoptóЗападна Грција5.564101,9 км²
250 04PáosЗападна Грција1.10499,4 км²
250 05VrachnaíikaЗападна Грција3.88583,7 км²
250 06AkrátaЗападна Грција4.333179,7 км²
250 07LefkásiЗападна Грција2.346252,1 км²
250 08ChalandrítsaЗападна Грција5.964315,1 км²
250 09KamáraiЗападна Грција9801,696 км²
250 10AíyiraЗападна Грција2.293104,8 км²
250 121.470172,9 км²
250 153.415268,5 км²
250 16101,326 км²
250 181970,625 км²
251 00AígioЗападна Грција35.018338,6 км²
252 00KaramesinaíikaЗападна Грција18.837481,6 км²
262 21ПатраЗападна Грција3.4260,487 км²
262 22ПатраЗападна Грција
262 23ПатраЗападна Грција4.1960,913 км²
262 24ПатраЗападна Грција
262 25ПатраЗападна Грција3.2930,475 км²
262 26ПатраЗападна Грција
262 32ПатраЗападна Грција
263 31ПатраЗападна Грција49918.218 м²
263 32ПатраЗападна Грција17.3782,953 км²
263 33ПатраЗападна Грција1.5110,481 км²
263 343.5861,808 км²
263 35ПатраЗападна Грција17.18311 км²
264 41ПатраЗападна Грција7.6871,484 км²
264 42ПатраЗападна Грција103.91020,2 км²
264 43ПатраЗападна Грција3.1054,889 км²
264 44ПатраЗападна Грција
265 00ПатраЗападна Грција25.196163,3 км²
265 04RíoЗападна Грција14.22994,4 км²
270 50VartholomióЗападна Грција8.061108,5 км²
270 51AndravídaЗападна Грција2.2482,672 км²
270 52VárdaЗападна Грција9.395174,7 км²
270 53TraganónПелопонез (област)9.513173,7 км²
270 54ZachároЗападна Грција7.488186,9 км²
270 559.473193,7 км²
270 56FigaleíaЗападна Грција1.35588,8 км²
270 57TraganónПелопонез (област)1.9740,832 км²
270 583.77571,9 км²
270 60Олимпија (град)Западна Грција9611,292 км²
270 61AndrítsainaЗападна Грција2.222218,5 км²
270 621.93496,2 км²
270 63LámpeiaЗападна Грција2.389192,9 км²
270 64OléniЗападна Грција5.733153,4 км²
270 65Олимпија (град)Западна Грција7.071177,4 км²
270 66LálasЗападна Грција3.004174,9 км²
270 67KatákoloЗападна Грција4030,747 км²
270 68KyllíniЗападна Грција1.0980,973 км²
270 694.118150 км²
271 00PýrgosЗападна Грција38.173232,7 км²
271 31
272 00AmaliádaЗападна Грција26.993250,6 км²
273 00GastoúniЗападна Грција10.80758,5 км²
280 80SámiIonian Islands2.276129,6 км²
280 811.33580,2 км²
280 822.899110,4 км²
280 834.61961,9 км²
280 84FiskárdoIonian Islands
280 851.41878 км²
280 865331,082 км²
281 00ArgostólionIonian Islands14.616203,9 км²
282 00LixoúriIonian Islands6.798119 км²
283 00ИтакаIonian Islands3.082116,5 км²
283 01ИтакаIonian Islands
290 90AlykesIonian Islands5.22143,7 км²
290 91VolímaiIonian Islands1.892111,8 км²
290 92MakhairádhonIonian Islands10.964178,4 км²
291 00ZákynthosIonian Islands21.46373,5 км²
300 01NeochórionЗападна Грција7.470185 км²
300 028.365240,9 км²
300 03PanaitólionЗападна Грција1.1042,133 км²
300 04KatoúnaЗападна Грција3.852213,3 км²
300 05KainoúryionЗападна Грција2.0491,564 км²
300 06AstakósЗападна Грција5.263343,4 км²
300 07KatochíЗападна Грција2.74993 км²
300 08ThérmoЗападна Грција8.116334,9 км²
300 09FyteíesЗападна Грција2.73697,4 км²
300 10ParavólaЗападна Грција3.778134 км²
300 11MatarángaЗападна Грција4.29399,1 км²
300 12PálairosЗападна Грција1.8711,734 км²
300 138880,662 км²
300 14PerithóriЗападна Грција3.618116,5 км²
300 154.429152,5 км²
300 16MenídiЗападна Грција6290,518 км²
300 174.250583,8 км²
300 192.964179,8 км²
300 20AntirrioЗападна Грција2.23750,1 км²
300 211.875232,1 км²
300 22PlátanosЗападна Грција40,409 км²
300 231962,267 км²
300 25PlátanosЗападна Грција3.994422,7 км²
300 26DorvitsiáЗападна Грција819124,2 км²
300 27
301 00AgrínioЗападна Грција73.714542,5 км²
301 31AgrínioЗападна Грција
302 00MesolóngiЗападна Грција16.394259 км²
303 00NáfpaktosЗападна Грција17.117160,1 км²
304 00AitolikóЗападна Грција8.352186,4 км²
305 00AmfilochíaЗападна Грција9.642399,2 км²
310 80KaryáIonian Islands2.46762,2 км²
310 8154630,8 км²
310 822.722124,8 км²
310 8396222,1 км²
310 84
311 00LefkádaIonian Islands17.172284,1 км²
320 01AlíartosЦентрална Грција6.213150 км²
320 02VágiaЦентрална Грција8.041200,2 км²
320 03Централна Грција1.0700,518 км²
320 04AráchovaЦентрална Грција2.797139 км²
320 05DístomoЦентрална Грција2.875131,1 км²
320 06KyriákiЦентрална Грција2.223129,9 км²
320 07Централна Грција1.2181,223 км²
320 08DávleiaЦентрална Грција1.52194 км²
320 09Централна Грција8.42579,3 км²
320 10DomvraínaЦентрална Грција2.442245,4 км²
320 11OinófytaЦентрална Грција5.59824,2 км²
320 12AntikyraЦентрална Грција1.34623,4 км²
321 00LivadeiáЦентрална Грција26.409465,6 км²
322 00ThívaiЦентрална Грција38.094811,1 км²
323 00OrchomenósЦентрална Грција8.964230,5 км²
330 50DesfínaЦентрална Грција1.974149,8 км²
330 51Централна Грција1.50885,9 км²
330 52GalaxídhionЦентрална Грција2.32769,6 км²
330 53LidoríkiЦентрална Грција3.425409,9 км²
330 54DelphiЦентрална Грција1.78573,4 км²
330 56Централна Грција5.862204,7 км²
330 57GraviáЦентрална Грција2.713163,4 км²
330 58TolofónЦентрална Грција2.463131,9 км²
330 59ArtotínaЦентрална Грција1130,498 км²
330 61Централна Грција2170,806 км²
330 62PentagioíЦентрална Грција1.084253,2 км²
330 63Athanásios DiákosЦентрална Грција1.685183,5 км²
331 00ÁmfissaЦентрална Грција9.103386,8 км²
332 00Централна Грција5.09912,8 км²
340 01Централна Грција6.743245,3 км²
340 02Централна Грција2.7731,551 км²
340 03KýmiЦентрална Грција6.697168,3 км²
340 04MantoúdiЦентрална Грција5.151293,9 км²
340 05Централна Грција4.362161,5 км²
340 06YimnónЦентрална Грција6.572110,5 км²
340 07SkýrosЦентрална Грција2.870220,8 км²
340 08Централна Грција5.87058,4 км²
340 09Централна Грција4.687143,6 км²
340 10Agía ÁnnaЦентрална Грција2.337129,4 км²
340 12OreoíЦентрална Грција2.63248,9 км²
340 13Централна Грција2.293239,3 км²
340 14Централна Грција5.383342,1 км²
340 15StýraЦентрална Грција2.388188,3 км²
340 16KonístresЦентрална Грција2.867126,1 км²
340 17DýstosЦентрална Грција1.8763,784 км²
340 18Централна Грција2671,535 км²
341 00Централна Грција86.621400,9 км²
342 00ArtemísioЦентрална Грција10.806305,5 км²
343 00AidipsósЦентрална Грција6.749154,5 км²
344 00PsachnáЦентрална Грција13.277432,6 км²
345 00DýstosЦентрална Грција11.857363,1 км²
346 00Néa ArtákiЦентрална Грција9.79823,3 км²
350 01MalesínaЦентрална Грција2.776101 км²
350 02AmfíkleiaЦентрална Грција3.975230,2 км²
350 03SpercheiádaЦентрална Грција2.8265,3 км²
350 04EláteiaЦентрална Грција1.8710,973 км²
350 05MartínonЦентрална Грција4.596129,4 км²
350 06Áyios KonstandínosЦентрална Грција3.01671,7 км²
350 07LivanátesЦентрална Грција2.98274,5 км²
350 08Kaména VoúrlaЦентрална Грција2.4892,792 км²
350 09KainoúryionЦентрална Грција6.209263 км²
350 10Централна Грција12.343828,4 км²
350 11MakrakómiЦентрална Грција5.861272 км²
350 12LárimnaЦентрална Грција5370,74 км²
350 13PelasgíaЦентрална Грција3.094129,5 км²
350 15TithoréaЦентрална Грција3.490149,2 км²
350 16YpátiЦентрална Грција4.105256,6 км²
350 17Централна Грција2.541186,2 км²
350 18SpercheiádaЦентрална Грција4.935373,9 км²
351 00LamíaЦентрална Грција71.150691,3 км²
352 00EláteiaЦентрална Грција10.116459,9 км²
353 00Централна Грција9.440333,5 км²
360 70Централна Грција1.621125,1 км²
360 71VínianiЦентрална Грција2.553329,2 км²
360 72Централна Грција1.756177,6 км²
360 73ÁgrafaЦентрална Грција1.155289 км²
360 74ProusósЦентрална Грција1.431147,9 км²
360 75Централна Грција863124,5 км²
360 76DomnístaЦентрална Грција1.094216,6 км²
360 80FournáЦентрална Грција641131,1 км²
360 81Централна Грција54977,8 км²
361 00Централна Грција8.656251,8 км²
361 71KarpenísiЦентрална Грција
370 01ZagoráТесалија3.42997 км²
370 02SkiáthosТесалија5.38949 км²
370 03SkópelosТесалија3.45494,8 км²
370 04GlóssaТесалија1.0001,151 км²
370 05AlonissosТесалија2.589129,1 км²
370 06ArgalastíТесалија2.52575,8 км²
370 07PteleósТесалија1.07523,6 км²
370 08SoúrpiТесалија3.848286,3 км²
370 09TríkeriТесалија1.32526,6 км²
370 10AfétesТесалија3.787142,7 км²
370 11MakrinítsaТесалија3.30883,3 км²
370 12TsagkarádaТесалија1.98453 км²
370 13Тесалија1.208121,8 км²
371 00EvxinoúpolisТесалија13.147475,9 км²
373 00AgriáТесалија4.5962,382 км²
374 00Néa AnchiálosТесалија6.20780,3 км²
375 00VelestínoТесалија10.235469,5 км²
382 21ВолосТесалија19.6513,378 км²
382 22ВолосТесалија10.9421,729 км²
383 33ВолосТесалија11.2921,727 км²
383 34ВолосТесалија31.80417,7 км²
384 45Néa IoníaТесалија8.8031,695 км²
384 46Néa IoníaТесалија13.5313,197 км²
385 00Néa IoníaТесалија35.343304 км²
400 01Тесалија3.631142,4 км²
400 02LivádiТесалија2.404159,2 км²
400 03AgiáТесалија9.973569,4 км²
400 04GónnoiТесалија2.909167 км²
400 05VerdikoússaТесалија2.252100,5 км²
400 06MakrychóriТесалија7.459280 км²
400 07Тесалија4.905224,1 км²
400 09PlatýkamposТесалија2.0224,965 км²
400 10Тесалија1.3591,13 км²
400 11Тесалија
401 00TýrnavosТесалија19.643519,7 км²
402 00ElassónaТесалија22.3001.163,4 км²
403 00Тесалија18.622739,9 км²
404 00AmpelónaТесалија5.2244,932 км²
410 00ЛарисаТесалија
410 04Тесалија
411 10Тесалија
412 21ЛарисаТесалија
412 22ЛарисаТесалија
412 23ЛарисаТесалија
413 34ЛарисаТесалија
413 35ЛарисаТесалија
413 36ЛарисаТесалија32.59797,2 км²
414 47ЛарисаТесалија
415 00NíkaiaТесалија150.7231.178,9 км²
420 30Тесалија2.50644,1 км²
420 31FarkadónaТесалија6.137219,7 км²
420 32PýliТесалија5.180417,9 км²
420 33MyrófylloТесалија44032,3 км²
420 34Тесалија110,136 км²
420 35Тесалија1.101261,4 км²
420 36Тесалија1.297447,4 км²
420 37Тесалија626189,8 км²
421 00Тесалија90.929739,7 км²
421 32Тесалија
422 00KalampákaТесалија20.444948,7 км²
423 00Тесалија4.66285,4 км²
430 60Тесалија8.002180,8 км²
430 61Тесалија7.389141,4 км²
430 62Тесалија3.450139 км²
430 63AnávraТесалија2.810161,9 км²
430 64FanáriТесалија1.47578,9 км²
430 65ArgithéaТесалија1.411149,3 км²
430 66Тесалија1.15188,1 км²
430 67Тесалија4.465196,4 км²
430 68Тесалија50457,1 км²
430 69Тесалија929136,2 км²
430 70Тесалија
431 00KardítsaТесалија59.357654,3 км²
432 00PalamásТесалија9.109154,8 км²
433 00Тесалија15.159500,9 км²
440 01PrámantaЕпир (област)3.112207 км²
440 02DelvinákiЕпир (област)2.520304,7 км²
440 03ЗицаЕпир (област)641,025 км²
440 04KalpákiЕпир (област)4.036203,3 км²
440 05PogonianíЕпир (област)57657,7 км²
440 06KefalóvrysoЕпир (област)1.517136,8 км²
440 07ZagorochóriaЕпир (област)969207,8 км²
440 08FoúrkaЕпир (област)30035,2 км²
440 09Епир (област)2.488160,5 км²
440 10TsepélovoЕпир (област)885429,8 км²
440 12KalpákiЕпир (област)810,837 км²
440 13Епир (област)2.207103,3 км²
440 14GrevenítiЕпир (област)1.702318,9 км²
440 15ДенскоЕпир (област)1.373321,5 км²
440 16PápigkonЕпир (област)27333,7 км²
440 17ЈанинаЕпир (област)5.261412,1 км²
440 19DístratoЕпир (област)27753,7 км²
441 00Епир (област)4.889542,1 км²
442 00МечовоЕпир (област)3.977232,9 км²
450 00ЈанинаЕпир (област)
451 10Епир (област)
452 21ЈанинаЕпир (област)
453 32ЈанинаЕпир (област)
453 33ЈанинаЕпир (област)
454 44ЈанинаЕпир (област)
454 45ЈанинаЕпир (област)
455 00AnatolíЕпир (област)134.9571.266,7 км²
460 30MargarítiЕпир (област)3.964180,6 км²
460 31Епир (област)2.652159,8 км²
460 32Епир (област)462,85 км²
461 00ИгуменицаЕпир (област)20.878250,5 км²
462 00ParamythiáЕпир (област)7.568341,2 км²
463 00Епир (област)7.509579,1 км²
470 40MenídiЗападна Грција3.790143,1 км²
470 41NeochóriЕпир (област)3.59269,7 км²
470 42Епир (област)8991,563 км²
470 43Епир (област)1.796125,5 км²
470 44Епир (област)1.262131 км²
470 45Епир (област)4.185351,4 км²
470 46RodavgíЕпир (област)1.627119,2 км²
470 47Епир (област)2.279160,2 км²
470 48Епир (област)2.385172,9 км²
471 00KomménoЕпир (област)43.431269,1 км²
472 00PétaЕпир (област)2.897102,2 км²
480 60Епир (област)3.92769,2 км²
480 61LoúrosЕпир (област)4.675175,3 км²
480 62KanalákiЕпир (област)8.359208,3 км²
481 00ПревезаЕпир (област)26.511201,5 км²
482 00FilippiádaЕпир (област)11.065241,7 км²
483 00Епир (област)4.953169 км²
490 80LefkímmiIonian Islands10.44879,1 км²
490 817.86858 км²
490 82GáïosIonian Islands2.19224,1 км²
490 8313.711140,6 км²
490 8415.522114,8 км²
491 0051.959214,9 км²
491 83SkriperóIonian Islands
500 01NeápoliЗападна Македонија (Грција)3.617230,1 км²
500 02ЦотилЗападна Македонија (Грција)3.450330,8 км²
500 03Селце (Населичко)Западна Македонија (Грција)2.509196,6 км²
500 04Калјани (Кожанско)Западна Македонија (Грција)2.521156 км²
500 05Западна Македонија (Грција)3.795132,1 км²
500 06Долно ШелЦентрална Македонија (Грција)2.070186,1 км²
500 07EptachóriЗападна Македонија (Грција)1.167218,9 км²
500 09Влашка БлацаЗападна Македонија (Грција)27672,2 км²
500 10Западна Македонија (Грција)5.92999,5 км²
501 00КожаниЗападна Македонија (Грција)62.254789,5 км²
502 00КајларЗападна Македонија (Грција)41.973369,5 км²
503 00СачиштаЗападна Македонија (Грција)7.878160,3 км²
504 00VelventósЗападна Македонија (Грција)3.455127,2 км²
505 00СерфиџеЗападна Македонија (Грција)10.440594,8 км²
510 30Милја (Гребенско)Западна Македонија (Грција)1.837118,1 км²
510 31Западна Македонија (Грција)887204 км²
510 32СмиксиЗападна Македонија (Грција)1.389377,8 км²
511 00Гребен (град)Западна Македонија (Грција)23.4201.326,2 км²
512 00Дескати (општина)Западна Македонија (Грција)4.323271,7 км²
520 50Западна Македонија (Грција)4.830180,7 км²
520 51НестрамЗападна Македонија (Грција)1.431397,2 км²
520 52KorisósЗападна Македонија (Грција)2.14196,9 км²
520 53БогатскоЗападна Македонија (Грција)1.945133,6 км²
520 54Клисура (Костурско)Западна Македонија (Грција)26036,3 км²
520 55Западна Македонија (Грција)674123,1 км²
520 56Западна Македонија (Грција)3.25337,9 км²
520 57NeápoliЗападна Македонија (Грција)2474,353 км²
520 58Западна Македонија (Грција)66882,9 км²
520 59Западна Македонија (Грција)1.277135,9 км²
521 00Костур (град)Западна Македонија (Грција)2232,251 км²
522 00ХрупиштаЗападна Македонија (Грција)33.283364,6 км²
530 70FilótasЗападна Македонија (Грција)1.7203,806 км²
530 71ОвчараниЗападна Македонија (Грција)4.199266,4 км²
530 72Западна Македонија (Грција)7951,185 км²
530 73Западна Македонија (Грција)1.11823 км²
530 74Баница (Леринско)Западна Македонија (Грција)7651,746 км²
530 75Ајтос (село)Западна Македонија (Грција)3.082138,5 км²
530 76ЖелевоЗападна Македонија (Грција)432104,5 км²
530 77Западна Македонија (Грција)1.107410,3 км²
530 78НевескаЗападна Македонија (Грција)2227,6 км²
531 00ЛеринЗападна Македонија (Грција)28.266553,2 км²
532 00FilótasЗападна Македонија (Грција)9.633373,8 км²
540 00СолунЦентрална Македонија (Грција)
540 15СолунЦентрална Македонија (Грција)
541 10СолунЦентрална Македонија (Грција)
542 48СолунЦентрална Македонија (Грција)17.5410,823 км²
542 49СолунЦентрална Македонија (Грција)15.9521,114 км²
542 50СолунЦентрална Македонија (Грција)13.6641,502 км²
543 51СолунЦентрална Македонија (Грција)13.9710,93 км²
543 52СолунЦентрална Македонија (Грција)10.9266,9 км²
544 53СолунЦентрална Македонија (Грција)13.3380,773 км²
544 54СолунЦентрална Македонија (Грција)10.1780,718 км²
545 00СолунЦентрална Македонија (Грција)9.08099,6 км²
546 21СолунЦентрална Македонија (Грција)7.0710,358 км²
546 22СолунЦентрална Македонија (Грција)4.1610,299 км²
546 23СолунЦентрална Македонија (Грција)2.6760,145 км²
546 24СолунЦентрална Македонија (Грција)3.3280,169 км²
546 25СолунЦентрална Македонија (Грција)3.1440,197 км²
546 26СолунЦентрална Македонија (Грција)15.1691,475 км²
546 27СолунЦентрална Македонија (Грција)25.6911,595 км²
546 28MeneméniЦентрална Македонија (Грција)39.94810,7 км²
546 29СолунЦентрална Македонија (Грција)11.2400,565 км²
546 30СолунЦентрална Македонија (Грција)4.4530,279 км²
546 31СолунЦентрална Македонија (Грција)3.1730,244 км²
546 32СолунЦентрална Македонија (Грција)8.6390,419 км²
546 33СолунЦентрална Македонија (Грција)7.5100,426 км²
546 34СолунЦентрална Македонија (Грција)12.7320,718 км²
546 35СолунЦентрална Македонија (Грција)4.4760,28 км²
546 36СолунЦентрална Македонија (Грција)12.2380,971 км²
546 37СолунЦентрална Македонија (Грција)16.8070,923 км²
546 38СолунЦентрална Македонија (Грција)7.6870,451 км²
546 39СолунЦентрална Македонија (Грција)6.5830,363 км²
546 40СолунЦентрална Македонија (Грција)9.0310,496 км²
546 41СолунЦентрална Македонија (Грција)3.4090,262 км²
546 42СолунЦентрална Македонија (Грција)9.7880,425 км²
546 43СолунЦентрална Македонија (Грција)6.0660,353 км²
546 44СолунЦентрална Македонија (Грција)4.5600,297 км²
546 45СолунЦентрална Македонија (Грција)4.9420,379 км²
546 46СолунЦентрална Македонија (Грција)6.3100,314 км²
546 55СолунЦентрална Македонија (Грција)8.9910,549 км²
551 00Централна Македонија (Грција)
551 02Централна Македонија (Грција)
551 03СолунЦентрална Македонија (Грција)
551 31Централна Македонија (Грција)17.1511,409 км²
551 32Централна Македонија (Грција)34.2692,851 км²
551 33Централна Македонија (Грција)18.2221,092 км²
551 34Централна Македонија (Грција)25.5192,803 км²
552 36PanóramaЦентрална Македонија (Грција)18.43922,1 км²
553 00Ágios PávlosЦентрална Македонија (Грција)1341,153 км²
553 37TriandríaЦентрална Македонија (Грција)10.3260,817 км²
554 38СолунЦентрална Македонија (Грција)5.7881,213 км²
555 10СолунЦентрална Македонија (Грција)
555 35КапуџиларЦентрална Македонија (Грција)12.3467,6 км²
561 21AmpelókipoiЦентрална Македонија (Грција)13.9660,804 км²
561 22MeneméniЦентрална Македонија (Грција)1.6940,33 км²
561 23AmpelókipoiЦентрална Македонија (Грција)19.6760,895 км²
562 00СолунЦентрална Македонија (Грција)35.78710,9 км²
562 10Централна Македонија (Грција)
562 24Зајчев Рид (Солун)Централна Македонија (Грција)43.2163,727 км²
563 34СолунЦентрална Македонија (Грција)16.8181,938 км²
564 04СолунЦентрална Македонија (Грција)
564 10Централна Македонија (Грција)
564 29СолунЦентрална Македонија (Грција)41.78565,2 км²
564 30StavroúpoliЦентрална Македонија (Грција)28.7062,265 км²
564 31StavroúpoliЦентрална Македонија (Грција)15.3161,057 км²
565 32СолунЦентрална Македонија (Грција)9.8431,427 км²
565 33СолунЦентрална Македонија (Грција)11.9542,294 км²
566 25СикјесЦентрална Македонија (Грција)13.2380,789 км²
566 26СикјесЦентрална Македонија (Грција)14.4263,055 км²
567 27СолунЦентрална Македонија (Грција)9.4660,292 км²
567 28СолунЦентрална Македонија (Грција)15.2380,814 км²
570 01Централна Македонија (Грција)34.739105,7 км²
570 02СухоЦентрална Македонија (Грција)8.378496,8 км²
570 03СолунЦентрална Македонија (Грција)2.5191,595 км²
570 04МихањонаЦентрална Македонија (Грција)11.26921 км²
570 06VasilikáЦентрална Македонија (Грција)9.097201,1 км²
570 07Илиџиево (општина)Централна Македонија (Грција)9.082146,2 км²
570 08DiavatáЦентрална Македонија (Грција)17.01723,6 км²
570 09KalochóriЦентрална Македонија (Грција)5.35434,3 км²
570 10Централна Македонија (Грција)43.521113,4 км²
570 11Централна Македонија (Грција)18.197316,8 км²
570 12Централна Македонија (Грција)7.372257,3 км²
570 13ДаутбалЦентрална Македонија (Грција)14.86316,5 км²
570 14Централна Македонија (Грција)8.521248,4 км²
570 15Néa ApolloníaЦентрална Македонија (Грција)2.623166,4 км²
570 16AskósЦентрална Македонија (Грција)1.2741,988 км²
570 17XilópolisЦентрална Македонија (Грција)3.258200,2 км²
570 18MelissochóriЦентрална Македонија (Грција)8.41095,7 км²
570 19PeraíaЦентрална Македонија (Грција)27.49821,2 км²
570 20ЉангавичЦентрална Македонија (Грција)1.7363,353 км²
570 21АспровалтаЦентрална Македонија (Грција)5.68866,3 км²
570 22ТекелиевоЦентрална Македонија (Грција)8334,06 км²
571 00КуфаловоЦентрална Македонија (Грција)11.843166,3 км²
572 00KolchikónЦентрална Македонија (Грција)27.141555 км²
573 00Централна Македонија (Грција)16.188188,9 км²
574 00ТекелиевоЦентрална Македонија (Грција)9.18543,8 км²
575 00ЕпаномиЦентрална Македонија (Грција)28.719171,8 км²
576 00СолунЦентрална Македонија (Грција)
580 00PéllaЦентрална Македонија (Грција)
580 01Централна Македонија (Грција)1.1220,986 км²
580 02ОстровоЦентрална Македонија (Грција)3.702289,4 км²
580 03КапињаниЦентрална Македонија (Грција)5.553450,6 км²
580 04КапињаниЦентрална Македонија (Грција)1.2081,814 км²
580 05PéllaЦентрална Македонија (Грција)3.95748,7 км²
581 00Пазар (град)Централна Македонија (Грција)45.593475,7 км²
582 00ВоденЦентрална Македонија (Грција)25.684322,1 км²
583 00ПласничевоЦентрална Македонија (Грција)10.06578 км²
584 00С’ботскоЦентрална Македонија (Грција)21.711567 км²
585 00Централна Македонија (Грција)21.092240,4 км²
590 31MelíkiЦентрална Македонија (Грција)9.666170 км²
590 32Централна Македонија (Грција)8.523178,9 км²
590 33КономладиЦентрална Македонија (Грција)6.36261,2 км²
590 34EirinoúpoliЦентрална Македонија (Грција)3.85150 км²
590 35Централна Македонија (Грција)5.99271,9 км²
591 00БерЦентрална Македонија (Грција)63.171724,4 км²
591 32Централна Македонија (Грција)
592 00Централна Македонија (Грција)23.261303,3 км²
593 00ГидаЦентрална Македонија (Грција)22.331145,8 км²
600 61KolindrósЦентрална Македонија (Грција)4.499125,5 км²
600 62KorinósЦентрална Македонија (Грција)4.86968,6 км²
600 63Централна Македонија (Грција)6.373149,8 км²
600 64Централна Македонија (Грција)7451,311 км²
600 651.6513,278 км²
600 66Централна Македонија (Грција)5.183136,6 км²
601 00Катерина (град)Централна Македонија (Грција)92.841786,1 км²
602 00LitóchoroЦентрална Македонија (Грција)7.215169,7 км²
603 00AigínioЦентрална Македонија (Грција)4.59878,3 км²
603 86
610 01Централна Македонија (Грција)
610 02Хрсово (Кукушко)Централна Македонија (Грција)2.415147,7 км²
610 03MouriésЦентрална Македонија (Грција)4.186218,1 км²
610 05БојмицаЦентрална Македонија (Грција)3031,09 км²
610 07АшикларЦентрална Македонија (Грција)3.62178,3 км²
611 00Централна Македонија (Грција)41.2201.064 км²
612 00РугуновецЦентрална Македонија (Грција)12.188321 км²
613 00ГуменџеЦентрална Македонија (Грција)5.926211,7 км²
614 00БојмицаЦентрална Македонија (Грција)6.536286,6 км²
620 41PalaiokómiЦентрална Македонија (Грција)3.676107,6 км²
620 42Централна Македонија (Грција)5.401268,1 км²
620 43Хаџи БејликЦентрална Македонија (Грција)4.914253,4 км²
620 44Централна Македонија (Грција)1.4101,171 км²
620 45Минаре (село)Источна Македонија и Тракија3.265133,9 км²
620 46Централна Македонија (Грција)1.3021,46 км²
620 47ЌупќојЦентрална Македонија (Грција)3.990152,9 км²
620 48Централна Македонија (Грција)4.288210,3 км²
620 49TrágilosЦентрална Македонија (Грција)3.843197,4 км²
620 50Централна Македонија (Грција)2.3984,7 км²
620 51Централна Македонија (Грција)1.2822,195 км²
620 52DravískosЦентрална Македонија (Грција)3.639154,7 км²
620 53БутковоЦентрална Македонија (Грција)3.412347,2 км²
620 54ОрљакЦентрална Македонија (Грција)3.896157,5 км²
620 55Káto PoróïaЦентрална Македонија (Грција)3.4077,1 км²
620 56АлистратикЦентрална Македонија (Грција)930,616 км²
621 00СерЦентрална Македонија (Грција)83.745720,5 км²
621 21СерЦентрална Македонија (Грција)
621 22СерЦентрална Македонија (Грција)1.2641,211 км²
621 23СерЦентрална Македонија (Грција)
621 24СерЦентрална Македонија (Грција)
621 25СерЦентрална Македонија (Грција)
622 00НигритаЦентрална Македонија (Грција)16.105459 км²
623 00ПросеникЦентрална Македонија (Грција)13.231592,3 км²
624 00Централна Македонија (Грција)15.262203,4 км²
630 71OrmýliaЦентрална Македонија (Грција)4.26387,3 км²
630 72ToróniЦентрална Македонија (Грција)3.286195 км²
630 73Централна Македонија (Грција)6.685418,8 км²
630 74ЛериговоЦентрална Македонија (Грција)6.226260,4 км²
630 75Централна Македонија (Грција)5.58599,2 км²
630 76Централна Македонија (Грција)3.343205,1 км²
630 77ВалтаЦентрална Македонија (Грција)10.826206,8 км²
630 78Централна Македонија (Грција)0,836 км²
630 79Централна Македонија (Грција)4.385119,4 км²
630 80Néa KallikráteiaЦентрална Македонија (Грција)12.009110,7 км²
630 81Néos MarmarásЦентрална Македонија (Грција)5.599244,8 км²
630 82StágeiraЦентрална Македонија (Грција)8240,814 км²
630 83StágeiraЦентрална Македонија (Грција)980150,1 км²
630 84Централна Македонија (Грција)630,332 км²
630 85Централна Македонија (Грција)4.966127,7 км²
630 86KaryesСвета Гора1.003166,6 км²
630 87689167,4 км²
630 88Ágios NikólaosЦентрална Македонија (Грција)2.61577,1 км²
631 00ПолигероЦентрална Македонија (Грција)9.555419,9 км²
632 00Néa MoudhaniáЦентрална Македонија (Грција)20.824162,8 км²
640 01NikísianiИсточна Македонија и Тракија2.4403,549 км²
640 02LimenáriaИсточна Македонија и Тракија4.651163,5 км²
640 03FílippoiИсточна Македонија и Тракија9.586234,3 км²
640 04PotamiáИсточна Македонија и Тракија6.087120,3 км²
640 05TheológosИсточна Македонија и Тракија59550,7 км²
640 06Néa KarváliИсточна Македонија и Тракија7001,478 км²
640 07EleftherésИсточна Македонија и Тракија8.503150,6 км²
640 08Источна Македонија и Тракија9.758345,1 км²
640 09Источна Македонија и Тракија6383,009 км²
640 10Источна Македонија и Тракија1.88049,6 км²
640 11KeramotíИсточна Македонија и Тракија5.073115,9 км²
640 12Источна Македонија и Тракија
641 00Источна Македонија и Тракија13.229202,2 км²
642 00ChrysoúpolisИсточна Македонија и Тракија16.942561,7 км²
650 00
650 01
651 10
652 01КавалаИсточна Македонија и Тракија19.52096,7 км²
653 02КавалаИсточна Македонија и Тракија7.1018 км²
654 03КавалаИсточна Македонија и Тракија7.3881,26 км²
654 04КавалаИсточна Македонија и Тракија13.9122,935 км²
655 00AmygdaleónasИсточна Македонија и Тракија7.1716,7 км²
660 31КаланбакИсточна Македонија и Тракија5.91882,5 км²
660 32Источна Македонија и Тракија4.495155,6 км²
660 33Источна Македонија и Тракија8.002873,5 км²
660 34Минаре (село)Источна Македонија и Тракија1.64526,2 км²
660 35Бук (општина)Источна Македонија и Тракија1.113789,9 км²
660 37NikifórosИсточна Македонија и Тракија2.862241 км²
660 38Драма (град)Источна Македонија и Тракија419352,7 км²
661 00Драма (град)Источна Македонија и Тракија61.526519,5 км²
662 00Пресечен (општина)Источна Македонија и Тракија8.526418,8 км²
663 00Ágios AthanásiosИсточна Македонија и Тракија4.6175,8 км²
670 61PezoúlaИсточна Македонија и Тракија2.988159,9 км²
670 62StavroúpoliИсточна Македонија и Тракија2.094348,6 км²
670 63LágosИсточна Македонија и Тракија1.3613,732 км²
670 64Источна Македонија и Тракија9.601157,9 км²
671 00XánthiИсточна Македонија и Тракија81.605499,1 км²
671 50XánthiИсточна Македонија и Тракија
672 00Источна Македонија и Тракија11.144310 км²
673 00Источна Македонија и Тракија5.071319,6 км²
680 01Néa VýssaИсточна Македонија и Тракија4.323163,9 км²
680 02SamothrákiИсточна Македонија и Тракија2.775180 км²
680 03TycheróИсточна Македонија и Тракија4.296220,6 км²
680 04LávaraИсточна Македонија и Тракија7422,32 км²
680 05Источна Македонија и Тракија3.355639,3 км²
680 06KyprínosИсточна Македонија и Тракија3.028136 км²
680 07Источна Македонија и Тракија4.969394,5 км²
680 08Néa VýssaИсточна Македонија и Тракија5320,846 км²
680 10MetaxádesИсточна Македонија и Тракија3.468210,7 км²
680 12Источна Македонија и Тракија
680 13Источна Македонија и Тракија6781,63 км²
680 14Источна Македонија и Тракија6071,414 км²
681 00ДедеагачИсточна Македонија и Тракија63.199696,3 км²
681 31ДедеагачИсточна Македонија и Тракија
682 00OrestiádaИсточна Македонија и Тракија23.215255,7 км²
683 00DidymóteichoИсточна Македонија и Тракија16.821357 км²
684 00SouflíИсточна Македонија и Тракија6.899464,6 км²
685 00FéresИсточна Македонија и Тракија8.130404,9 км²
690 00ЃумурџинаИсточна Македонија и Тракија
691 00ЃумурџинаИсточна Македонија и Тракија69.836648 км²
691 32ЃумурџинаИсточна Македонија и Тракија
692 00ÍasmosИсточна Македонија и Тракија13.575487,5 км²
693 00SápesИсточна Македонија и Тракија23.2761.022,6 км²
694 00XylaganíИсточна Македонија и Тракија5.128282,2 км²
695 00OrgániИсточна Македонија и Тракија2.233216,9 км²
700 01KrousónКрит2.85265,5 км²
700 02ZarósКрит3.07771,6 км²
700 03Agía VarváraКрит6.624160,3 км²
700 04Крит5.366220,8 км²
700 05MokhósКрит7.579121 км²
700 06Крит7.347160 км²
700 07MáliaКрит2.2962,51 км²
700 08Крит2.99146,8 км²
700 09PómpiaКрит6880,923 км²
700 10PýrgosКрит6.081204,4 км²
700 11Крит3.16035,8 км²
700 12Крит4.804159,5 км²
700 13Крит5.46157,1 км²
700 14KhersónisosКрит7.20064,6 км²
700 15ИраклионКрит4800,701 км²
700 16ИраклионКрит3.807143,4 км²
701 00Ano ArhanesКрит11.895134,9 км²
702 00TympákiКрит10.312157,6 км²
703 00ArkalochóriКрит10.439238,6 км²
704 00MoíresКрит11.137181,9 км²
710 00Крит
711 10Крит
712 01Крит3.7130,569 км²
712 02Крит5.6400,798 км²
713 03Крит10.3891,582 км²
713 04Крит12.0871,907 км²
713 05Крит16.3332,394 км²
713 06Крит9.2421,271 км²
713 07Крит18.3552,958 км²
713 09ИраклионКрит
714 08Крит
714 09Крит31.8228,7 км²
714 10Крит28.45215,6 км²
714 14GáziКрит5.4052,64 км²
715 00Крит43.747231,4 км²
716 01Néa AlikarnassósКрит11.50413,5 км²
720 51KritsáКрит
720 52TzermiádonКрит2.592165,1 км²
720 53EloúndaКрит2.17849,6 км²
720 54NeápoliКрит1150,399 км²
720 55Крит3.470157,8 км²
720 56Крит
720 57SitiaКрит1.49280,1 км²
720 58NeápoliКрит2460,438 км²
720 59ZírosКрит1.940155 км²
721 00KritsáКрит17.039230,6 км²
722 00IerápetraКрит23.591397,7 км²
723 00SitiaКрит14.868393,2 км²
724 00NeápoliКрит6.363191,2 км²
730 013.236201,3 км²
730 02VoukoliésКрит2.84175,1 км²
730 03Крит3.45355,7 км²
730 04KántanosКрит1.15874 км²
730 05AlikianósКрит7.343260,6 км²
730 06KolympáriКрит4.876150,2 км²
730 07GeorgioupolisКрит4.630120,4 км²
730 08VámosКрит4.469119,6 км²
730 09ХањаКрит1.000136,3 км²
730 11Крит1.838470,3 км²
730 12Крит918135,8 км²
730 14Крит5.13516,6 км²
731 00Крит44.536319 км²
731 31ХањаКрит9.0581,722 км²
731 32ХањаКрит13.4094,097 км²
731 33ХањаКрит8.6453,082 км²
731 34ХањаКрит13.7242,768 км²
731 35ХањаКрит4.2430,42 км²
731 36ХањаКрит4.9730,652 км²
732 00SoúdaКрит6.4775 км²
733 00Крит1.5471,179 км²
734 00KíssamosКрит9.976202,9 км²
740 00Крит
740 51AnógeiaКрит11.200394 км²
740 52PéramaКрит7.657196 км²
740 53SpílionКрит3.910221,2 км²
740 54MourtzanáКрит5580,859 км²
740 55Крит2.81468,9 км²
740 56Agía GalíniКрит3530,564 км²
740 57RethymnoКрит3360,56 км²
740 58RethymnoКрит1190,222 км²
740 60Крит3.347138,7 км²
740 61AmáriКрит2.968152,1 км²
740 62Крит3.161125,5 км²
741 00Крит53.436341,6 км²
741 32RethymnoКрит
801 00KýthiraAttica2.094147 км²
802 00KýthiraAttica1.773151,8 км²
811 00MytilíniСеверен Егеј38.645187,4 км²
811 01AgiásosСеверен Егеј4.840168,7 км²
811 02Agía ParaskevíСеверен Егеј2.493119,3 км²
811 03ÁntissaСеверен Егеј86846,8 км²
811 04MantamádosСеверен Егеј2.406121,3 км²
811 05EresósСеверен Егеј2.895105,5 км²
811 06PappádosСеверен Егеј5.38985,7 км²
811 07AnemótiaСеверен Егеј7.291239,6 км²
811 08MíthymnaСеверен Егеј2.13850,4 км²
811 093.10372,2 км²
811 102.03295,9 км²
811 115621,404 км²
811 12EresósСеверен Егеј27443,7 км²
812 00PlomárionСеверен Егеј5.139121,8 км²
813 00PolichnítosСеверен Егеј4.089173,4 км²
814 0011.321236,7 км²
814 01MoúdhrosСеверен Егеј5.230239,9 км²
815 00Ágios EfstrátiosСеверен Егеј24241,5 км²
821 0034.612239 км²
821 0174417,3 км²
821 027.321259,4 км²
821 03960158,5 км²
821 04PsaráСеверен Егеј35442,9 км²
822 004.2533,104 км²
823 00KardámylaСеверен Егеј2.024182,9 км²
831 00SámosСеверен Егеј11.495125,6 км²
831 01MytilinioíСеверен Егеј7170,59 км²
831 02MarathókamposСеверен Егеј2.42186,4 км²
831 03PythagóreioСеверен Егеј5.80994,9 км²
831 04PythagóreioСеверен Егеј1.05169,3 км²
832 00Néon KarlovásionСеверен Егеј9.518100,4 км²
833 00Ágios KírykosСеверен Егеј3.14574,9 км²
833 01RachesСеверен Егеј1.727100,2 км²
833 02ÉvdhilosСеверен Егеј2.33078,9 км²
834 001.25044,6 км²
840 01ÍosЈужен Егеј1.914109,2 км²
840 022.222150,1 км²
840 03ApolloníaЈужен Егеј2.55577,3 км²
840 04KímolosЈужен Егеј81155,4 км²
840 05SérifosЈужен Егеј1.33374 км²
840 06KýthnosЈужен Егеј1.25499,1 км²
840 07AntíparosЈужен Егеј1.00344,8 км²
840 081.867142,2 км²
840 09AnáfiЈужен Егеј20240,1 км²
840 10SíkinosЈужен Егеј27642,8 км²
840 11ФолегандросЈужен Егеј76932,2 км²
841 0020.823102,4 км²
842 00TínosЈужен Егеј8.096160,8 км²
842 01PánormosЈужен Егеј45034,2 км²
843 00NáxosЈужен Егеј12.556151,6 км²
843 013270,349 км²
843 025.097343,3 км²
844 00PárosЈужен Егеј10.796175,2 км²
844 01NaoussaЈужен Егеј2.49821,8 км²
845 00АндросЈужен Егеј4.016111,5 км²
845 013.136190,6 км²
845 021.78877,4 км²
845 03
846 00MykonosЈужен Егеј9.797105,6 км²
847 00FiráЈужен Егеј14.06671,4 км²
847 02OíaЈужен Егеј1.43919,2 км²
847 03EmporeíoЈужен Егеј
848 004.022165,7 км²
848 01MílosЈужен Егеј7550,994 км²
850 0199440,6 км²
850 0272762,8 км²
850 03
851 00Родос (град)Јужен Егеј58.908126,7 км²
851 01TriántaЈужен Егеј11.76216,3 км²
851 02ArchángelosЈужен Егеј7.887116,5 км²
851 03AfántouЈужен Егеј6.42627,6 км²
851 04KremastíЈужен Егеј4.6814,895 км²
851 056950,906 км²
851 06KamirosЈужен Егеј16.020318,4 км²
851 07LíndosЈужен Егеј8245,8 км²
851 08ÉmponasЈужен Егеј2.446232,1 км²
851 09LíndosЈужен Егеј6.459552,1 км²
851 10ChalkiЈужен Егеј43636,1 км²
851 11MegístiЈужен Егеј40511,7 км²
852 00KálymnosЈужен Егеј16.008133,3 км²
853 0026.520128,8 км²
853 01KéfalosЈужен Егеј
853 026.490158,2 км²
853 0396149,8 км²
854 007.67457,8 км²
855 00ПатмосЈужен Егеј2.76733,9 км²
856 00SýmiЈужен Егеј2.48464,5 км²
857 00KarpathosЈужен Егеј5.906321,9 км²
858 00FryЈужен Егеј1.01468,7 км²
859 00AstypálaiaЈужен Егеј1.299113,8 км²

Грција

Грција (грчки: Ελλάδα, Елада; историски Ἑλλάς, Елас) — земја во југоисточна Европа на јужниот крај на Балканскиот Полуостров. Има копнени граници со Бугарија, Македонија и Албанија на север, и со Турција на исток. Грција граничи на исток со водите на Егејското..    Страницата со Википедија Грција