Временска зонаВреме во Гуам
Површина544 km²
Население159.358
Густина на население292,9 / km²
Поштенски Броеви96910, 96911, 96912 (18 повеќе)
Бизниси во Гуам6.229
Градови19

Интерактивна мапа

Гуам

Гуам (англиски: Territory of Guam, чаморски: Guåhan) е остров во западниот Пацифик и е територија на Соединетите Американски Држави. во мнозинство се Чаморани кои го населиле островот отприлика пред околу 4.000 година. Островот е најголем и најјужен од сите М..  ︎  Страницата со Википедија Гуам