Временска зонаСредноевропско време
Површина4.225,5 km²
Население5,5 милиони
Густина на население1.297 / km²
Поштенски Броеви0100, 0160, 0175 (1.274 повеќе)
Бизниси во Данска648.787
Градови388
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1000 - 4050Престолнински регион614
4000 - 4990Зеланд (регион)129
5000 - 7323Јужна Данска165
6880 - 8990Средна Данска146
7700 - 7770, 9000 - 9990Северна Данска78

Интерактивна мапа

(1.277) Поштенски Броеви во Данска

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
0100
0160
0175
0176
0177
0178
0180
0185
0186
0187
0188
0210
0220
0230
0235
0236
0240
0260
0270
0280
0285
0286
0330
0335
0336
0340
0350
0360
0370
0380
0385
0386
0387
0388
0400
0410
0415
0416
0420
0430
0435
0436
0437
0438
0440
0445
0450
0460
0465
0466
Страница 1Следно

Данска

Данска (дански: Danmark) е држава која се наоѓа во Северна Европа. Главен град на Данска е Копенхаген. Кралството Данска е најмала држава на Скандинавскиот полуостров. Таа е член на Европската унија. Данска излегува на Балтичко Море и Северно Море а се состои ..  ︎  Страницата со Википедија Данска