Временска зонаВреме во Еквадор (Гвајакил)
Површина28.360 км²
Население14,8 милиони
Густина на население521,5 / km²
Поштенски Броеви010101, 010102, 010103 (2.435 повеќе)
Телефонски Броеви2, 22, 23 (10 повеќе)
Бизниси во Еквадор128.548
Градови219
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
010101 - 011551Азуај (покраина)152
020101 - 020702Provincia de Bolívar54
030101 - 030750Provincia del Cañar62
040101 - 040650Provincia del Carchi45
050101 - 050754Provincia de Cotopaxi86
060101 - 060956Чимборазо (покраина)100
070101 - 071452Provincia de El Oro147
080101 - 080755Provincia de Esmeraldas122
090101 - 092750Provincia del Guayas288
100101 - 100655Provincia de Imbabura87
110101 - 111651Provincia de Loja165
120101 - 121250Provincia de Los Ríos102
130101 - 132251Provincia de Manabí219
140101 - 141251Provincia de Morona-Santiago101
150101 - 150206, 180101 - 180950Provincia del Tungurahua85
150150 - 150950, 180251 - 180951Provincia de Napo45
150254 - 150353, 220101 - 220455Provincia de Francisco de Orellana42
160101 - 160451Provincia del Pastaza42
170101 - 171204Provincia de Pichincha287
190101 - 190853Provincia de Zamora-Chinchipe60
200102 - 200104, 200150 - 200358Provincia de Galápagos18
210101 - 210752Provincia de Sucumbíos52
230101 - 230214Provincia de Santo Domingo de los Tsáchilas42
240101 - 241550Санта Елена (покраина)21

Интерактивна мапа

(2.438) Поштенски Броеви во Еквадор

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
010101CuencaАзуај (покраина)34.8342,567 км²
010102CuencaАзуај (покраина)22.3041,494 км²
010103CuencaАзуај (покраина)25.7522,488 км²
010104CuencaАзуај (покраина)27.0612,23 км²
010105CuencaАзуај (покраина)9.6892,462 км²
010106CuencaАзуај (покраина)24.45626,8 км²
010107CuencaАзуај (покраина)33.8018,8 км²
010108CuencaАзуај (покраина)25.63530,7 км²
010109CuencaАзуај (покраина)23.02811,8 км²
010110CuencaАзуај (покраина)5.04927 км²
010111CuencaАзуај (покраина)6.29025,6 км²
010112CuencaАзуај (покраина)8.965364,9 км²
010113CuencaАзуај (покраина)5.08393,3 км²
010114CuencaАзуај (покраина)3.09762,2 км²
010115CuencaАзуај (покраина)5.86737,2 км²
010116CuencaАзуај (покраина)5.838188,4 км²
010150CuencaАзуај (покраина)
010151BañosАзуај (покраина)
010152CumbeАзуај (покраина)
010153ChauchaАзуај (покраина)
010154ChecaАзуај (покраина)
010155ChiquintadАзуај (покраина)
010156CuencaАзуај (покраина)
010157MolleturoАзуај (покраина)
010158NultiАзуај (покраина)
010159Octavio CorderoАзуај (покраина)
010160PacchaАзуај (покраина)
010161QuingeoАзуај (покраина)
010162RicaurteАзуај (покраина)
010163CuencaАзуај (покраина)
010164CuencaАзуај (покраина)
010165SayausíАзуај (покраина)
010166SidcayАзуај (покраина)
010167SinincayАзуај (покраина)
010168CuencaАзуај (покраина)
010169TuriАзуај (покраина)
010170ValleАзуај (покраина)
010171VictoriaАзуај (покраина)
010201CuencaАзуај (покраина)14.4631,87 км²
010202CuencaАзуај (покраина)16.7441,786 км²
010203CuencaАзуај (покраина)14.9871,933 км²
010204CuencaАзуај (покраина)24.4674,783 км²
010205CuencaАзуај (покраина)20.4142,585 км²
010206CuencaАзуај (покраина)27.4155,7 км²
010207CuencaАзуај (покраина)22.2354,069 км²
010208CuencaАзуај (покраина)10.1501,036 км²
010209CuencaАзуај (покраина)8.7751,523 км²
010210CuencaАзуај (покраина)6.2743,959 км²
010211CuencaАзуај (покраина)19.90316,9 км²
010212CuencaАзуај (покраина)7.49426,5 км²
Страница 1Следно

Еквадор

официјално Република Еквадор (шпански: República del Ecuador)е демократска република во Јужна Америка. Еквадор се граничи со Колумбија на север, Перу на исток и југ и со Тихиот Океан на запад. Таа е една од двете држави во Јужна Америка што не се граничи со ..  ︎  Страницата со Википедија Еквадор