Временска зонаВреме во Ерменија
Површина2.943 km²
Население3,0 милиони
Густина на население1.008 / km²
Поштенски Броеви0001, 0002, 0003 (888 повеќе)
Телефонски Броеви10, 222, 22290 (110 повеќе)
Бизниси во Ерменија17.749
Градови399
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0001 - 0099Ереван93
0201 - 0514Арагацотн81
0601 - 0823Арарат (покраина)81
0621 - 0624, 3601 - 3810Вајоц Ѕор34
0901 - 1149Армавир (покраина)98
1201 - 1627Гехаркуник87
1701 - 2117Лори126
2201 - 2608Котајк65
2601 - 3126Ширак83
3201 - 3519Сјуник65
3901 - 4216Тавуш55

(891) Поштенски Броеви во Ерменија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
0001ЕреванЕреван1.093.485
0002ЕреванЕреван1.093.485
0003ЕреванЕреван1.093.485
0004ЕреванЕреван1.093.485
0005ЕреванЕреван1.093.485
0006ЕреванЕреван1.093.485
0007ЕреванЕреван1.093.485
0008ЕреванЕреван1.093.485
0009ЕреванЕреван1.093.485
0010ЕреванЕреван1.093.485
0011ЕреванЕреван1.093.485
0012ЕреванЕреван1.093.485
0013ЕреванЕреван1.093.485
0014ЕреванЕреван1.093.485
0015ЕреванЕреван1.093.485
0017ЕреванЕреван1.093.485
0018ЕреванЕреван1.093.485
0019ЕреванЕреван1.093.485
0020ЕреванЕреван1.093.485
0021ЕреванЕреван1.093.485
0022ЕреванЕреван1.093.485
0023ЕреванЕреван1.093.485
0025ЕреванЕреван1.093.485
0026ЕреванЕреван1.093.485
0027ЕреванЕреван1.093.485
0028ЕреванЕреван1.093.485
0029ЕреванЕреван1.093.485
0031ЕреванЕреван1.093.485
0032ЕреванЕреван1.093.485
0033ЕреванЕреван1.093.485
0034ЕреванЕреван1.093.485
0035ЕреванЕреван1.093.485
0036ЕреванЕреван1.093.485
0037ЕреванЕреван1.093.485
0038ЕреванЕреван1.093.485
0039ЕреванЕреван1.093.485
0040ЕреванЕреван1.093.485
0041ЕреванЕреван1.093.485
0042ЕреванЕреван1.093.485
0043ЕреванЕреван1.093.485
0044ЕреванЕреван1.093.485
0046ЕреванЕреван1.093.485
0047ЕреванЕреван1.093.485
0048ЕреванЕреван1.093.485
0049ЕреванЕреван1.093.485
0050ЕреванЕреван1.093.485
0051ЕреванЕреван1.093.485
0052ЕреванЕреван1.093.485
0053ЕреванЕреван1.093.485
0054ЕреванЕреван1.093.485
Страница 1Следно

Ерменија

Ерменија е држава во Евроазија. Од некои историско-културни причини се смета за дел и на Европа. Главен град е Ереван.  ︎  Страницата со Википедија Ерменија