Временска зонаИсточноевропско време
Население1,3 милиони
Поштенски Броеви10001, 10101, 10111 (5.867 повеќе)
Телефонски Броеви32, 33, 35 (29 повеќе)
Бизниси во Естонија128.333
Градови2.182
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
10001 - 19098, 74001 - 76992Harjumaa876
20001 - 43408Ida-Virumaa390
44001 - 46715Lääne-Virumaa457
48001 - 49604Јигева (округ)273
50050 - 62511Tartumaa453
63001 - 64618Põlvamaa287
65001 - 66712Võrumaa472
67001 - 68716Valgamaa199
69001 - 71513Viljandimaa321
72001 - 73516Järvamaa230
78001 - 79891Raplamaa347
80001 - 88442Pärnumaa403
90101 - 91391Läänemaa278
92001 - 92424Hiiumaa205
93001 - 94791Saaremaa405

Интерактивна мапа

(5.870) Поштенски Броеви во Естонија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
10001SitsiHarjumaa
10101SitsiHarjumaa
10111SitsiHarjumaa3.1450,831 км²
10112SitsiHarjumaa4.3355,2 км²
10113SitsiHarjumaa7080,161 км²
10114SitsiHarjumaa3620,106 км²
10115SitsiHarjumaa7100,137 км²
10116SitsiHarjumaa7360,112 км²
10117SitsiHarjumaa7600,116 км²
10118SitsiHarjumaa5500,148 км²
10119SitsiHarjumaa8890,193 км²
10120SitsiHarjumaa1.6690,462 км²
10121SitsiHarjumaa7180,151 км²
10122SitsiHarjumaa1.3640,243 км²
10123SitsiHarjumaa36571.535 м²
10124SitsiHarjumaa5840,119 км²
10125SitsiHarjumaa2.5910,117 км²
10126SitsiHarjumaa9720,207 км²
10127SitsiHarjumaa2.0511,646 км²
10128SitsiHarjumaa3610,115 км²
10129SitsiHarjumaa3690,152 км²
10130SitsiHarjumaa2860,171 км²
10131SitsiHarjumaa6900,158 км²
10132SitsiHarjumaa3.4983,657 км²
10133SitsiHarjumaa9610,208 км²
10134SitsiHarjumaa8690,251 км²
10135SitsiHarjumaa1.7220,33 км²
10136SitsiHarjumaa1.0160,197 км²
10137SitsiHarjumaa9650,181 км²
10138SitsiHarjumaa1.1500,494 км²
10139SitsiHarjumaa6220,118 км²
10140SitsiHarjumaa39254.191 м²
10141SitsiHarjumaa1.83865.475 м²
10142SitsiHarjumaa8310,199 км²
10143SitsiHarjumaa7210,121 км²
10144SitsiHarjumaa4870,19 км²
10145SitsiHarjumaa5450,126 км²
10146SitsiHarjumaa37870.981 м²
10147SitsiHarjumaa1.2530,217 км²
10148SitsiHarjumaa3700,118 км²
10149SitsiHarjumaa1.5480,264 км²
10150SitsiHarjumaa8580,289 км²
10151SitsiHarjumaa1.2630,313 км²
10152SitsiHarjumaa9680,292 км²
10153SitsiHarjumaa
10154SitsiHarjumaa
10155SitsiHarjumaa13446.174 м²
10156SitsiHarjumaa3378.657 м²
10201SitsiHarjumaa
10301SitsiHarjumaa
Страница 1Следно

Естонија

Република Естонија (естонски: Eesti Vabariik) или само Естонија е (Eesti) — држава во Источна Европа. Естонија се граничи со Латвија на југ, со Русија на исток, додека на север излегува на Финскиот Залив, а на запад излегува на Балтичкото Море. Вкупната површи..  ︎  Страницата со Википедија Естонија