Временска зонаВреме во Израел
Површина2.070.272 km²
Население7,4 милиони
Густина на население3,55 / km²
Поштенски Броеви10200, 10292, 10300 (13.881 повеќе)
Телефонски Броеви2, 3, 4 (28 повеќе)
Бизниси во Израел250.299
Градови765
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
10200 - 36593Северен округ (Израел)1.577
26000 - 42812Хаифа (округ)1.779
40200 - 50295, 70100 - 81800Централен округ (Израел)3.031
46000 - 47445, 50200 - 86817Тел Авив (округ)3.694
77000 - 90403Јужен округ (Израел)2.117
90970 - 99889Ерусалим (округ)1.544

Интерактивна мапа

(13.884) Поштенски Броеви во Израел

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
10200Северен округ (Израел)
10292MetullaСеверен округ (Израел)1.3132,962 km²
10300H̱aẕor HaGelilitСеверен округ (Израел)5.50311,1 km²
10329Северен округ (Израел)
10350H̱aẕor HaGelilitСеверен округ (Израел)
10351H̱aẕor HaGelilitСеверен округ (Израел)
10352H̱aẕor HaGelilitСеверен округ (Израел)
10353H̱aẕor HaGelilitСеверен округ (Израел)
10500Migdal Ha‘EmeqСеверен округ (Израел)
10600NahalalСеверен округ (Израел)2.0254,292 km²
10800Централен округ (Израел)
10801Bet HaShittaСеверен округ (Израел)
10802Bet AlfaСеверен округ (Израел)
10803Nir DawidСеверен округ (Израел)
10804MesillotСеверен округ (Израел)
10805‘En HaNaẕivСеверен округ (Израел)6573,943 km²
10806Sde NaẖumСеверен округ (Израел)
10808Централен округ (Израел)
10809RuẖamaЈужен округ (Израел)
10810Sde EliyyahuСеверен округ (Израел)9494,823 km²
10815Tirat ẔeviСеверен округ (Израел)1.71519,8 km²
10835Северен округ (Израел)6541,967 km²
10840Newé EtanСеверен округ (Израел)5748,5 km²
10845Ma‘oz H̱ayyimСеверен округ (Израел)4603,986 km²
10850Kefar RuppinСеверен округ (Израел)1.78410,2 km²
10855H̱amadyaСеверен округ (Израел)82222,2 km²
10865Северен округ (Израел)99522,6 km²
10870YardenaСеверен округ (Израел)9473,558 km²
10875Newé UrСеверен округ (Израел)1.57914,9 km²
10900Северен округ (Израел)41.621381,2 km²
10905ReshafimСеверен округ (Израел)8024,598 km²
10910SheluẖotСеверен округ (Израел)7032,175 km²
10915ReẖovСеверен округ (Израел)7862,124 km²
10918Северен округ (Израел)2911,982 km²
10920Северен округ (Израел)9126,1 km²
10930
10931
10932
10935
11000Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)3.7895 km²
11012Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)
11013Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)
11015Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)
11016Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)
11018Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)
11019Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)
11021Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)29165.892 m²
11022Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)51696.761 m²
11023Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)45873.108 m²
11024Qiryat ShemonaСеверен округ (Израел)1830,157 km²
Страница 1Следно

Израел

Израел (хебрејски: מְדִינַת יִשְׂרָאֵל, Мединат Јисраел) — независна држава во Западна Азија, поточно на Блискиот Исток (површина 20.770 km², 6.199.008 жители). Од некои историско-културни причини се смета за дел и од Европа. Се граничи со Либан и Сирија на се..  ︎  Страницата со Википедија Израел