(9.684) Поштенски Броеви во Индонезија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Индонезија
Временска зонаВреме во Индонезија (Макасар)
Површина10.469 км²
Население243,0 милиони
Густина на население23.208 / km²
Поштенски Броеви00000, 08361, 10000 (9.681 повеќе)
Телефонски Броеви21, 22, 23 (318 повеќе)
Бизниси во Индонезија5.747.173
Градови465
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
10000 - 15214Џакарта284
15000 - 15850, 42111 - 42616Banten271
15221 - 17844, 40000 - 46475Jawa Barat1.140
20000 - 23100Sumatera Utara589
23000 - 24791Ачех267
25000 - 27778Provinsi Sumatera Barat419
28000 - 29566Provinsi Riau197
29111 - 29193, 29400 - 29875Provinsi Kepulauan Riau93
30111 - 32385Sumatera Selatan321
33111 - 33783Kepulauan Bangka Belitung100
34111 - 35686Provinsi Lampung286
36000 - 37573Provinsi Jambi158
38111 - 39374Propinsi Bengkulu163
50000 - 63452Provinsi Jawa Tengah1.193
55000 - 55893Daerah Istimewa Yogyakarta153
60000 - 69493Jawa Timur1.175
70111 - 74715Provinsi Kalimantan Selatan231
73111 - 75266Provinsi Kalimantan Tengah201
75000 - 77381Provinsi Kalimantan Timur159
77112 - 77217North Kalimantan22
78111 - 79682Provinsi Kalimantan Barat204
80000 - 82361Бали127
82561 - 85116West Nusa Tenggara149
85000 - 89410Provinsi Nusa Tenggara Timur273
90000 - 92985Provinsi Sulawesi Selatan371
91311 - 91574Provinsi Sulawesi Barat39
93111 - 93958Sulawesi Tenggara135
93811 - 95999Sulawesi Tengah246
95000 - 95997Sulawesi Utara176
96111 - 96585Provinsi Gorontalo66
97111 - 97666Provinsi Maluku64
97711 - 97863Provinsi Maluku Utara47
98111 - 99974Папуа (покраина)229
98311 - 98484, 98652 - 98664Западна Папуа44

(9.684) Поштенски Броеви во Индонезија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
00000KarangampelJawa Barat31.234
08361Бали
10000Џакарта
10002Џакарта
10110ЏакартаЏакарта8.540.121
10120ЏакартаЏакарта8.540.121
10130ЏакартаЏакарта8.540.121
10140ЏакартаЏакарта8.540.121
10150ЏакартаЏакарта8.540.121
10160ЏакартаЏакарта8.540.121
10170ЏакартаЏакарта8.540.121
10210ЏакартаЏакарта8.540.121
10220ЏакартаЏакарта8.540.121
10230ЏакартаЏакарта8.540.121
10240ЏакартаЏакарта8.540.121
10250ЏакартаЏакарта8.540.121
10260ЏакартаЏакарта8.540.121
10270Jakarta PusatЏакарта
10310ЏакартаЏакарта8.540.121
10320ЏакартаЏакарта8.540.121
10330ЏакартаЏакарта8.540.121
10340ЏакартаЏакарта8.540.121
10350ЏакартаЏакарта8.540.121
10410ЏакартаЏакарта8.540.121
10420ЏакартаЏакарта8.540.121
10430ЏакартаЏакарта8.540.121
10440ЏакартаЏакарта8.540.121
10450ЏакартаЏакарта8.540.121
10460ЏакартаЏакарта8.540.121
10510ЏакартаЏакарта8.540.121
10520ЏакартаЏакарта8.540.121
10530ЏакартаЏакарта8.540.121
10540ЏакартаЏакарта8.540.121
10550Jakarta PusatЏакарта
10560ЏакартаЏакарта8.540.121
10570ЏакартаЏакарта8.540.121
10610ЏакартаЏакарта8.540.121
10620ЏакартаЏакарта8.540.121
10630ЏакартаЏакарта8.540.121
10640ЏакартаЏакарта8.540.121
10650ЏакартаЏакарта8.540.121
10660ЏакартаЏакарта8.540.121
10710ЏакартаЏакарта8.540.121
10720ЏакартаЏакарта8.540.121
10730ЏакартаЏакарта8.540.121
10740Jakarta PusatЏакарта
10750ЏакартаЏакарта8.540.121
11000ЏакартаЏакарта8.540.121
11110ЏакартаЏакарта8.540.121
11111Џакарта
Страница 1Следно

Индонезија

Индонезија,службено Република Индонезија, е држава која се наоѓа во југозападна Азија и Океанија. Индонезија е составена од 17 508 острови и 33 провинции. Со над 238 милиони жители, Индонезија е четвртата најнаселена држава во светот и е земја со најголем број..  ︎  Страницата со Википедија Индонезија