Временска зонаВреме во Ирска
Површина7.073 км²
Население4,6 милиони
Густина на население653,6 / km²
Поштенски БроевиA41, A42, A45 (135 повеќе)
Телефонски Броеви1, 21, 22 (55 повеќе)
Бизниси во Ирска203.369
Градови128
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
E21 - E91, P12 - P85, T12 - X91Манстер42
F12 - F91, H53 - H91Конахт18
F92 - H23Алстер10

(138) Поштенски Броеви во Ирска

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
A41
A42GarristownЛенстер433
A45OldtownЛенстер455
A63GreystonesЛенстер13.492
A67WicklowЛенстер14.048
A75CastleblayneyАлстер3.006
A81CarrickmacrossАлстер3.995
A82KellsЛенстер4.820
A83EnfieldЛенстер2.929
A84AshbourneЛенстер11.355
A85DunshaughlinЛенстер3.903
A86DunboyneЛенстер6.959
A91DundalkЛенстер33.428
A92DroghedaЛенстер33.441
A94BlackrockЛенстер8.821
A96Dún LaoghaireЛенстер185.400
A98BrayЛенстер6.477
C15TrimЛенстер1.800
D01South Dublin
D02South Dublin
D03South Dublin
D04South Dublin
D05South Dublin
D06South Dublin
D07South Dublin
D08South Dublin
D09South Dublin
D10South Dublin
D11South Dublin
D12South Dublin
D13South Dublin
D14South Dublin
D15South Dublin
D16South Dublin
D17South Dublin
D18South Dublin
D20South Dublin
D22South Dublin
D24South Dublin
D6WSouth Dublin
E21CahirМанстер3.578
E25CashelМанстер2.798
E32
E34TipperaryМанстер4.976
E41ThurlesМанстер7.588
E45NenaghМанстер5.500
E53RoscreaМанстер5.403
E91Cluain MealaМанстер17.394
F12KnockКонахт811
F23CastlebarКонахт12.874
F26BallinaКонахт10.087
F28WestportКонахт6.200
F31BallinrobeКонахт2.704
F35BallyhaunisКонахт2.312
F42RoscommonКонахт5.693
F45CastlereaКонахт1.985
F52BoyleКонахт2.199
F56BallymoteКонахт1.539
F91SligoКонахт20.228
F92LetterkennyАлстер16.901
F93LeifearАлстер1.658
F94BundoranАлстер1.865
H12CavanАлстер6.388
H14BelturbetАлстер1.277
H16CootehillАлстер1.713
H18MonaghanАлстер5.937
H23ClonesАлстер1.834
H53BallinasloeКонахт6.388
H54TuamКонахт6.130
H62LoughreaКонахт5.062
H65AthenryКонахт3.950
H71ClifdenКонахт2.056
H91GaillimhКонахт70.686
K32
K34LoughshinnyЛенстер670
K36MalahideЛенстер15.846
K45LuskЛенстер7.022
K56An RosЛенстер9.231
K67SwordsЛенстер36.924
K78LucanЛенстер15.269
N37AthloneЛенстер15.951
N39LongfordЛенстер7.787
N41Carrick-on-ShannonКонахт3.980
N91An Muileann gCearrЛенстер17.262
P12MacroomМанстер3.169
P14CrookstownЛенстер
P17KinsaleМанстер3.843
P24CobhМанстер10.501
P25MidletonМанстер8.891
P31BallincolligМанстер
P32Rylane CrossМанстер
P36YoughalМанстер6.868
P43CarrigalineМанстер14.775
P47DunmanwayМанстер1.585
P51MallowМанстер9.495
P56Ráth LuircМанстер3.672
P61FermoyМанстер4.933
P67MitchelstownМанстер3.677
P72BandonМанстер5.492
P75BantryМанстер3.348
P81SkibbereenМанстер2.098
P85ClonakiltyМанстер4.065
R14AthyЛенстер12.855
R21BagenalstownЛенстер3.033
R32PortlaoiseЛенстер13.622
R35TullamoreЛенстер11.575
R42BirrЛенстер4.549
R45EdenderryЛенстер4.890
R51KildareЛенстер8.142
R56
R93CarlowЛенстер20.055
R95KilkennyЛенстер21.589
T12CorkМанстер190.384
T23CorkМанстер190.384
T34CarrignavarМанстер499
T45GlanmireМанстер
T56WatergrasshillМанстер1.161
V14ShannonМанстер9.673
V15KilrushМанстер2.712
V23
V31ListowelМанстер4.143
V35KilmallockМанстер1.635
V42Newcastle WestМанстер6.327
V92TraleeМанстер22.941
V93KenmareМанстер2.175
V94LuimneachМанстер90.054
V95Miltown MalbayМанстер777
W12Droichead NuaЛенстер18.860
W23MaynoothЛенстер12.510
W34MonasterevinЛенстер3.710
W91NaasЛенстер20.713
X42KilmacthomasМанстер871
X91WaterfordМанстер47.904
Y14ArklowЛенстер11.761
Y21EnniscorthyЛенстер9.709
Y25GoreyЛенстер6.040
Y34New RossЛенстер6.695
Y35Loch GarmanЛенстер19.913

Ирска

Ирска (ирски: Poblacht nah Éireann, англиски:Republic of Ireland) е официјалниот „опис“ (како што е дефинирано со ирскиот закон) на независната држава што покрива приближно пет шестини од островот Ирска кој се наоѓа релативно блиску до северозападниот брег н..  ︎  Страницата со Википедија Ирска