Временска зонаВреме во Исланд
Население308.910
Поштенски Броеви101, 102, 103 (148 повеќе)
Телефонски Броеви4, 421, 462 (8 повеќе)
Бизниси во Исланд20.228
Градови71
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
101 - 225, 270 - 276Höfuðborgarsvæði39
230 - 260Suðurnes9
300 - 371Vesturland14
380 - 524Vestfirðir21
530 - 570Norðurland Vestra11
580 - 685Norðurland Eystra22
690 - 785Austurland16
800 - 902Suðurland18

Интерактивна мапа

(151) Поштенски Броеви во Исланд

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
101РејкјавикHöfuðborgarsvæði11.3096,8 км²
102РејкјавикHöfuðborgarsvæði
103РејкјавикHöfuðborgarsvæði2.3180,72 км²
104РејкјавикHöfuðborgarsvæði10.8976,4 км²
105РејкјавикHöfuðborgarsvæði11.2373,638 км²
107РејкјавикHöfuðborgarsvæði6.3281,524 км²
108РејкјавикHöfuðborgarsvæði12.5164,113 км²
109РејкјавикHöfuðborgarsvæði8.9093,953 км²
110РејкјавикHöfuðborgarsvæði16.775332,8 км²
111РејкјавикHöfuðborgarsvæði5.2942,365 км²
112РејкјавикHöfuðborgarsvæði26.1659,2 км²
113РејкјавикHöfuðborgarsvæði2.26912,1 км²
116Höfuðborgarsvæði839142,5 км²
121РејкјавикHöfuðborgarsvæði
123РејкјавикHöfuðborgarsvæði
124РејкјавикHöfuðborgarsvæði
125РејкјавикHöfuðborgarsvæði
127РејкјавикHöfuðborgarsvæði
128РејкјавикHöfuðborgarsvæði
129РејкјавикHöfuðborgarsvæði
130РејкјавикHöfuðborgarsvæði
132РејкјавикHöfuðborgarsvæði
150РејкјавикHöfuðborgarsvæði
155РејкјавикHöfuðborgarsvæði
170СелтјарнарнесHöfuðborgarsvæði3.6812,1 км²
172СелтјарнарнесHöfuðborgarsvæði
190ВогарSuðurnes1.336159,1 км²
200КоупавогирHöfuðborgarsvæði19.6225,3 км²
201КоупавогирHöfuðborgarsvæði13.0334,026 км²
202КоупавогирHöfuðborgarsvæði
203КоупавогирHöfuðborgarsvæði2.7617,5 км²
210ГардабајрHöfuðborgarsvæði14.52640,7 км²
212ГардабајрHöfuðborgarsvæði
220ХабнарфјердирHöfuðborgarsvæði15.79710,9 км²
221ХабнарфјердирHöfuðborgarsvæði12.02388,9 км²
222ХабнарфјердирHöfuðborgarsvæði
225АулфтанесHöfuðborgarsvæði2.0275,2 км²
230КеблавикSuðurnes8.60341,4 км²
232ReykjanesbærSuðurnes
233ReykjanesbærSuðurnes1150,3 км²
235КеблавикSuðurnes2.00186,5 км²
240ГриндавикSuðurnes2.768503,8 км²
245СандгердиSuðurnes1.44624,8 км²
250КардирSuðurnes1.60315,6 км²
260ЊардвикSuðurnes5.0956,8 км²
270МосфедлсбајрHöfuðborgarsvæði8.88817,5 км²
271МосфедлсбајрHöfuðborgarsvæði545164,2 км²
276МосфедлсбајрHöfuðborgarsvæði232287,3 км²
300АкранесVesturland6.7188,8 км²
301Vesturland357494,4 км²
302АкранесVesturland
310БоргарнесVesturland2.75217,6 км²
311Vesturland6085.482,5 км²
320Vesturland836,7 км²
340СтикисхоулмирVesturland1.041255,3 км²
345Vestfirðir0,52 км²
350GrundarfjörðurVesturland871152,1 км²
355ОулафсвикVesturland8696,7 км²
356BúðirVesturland104571,2 км²
360HellissandurVesturland346106,5 км²
370BúðardalurVesturland4640,769 км²
371BúðardalurVesturland1392.423,4 км²
380ReykhólarVestfirðir2661.101,4 км²
400ИсафјердирVestfirðir2.856126,2 км²
401Vestfirðir201.777,2 км²
410HnífsdalurVestfirðir3015,2 км²
415BolungarvíkVestfirðir809108,3 км²
420SúðavíkVestfirðir67104,5 км²
425FlateyriVestfirðir353134,7 км²
430SuðureyriVestfirðir106,9 км²
450PatreksfjörðurVestfirðir17537,7 км²
451PatreksfjörðurVestfirðir299939,1 км²
460TalknafjordurVestfirðir266190,7 км²
465BíldudalurVestfirðir209586,9 км²
470ÞingeyriVestfirðir40,2 км²
471ÞingeyriVestfirðir584,9 км²
500Vestfirðir855,9 км²
510HólmavíkVestfirðir4981.267,6 км²
512HólmavíkVestfirðir1822,5 км²
520DrangsnesVestfirðir630,3 км²
522Vestfirðir
523Vesturland
524Vestfirðir43702,4 км²
530HvammstangiNorðurland Vestra9953,86 км²
531Norðurland Vestra12.315,3 км²
540BlönduósNorðurland Vestra80512,7 км²
541Norðurland Vestra4124.205 км²
545SkagaströndNorðurland Vestra517322,4 км²
550СејдауркроукирNorðurland Vestra3.30820,6 км²
551СејдауркроукирNorðurland Vestra1991.489,5 км²
560Norðurland Vestra4863.981 км²
565HofsósNorðurland Vestra470,769 км²
566HofsósNorðurland Vestra4226,7 км²
570Norðurland Vestra426,6 км²
580СиглифјердирNorðurland Eystra1.501112,8 км²
600АкирејриNorðurland Eystra5.87056,9 км²
601АкирејриNorðurland Eystra2.1173.191 км²
602АкирејриNorðurland Eystra
603АкирејриNorðurland Eystra8.00065 км²
610GrenivíkNorðurland Eystra231306,7 км²
611Norðurland Eystra2.2974,32 км²
620ДалвикNorðurland Eystra5234,588 км²
621ДалвикNorðurland Eystra1.140591,5 км²
625Norðurland Eystra253251,7 км²
630Norðurland Eystra7,4 км²
640HúsavíkNorðurland Eystra1.57517,4 км²
641HúsavíkNorðurland Eystra1971.497,6 км²
645Norðurland Eystra5465.621,1 км²
650LaugarNorðurland Eystra13,083 км²
660Norðurland Eystra3415.450,8 км²
670KópaskerNorðurland Eystra1062,057 км²
671KópaskerNorðurland Eystra362.371,7 км²
675РејвархебнNorðurland Eystra69537,1 км²
680ÞórshöfnNorðurland Eystra3491,899 км²
681ÞórshöfnNorðurland Eystra1321.942,3 км²
685BakkafjörðurNorðurland Eystra7596,4 км²
690Austurland5631.927,2 км²
700EgilsstaðirAusturland3.63218,1 км²
701Austurland13210.355,1 км²
710Austurland612218,4 км²
715Austurland129,8 км²
720BakkagerðiAusturland97440,9 км²
730РејдарфјердирAusturland1.908243,6 км²
735ЕскифјердирAusturland80196 км²
740НескејпстадирAusturland1.969267,5 км²
750FáskrúðsfjörðurAusturland300249,3 км²
755StöðvarfjörðurAusturland3082,2 км²
760BreiðdalsvíkAusturland166452,8 км²
765DjúpivogurAusturland4041.153,4 км²
780ХебнAusturland14,021 км²
781Austurland8992.894,9 км²
785Austurland1.0013.356,1 км²
800СелфосSuðurland8.05911,8 км²
801Suðurland1.7787.003,3 км²
802СелфосSuðurland
810КверагердиSuðurland2.4038,4 км²
815ТорлауксхебнSuðurland1.9365,9 км²
816Suðurland194536,7 км²
820EyrarbakkiSuðurland21335,5 км²
825StokkseyriSuðurland46517 км²
840LaugarvatnSuðurland7646 км²
845Suðurland8061.195,9 км²
850HellaSuðurland1.4977,5 км²
851Suðurland2716.094,7 км²
860HvolsvöllurSuðurland1,766 км²
861HvolsvöllurSuðurland1.7371.898,1 км²
870Vík í MýrdalSuðurland4519,9 км²
871Vík í MýrdalSuðurland9746 км²
880KirkjubæjarklausturSuðurland3806.932,9 км²
9003.81516,1 км²
902ВестманејарSuðurland

Исланд

Исланд е островска држава во северниот дел на Атлантскиот Океан. Се наоѓа северозападно од Велика Британија, до самиот северен поларен круг (површина 102.819 км2; 322.000 жит). Карактеристични за Исланд се гејзерите и вулканите (Хекла, Хванадалснукир и Ерајвај..  ︎  Страницата со Википедија Исланд