Временска зонаСредноевропско време
Површина30.138 км²
Население60,3 милион
Густина на население2.002 / km²
Поштенски Броеви00010, 00011, 00012 (4.848 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 121 (238 повеќе)
Бизниси во Италија3.551.604
Градови2.520
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00010 - 04100Лацио220
05010 - 06135Umbria80
07014 - 09170Сардинија98
10010 - 18025, 28016 - 28925Пиемонт389
11013 - 11029Аостинска Долина10
16013 - 19139Лигурија160
20010 - 28819Ломбардија615
30010 - 32100, 35010 - 37142Венето284
33010 - 34170Friuli Venezia Giulia104
38019 - 39100Trentino-Alto Adige103
40010 - 48125Emilia-Romagna292
50010 - 59100Тоскана265
60010 - 63900Марке170
64010 - 67100Абруцо145
70010 - 76125Апулија124
80010 - 84135Кампанија247
86014 - 86170Molise51
87010 - 89900Калабрија200
90010 - 98168Сицилија229

Интерактивна мапа

(4.851) Поштенски Броеви во Италија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00010Villa AdrianaЛацио53.650279,7 км²
00011TiburtinaЛацио8.0811,514 км²
00012GuidoniaЛацио82.53379,6 км²
00013MentanaЛацио55.30743,9 км²
00015MonterotondoЛацио40.67440,6 км²
00016
00017РимЛацио2.31817,1 км²
00018CretoneЛацио12.64975,2 км²
00019Villa AdrianaЛацио35.28763,5 км²
00020Rocca CanteranoЛацио14.145379,2 км²
00021AffileЛацио1.49915,1 км²
00022Anticoli CorradoЛацио94216,1 км²
00023ArsoliЛацио1.66212,1 км²
00024Bivio San PoloЛацио7.97940,9 км²
00025GeranoЛацио1.22910,1 км²
00026РимЛацио1.02217,7 км²
00027RovianoЛацио1.3858,5 км²
00028SubiacoЛацио8.96963,4 км²
00029RoccagiovineЛацио3.75524 км²
00030MontelanicoЛацио47.925244,9 км²
00031ColubroЛацио14.42251,4 км²
00032Carpineto RomanoЛацио4.48784,5 км²
0003310.68817,8 км²
00034ColleferroЛацио21.39626,9 км²
00035Olevano RomanoЛацио6.82726,2 км²
0003621.67646,9 км²
00037SegniЛацио9.38560,8 км²
00038ValmontoneЛацио15.93241 км²
0003918.47727,5 км²
00040РимЛацио88.520119,4 км²
00041CecchinaЛацио39.55023,6 км²
00042АнциоЛацио54.31343,9 км²
00043CiampinoЛацио35.50512,9 км²
00044РимЛацио22.60422,9 км²
00045РимЛацио23.25418,5 км²
00046РимЛацио19.58218,2 км²
0004720.31217,8 км²
00048NettunoЛацио48.88273,2 км²
0004953.400117,8 км²
00050РимЛацио
000514.10592,5 км²
00052Marina di CerveteriЛацио38.519134,3 км²
00053AureliaЛацио50.71974,7 км²
00054MaccareseЛацио73.461211,2 км²
00055Marina San NicolaЛацио39.46526 км²
00057MaccareseЛацио
00058Santa MarinellaЛацио17.61148,8 км²
00059TolfaЛацио5.149167,6 км²
00060Ponzano RomanoЛацио68.809343,5 км²
00061Vigna di ValleЛацио20.02255,1 км²
Страница 1Следно

Италија

Италија (италијански: Italia), офиц. Италијанска Република (Repubblica Italiana) — јужноевропска земја, географски сместена на Апенинскиот Полуостров и два големи острови во Средоземно Море: Сицилија и Сардинија. север преку Алпите се граничи со Франција, Шва..  ︎  Страницата со Википедија Италија