(4.179) Поштенски Броеви во Казахстан

Погледнете список на Поштенски Броеви во Казахстан
Временска зонаВреме во Казахстан (Алмати)
Површина22.400 km²
Население15,3 милиони
Густина на население684,8 / km²
Поштенски Броеви010000, 010001, 010002 (4.176 повеќе)
Телефонски Броеви700, 701, 702 (37 повеќе)
Бизниси во Казахстан80.326
Градови35
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
010000 - 020000, 121800 - 121812, 700101 - 700147Астана83
020001 - 790715Карагандинска област3.964
030000 - 030002, 030006 - 030008Актобинска област9
050000 - 050063Алмати46
060000 - 060011Атирауска област7
070000 - 070004Источноказахстанска област10
120014 - 120016Кизилординска област4
140000 - 140100, 141200 - 141202Павлодарска област13
160009 - 160012Јужноказахстанска област8

(4.179) Поштенски Броеви во Казахстан

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
010000АстанаАстана345.604
010001АстанаАстана345.604
010002АстанаАстана345.604
010003АстанаАстана345.604
010004АстанаАстана345.604
010005АстанаАстана345.604
010006АстанаАстана345.604
010007АстанаАстана345.604
010008АстанаАстана345.604
010009АстанаАстана345.604
010010АстанаАстана345.604
010011АстанаАстана345.604
010012АстанаАстана345.604
010013АстанаАстана345.604
010014АстанаАстана345.604
010015АстанаАстана345.604
010016Астана
010017Астана
010019АстанаАстана345.604
010029АстанаАстана345.604
010030АстанаАстана345.604
010031АстанаАстана345.604
010032АстанаАстана345.604
019900АстанаАстана345.604
020000Астана
020001Карагандинска област
020002Карагандинска област
020003Карагандинска област
020004Карагандинска област
020005Карагандинска област
020006Карагандинска област
020007Карагандинска област
020008Карагандинска област
020009Карагандинска област
020010Карагандинска област
020011Карагандинска област
020100AqkölАкмолинска област2.605
020101Карагандинска област
020102Карагандинска област
020103Карагандинска област
020104Карагандинска област
020105Карагандинска област
020106Карагандинска област
020107Карагандинска област
020108Карагандинска област
020109Карагандинска област
020110Карагандинска област
020111Карагандинска област
020112Карагандинска област
020113Карагандинска област
Страница 1Следно

Казахстан

Казахстан, поретко и Казакстан (казашки: Қазақстан, изговор [ˈqɑzɑqstɑn]; руски: Казахстан, руски изг. [kazəxˈstan]), официјално Република Казахстан, е држава во Централна Азија и Источна Европа. Главен град е Астана. Површината на државата е 2.727.300 km² (по..  ︎  Страницата со Википедија Казахстан