Временска зонаВреме во Камбоџа
Површина18.135 km²
Население14,5 милиони
Густина на население797,0 / km²
Поштенски Броеви00000, 00855, 01101 (1.533 повеќе)
Телефонски Броеви11, 12, 15 (26 повеќе)
Бизниси во Камбоџа39.926
Градови16
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01101 - 21565Kampong Thom1.361
01206 - 01254Banteay Meanchey5
02351 - 02360Battambang13
04201 - 04204Kampong Chhnang6
07401 - 07416Kampot16
12000 - 13302Пном Пен82
17251 - 17260Siem Reap15
18152 - 18204Sihanoukville5
20251 - 20254Svay Rieng5

Камбоџа

Камбоџа, официјално Кралство Камбоџа ( - Preăh Réachéanachâkr Kâmpŭchea) или позната по старото име Кампучија е држава во Југоисточна Азија. Камбоџа се граничи со Тајланд на запад и северозапад, со Лаос на север и со Виетнам на исток, додека на југ излегува на..  ︎  Страницата со Википедија Камбоџа