(841.949) Поштенски Броеви во Канада

Погледнете список на Поштенски Броеви во Канада
Временска зонаПланинско време во Северна Америка
Површина98.470 km²
Население33,7 милиони
Густина на население342,0 / km²
Поштенски БроевиA0A, A0B, A0C (1.649 повеќе)
Поштенски Броеви841.949
Телефонски Броеви204, 226, 236 (61 повеќе)
Бизниси во Канада2.012.444
Градови808

Интерактивна мапа

(1.652) Поштенски Броеви во Канада

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
A0AЊуфаундленд и Лабрадор47.8314.631 km²
A0BЊуфаундленд и Лабрадор20.8195.460,5 km²
A0CЊуфаундленд и Лабрадор11.9803.511,6 km²
A0EЊуфаундленд и Лабрадор21.3526.109,4 km²
A0GЊуфаундленд и Лабрадор32.97517.126,6 km²
A0HЊуфаундленд и Лабрадор16.88619.830,9 km²
A0JЊуфаундленд и Лабрадор7.2171.926,4 km²
A0KЊуфаундленд и Лабрадор25.36163.733,9 km²
A0LЊуфаундленд и Лабрадор7.4071.567,9 km²
A0MЊуфаундленд и Лабрадор5.1183.772,6 km²
A0NЊуфаундленд и Лабрадор13.43612.981,4 km²
A0PЊуфаундленд и Лабрадор13.392169.677,4 km²
A0R2.58283.579,3 km²
A1AСент Џонс (Канада)Њуфаундленд и Лабрадор31.57544,1 km²
A1BСент Џонс (Канада)Њуфаундленд и Лабрадор19.06853,1 km²
A1CСент Џонс (Канада)Њуфаундленд и Лабрадор13.7364,097 km²
A1EСент Џонс (Канада)Њуфаундленд и Лабрадор29.74614,4 km²
A1GСент Џонс (Канада)Њуфаундленд и Лабрадор5.81810,8 km²
A1HСент Џонс (Канада)Њуфаундленд и Лабрадор4.818163,1 km²
A1KЊуфаундленд и Лабрадор11.97589,8 km²
A1LParadiseЊуфаундленд и Лабрадор18.78432 km²
A1MЊуфаундленд и Лабрадор7.81366,2 km²
A1NMount PearlЊуфаундленд и Лабрадор25.58315,8 km²
A1SЊуфаундленд и Лабрадор6.822171,8 km²
A1VGanderЊуфаундленд и Лабрадор11.594109,2 km²
A1WConception Bay SouthЊуфаундленд и Лабрадор11.65324,2 km²
A1XConception Bay SouthЊуфаундленд и Лабрадор14.52837 km²
A1YCarbonearЊуфаундленд и Лабрадор5.574144,2 km²
A2AGrand Falls-WindsorЊуфаундленд и Лабрадор9.50027 km²
A2BGrand Falls-WindsorЊуфаундленд и Лабрадор5.3634.454,2 km²
A2HCorner BrookЊуфаундленд и Лабрадор25.8061.722,3 km²
A2NStephenvilleЊуфаундленд и Лабрадор8.57953,4 km²
A2VLabrador CityЊуфаундленд и Лабрадор7.57139,7 km²
A5AClarenvilleЊуфаундленд и Лабрадор7.118447,9 km²
A8AЊуфаундленд и Лабрадор6.6715.364,8 km²
B0AНова Шкотска
B0CНова Шкотска2.5431.652,1 km²
B0EНова Шкотска24.8246.146,7 km²
B0HНова Шкотска10.0212.732,5 km²
B0JНова Шкотска38.4485.553,9 km²
B0KНова Шкотска36.8223.535 km²
B0LНова Шкотска1.862220,9 km²
B0MНова Шкотска18.1483.910,1 km²
B0NНова Шкотска41.0025.191,1 km²
B0PНова Шкотска41.9621.949,5 km²
B0RНова Шкотска6.1951.078,9 km²
B0SНова Шкотска17.3733.060,7 km²
B0TНова Шкотска15.1384.464,3 km²
B0VНова Шкотска5.771315,6 km²
B0WНова Шкотска26.2794.645,5 km²
B1AGlace BayНова Шкотска15.69531 km²
B1BPort MorienНова Шкотска1.359162,5 km²
B1CLouisbourgНова Шкотска1.649252 km²
B1EНова Шкотска1.4755,1 km²
B1GDominionНова Шкотска1.9246,3 km²
B1HNew WaterfordНова Шкотска9.78455 km²
B1JНова Шкотска1.168286,3 km²
B1KНова Шкотска3.348852,4 km²
B1LSydneyНова Шкотска5.034191,4 km²
B1MSydneyНова Шкотска91450,3 km²
B1NSydneyНова Шкотска5.77459,4 km²
B1PSydneyНова Шкотска13.95345,1 km²
B1RSydneyНова Шкотска4.33926,8 km²
B1SSydneyНова Шкотска9.09316,3 km²
B1TНова Шкотска472184 km²
B1VSydneyНова Шкотска6.16312,4 km²
B1WНова Шкотска3.18436,1 km²
B1XНова Шкотска1.073236,6 km²
B1YНова Шкотска6.117241,1 km²
B2ANorth SydneyНова Шкотска7.40282,5 km²
B2CНова Шкотска465172,4 km²
B2EНова Шкотска3597,1 km²
B2GAntigonishНова Шкотска15.1391.008,4 km²
B2HNew GlasgowНова Шкотска15.088311,8 km²
B2JНова Шкотска90120,6 km²
B2NTruroНова Шкотска21.25054,5 km²
B2RНова Шкотска3.03562,6 km²
B2SElmsdaleНова Шкотска7.502319,2 km²
B2TНова Шкотска17.108581,8 km²
B2VDartmouthНова Шкотска11.92611,9 km²
B2WDartmouthНова Шкотска34.21824,2 km²
B2XDartmouthНова Шкотска12.30514,3 km²
B2YDartmouthНова Шкотска15.1427,4 km²
B2ZНова Шкотска9.851133,4 km²
B3ADartmouthНова Шкотска21.13826,3 km²
B3BDartmouthНова Шкотска1.0203,753 km²
B3EНова Шкотска6.923111,3 km²
B3GEastern PassageНова Шкотска11.35633,2 km²
B3HHalifaxНова Шкотска21.5136,6 km²
B3JHalifaxНова Шкотска4.4260,946 km²
B3KHalifaxНова Шкотска22.2266,5 km²
B3LHalifaxНова Шкотска17.2234,445 km²
B3MHalifaxНова Шкотска28.90111,5 km²
B3NHalifaxНова Шкотска14.2859,8 km²
B3PHalifaxНова Шкотска8.48512,7 km²
B3RHalifaxНова Шкотска9.43615,3 km²
B3SHalifaxНова Шкотска11.5443,854 km²
B3TНова Шкотска17.974233,5 km²
B3VНова Шкотска5.988137,3 km²
B3ZНова Шкотска16.577548,9 km²
Страница 1Следно

Канада

Канада (анг. и фр. Canada) — федеративна држава во Северна Америка составена од 10 покраини и 3 територии. Канада е парламентарна демократија и уставна монархија на Кралицата Елизабета II во рамките на Комонвелтот. По површина, таа е втора земја во светот. гр..  ︎  Страницата со Википедија Канада