Временска зонаИсточноевропско време
Површина951 km²
Население1,1 милиони
Густина на население1.159 / km²
Поштенски Броеви0392, 1010, 1011 (1.121 повеќе)
Телефонски Броеви22, 23, 24 (6 повеќе)
Бизниси во Кипар70.423
Градови534
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0392 - 2965Eparchía Lefkosías400
3010 - 4879Eparchía Lemesoú259
5000 - 5876Eparchía Ammochóstou104
6010 - 7743Eparchía Lárnakas118
8010 - 8884Eparchía Páfou177
9200 - 9639Eparchía Kerýneias36

(1.124) Поштенски Броеви во Кипар

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
0392OrtákioiEparchía Lefkosías
1010НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1011НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1015НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1016НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1017НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1020НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1021НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1022НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1025НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1026НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1027НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1028НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1035НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1036НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1037НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1040НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1041НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1042НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1045НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1046НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1047НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1048НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1049НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1055НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1056НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1057НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1060НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1061НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1065НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1066НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1070НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1071НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1075НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1076НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1077НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1080НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1081НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1082НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1085НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1086НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1087НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1090НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1095НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1096НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1097НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1100НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1101НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1102НикозијаEparchía Lefkosías200.452
1105НикозијаEparchía Lefkosías200.452
Страница 1Следно

Кипар

Република Кипар (грчки: Κύπρος, Кипрос; турски: Kıbrıs, Кибрис) — островска држава во Средоземното Море. Островот е поделен на два дела: северен, турски дел (Северен Кипар) и јужен, грчки дел (Јужен Кипар). Само јужниот дел е влезен во Европската Унија. Главен..  ︎  Страницата со Википедија Кипар